MIN LÖRDAG PÅ FROGNER…!

Allmänt

 

Mina kära bloggvänner! 

Igår fick vi besök från Sverige av en bästa vän till J så jag har fått glädjen att förbereda inför det. Jag har alltid drömt lite om att ha ett “bed and breakfast” och få ta hand om gäster som kommer och går så därför njuter jag extra mycket av att få bädda upp och av att få vara med på ett litet hörn och planera dagarna då hon är här.

Och tidigt lördag morgon reste J iväg på en 18-års fest i Kragrø så jag befann mig plötsligt på bussterminalen, igen!, även denna gång tidigt på morgonen, kl. 07.45, så jag kom hem igen runt kl. 09 och eftersom jag var home alone så njöt jag först hemma och senare på eftermiddagen så romantiserade jag livet och tog en riktigt härlig och inspirerande walk här i våra hoods. Med paraply! för det regnade riktigt ordentligt.

 

Lördag 22 juni. Det var en så vacker morgon då jag promenerade hem runt kl. 08.45… och vårt hus är verkligen så vackert inramat av all grönska. Åh som jag älskar den här tiden på året! 

 

Du vet de pioner som jag fick gratis på Kiwi? Det här är de sista som är kvar av de…  och i skrivande stund så har de vissnat en hel del men jag håller fast vid de en stund till för inte riktigt släppa taget om att säsongen redan är över…

 

Min walk gick ner på Frogner… det är så vackert överallt här…

 

…samtidigt reste J med buss ca 3 timmar till Kragerø, väntade på ny buss, åkte buss igen 30 min och tog sen en färja till slut destinationen… hon var verkligen på utflykt deluxe! 

 

Första stopp blev på en inspirerande interörbutik där jag skulle köpa ny “spisebrikker”, men vad säger vi på svenska? tallriksunderlägg!  Jag var ute efter lik som jag redan har men: runda, till vårt runda matbord i köket och jag hittade super fina så gick därifrån väldigt nöjd. 

Kan fota och visa min shopping och uppdatera med den bilden senare.

 

Jag har gått från att köpa i princip ALLA magasin som kommer ut varje månad till att inte köpa ett enda efter att jag skaffade Readly. Men – VOGUE Collections är ett must!  för här hämtar jag alltid massor med inspiration till då jag ska bygga upp garderoben varje säsong och nu är det strax dags för höst fast vi kanske inte riktigt vill låtsas om det ännu… 

Också gjorde jag något jag aldrig tidigare gjort: jag spelade på Lotto! Och lite visste jag att det tydligen är dragning varje lördag, men den missade jag senare på kvällen men de hade nog ringt om jag vunnit miljoner. Ha, ha. Spelar du på Lotto? Jag spelade bara till i lördags men nu har jag lite stress för tänk om min rad är rätt en annan vecka? oh my… känns lite som att jag borde spela på samma rad för alltid… man ska inte börja med sånt här! ha, ha.

 

Mitt mål med turen var Gimle Parfymeri för att köpa doftolja till min diffuser men så visar det sig att de inte säljer märket jag skulle ha längre så, personalen tipsar mig om att de säljer en doftolja hos Minna Milanda så jag gick hit… och alltså wow vilken underbar doft vi har här hemma nu… Jag älskar min diffuser och jag är så tacksam över att jag hittat en ny ljuvlig doft.

Har du någon favorit doft som du kör på hemma? Vilken? Nyfiken!

 

Jag blir så lycklig av att det är så vackra entréer överallt… det gör så otroligt stor skillnad i området. Den här är tex till en frisörsalong lite längre ner i gatan… 

 

Det här ser lite ut som hos någon gammal antikhandlare, ha, ha, men det är inne på en vacker butik i vår gata som heter Briskeby Gods. Jag gjorde ett stopp där för att köpa en tvål och en kruka (kan fota och visa de också senare)

Jag blir sååå rörd varje gång jag är runt i butiker för jag möter alltid så många kunder från min butik… Åh om ni bara visste vilken lycka det är för mig då ni kommer fram och berättar hur mycket ni saknar min butik och alla plagg som ni älskar så mycket som ni köpte hos mig. Jag blir otroligt rörd, smickrad och GLAD!

 

Passerade vackra Oslo Raw på vägen hem… 

 

… det var verkligen stilla i gatorna eftersom det regnade… det kändes lite som att jag hade hela Frogner för mig själv…

Precis här, bortanför skylten där det står numa, så är Vicotor´s, en vinbar som har blivit ett favoritställe. Så chill, personligt, avslappnat och härligt. Soliga dagar så har de stolar och bord ute så att man kan njuta solen…  Sen har stället med skylten där det står Skovveien poppat upp ganska nyligen som ett ställe där det också sitter mycket folk ute soliga dagar (de har fler bord och stolar ute då än de du ser här).

 

Vår gata är lång och den byter namn några gånger på vägen och precis bredvid detta vackra hus bodde jag då jag mötte JIG, i min “Carrie lägenhet” då jag levde Carrie livet och hade rosa fondvägg bakom sängen.

 

Jag gick för tights + blus i regnet och min Chloé väska som jag shoppade i Dubai för ett par år sedan är en sommarfavorit. 

 

Vi bor några hus bortanför den här härliga italienare, där vi bl.a. hämtade pizza på midsommarafton.  Att ha så mycket vackert omkring oss här där vi bor gör otroligt stor skillnad. Jag älskar det! 

 

Hopfällda solstolar hemma på uteplatsen i regnet och blommor som inte hamnat helt där de ska ännu…  ska se om jag får fixat de i krukor i dag men samtidigt så gillar jag att de står så här… det ramar in och bryter av.  Här kommer ni föresten att hitta mig idag för första gången på över 1 månad! Det ska bli såå skönt att sola lite.

 

Lördagskvällen bjöd sedan på 100% feelgood och avslappning för mig och min älskade fluffiga Gizella. 

 

Det är verkligen så mycket vackert omkring oss om vi lyfter blicken och tar in allt…

 

Idag är girlsen på beachen och jag ska sätta mig och njuta solstolen en stund för solen strålar från en klarblå himmel och Oslo bjuder på +20 grader just nu kl. 11.40.

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

76
Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “MIN LÖRDAG PÅ FROGNER…!”

  1. Anna says:

    Önskar såklart mer än gärna se vad du shoppat för tjusigt! Och oerhört nyfiken på din nya hemmadoft.

    Mysigt inlägg <3
    Kram

  2. Kristin says:

    Ja blogga mer! Om din doft och dina dagar! Du är ren och skär lycka på nätet! Det är inte många som ger det år efter år!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *