TRENDKVÄLL & STYLINGTIPS.

1509916_10152426969480796_4600178942137449310_n

Min outfit = Gina Tricot. Tee = Bik Bok. 

Godmorgon sweeties!

Uff vilken ofestlig start jag har haft på den här dagen… utan att gå in på detaljer så kan jag avslöja att jag har suttit på toaletten fram till att jag skulle gå med hjärtat till skolan och nu halvligger jag här på sjeselongen. Om jag varit i Thailand så hade jag direkt sagt att det är kycklingen jag åt igår som spökar men nu är jag ju i Oslo men! vi åt faktiskt kyckling igår så ja, kanske är det den trots allt? I don´t know…  Det är oavsett trist när man kroppen inte är i form och speciellt idag då jag skulle iväg på ett frukostevent som jag sett fram emot…

Men nog om det, det är bara att gilla läget så – nu över till något festligare nu! nämligen den trendkväll som jag medverkade på för några veckor sedan. Det var jag och duktiga Linda som presenterade höstens / vinterns trender för kunderna på Storo Storsenter som firade 30 år (Storo är ett Norges största shoppingcenter).  Linda startade med att berätta om interiørtrender och sen, runt kl.19, var det min tur att gå på “scen”och prata fashion.  Jag utgick från hur man bygger upp en riktigt bra och användbar bas-garderob och visade hur man lätt kan krydda den med inslag av sesongens trender.

För att göra denna presentasjon så kul som möjligt så valde jag att utgå från 2 resegarderober för om det är någon gång vi märker att vi borde ha en garderob som lätt kan mixas och matchas så är det i det ögonblick då vi ska packa smart. Så som sagt, jag hade 2 resehäng. Det första var till en tjej som skulle iväg på en businessresa, och den andra var till en tjej  som skulle iväg på jenteweekend / girlsweekend.

1375899_10152426934680796_496329660088105550_n

När jag jobbar mig igenom en styling så gör jag först ett moodboard genom att riva ut inspirasjon ur magasiner. Det är ett tips till er att göra så inför varje ny sesong för på så sätt hittar du en stil / en röd tråd och om du håller dig till den så får du en funktionell och användbar garderob!  (bilden är från kvällen före min presentasjon då jag hade rivit ut inspiration, plockat plagg + accessoarer, bilderna tejpade jag sedan upp på 50*70 ark).

10704130_10152426957045796_6648572458859646167_n

1. businessresa!  

Här har jag valt att utgå från några basicplagg som alla borde ha i sin garderob. Dessa plagg är kanske inte så festliga att köpa men om du investerar i 1. en vit skjorta, 2. en svart blazer, 3. en svart snygg byxa, 4. en cashmere genser så har du en fantastisk bas! och alla dessa plagg lever sig igenom a.l.l.a. trender som kommer och går så som sagt: de är bra investering.   Sen kan du mixa och matcha dessa och lägga till trendy skjørt / kjolar som tex denna med fransar (som är så hot i höst), ett halsband i höstens färg (vinrött / burgunder) och en snygg väska.

Min outfit  kommer föresten från Gina Tricot. Jag plockade den till stylingen men blev så glad i den att jag köpte den till mig själv. Det är en topp / singlett, en kinomo med långa fransar och de tights som jag tipsat om tidigare (med skinn fram och tyg bak).  Att köra en och samma färg från topp till tå är också en stor trend a/w-15 .

1503540_10152426939310796_8513055083219758855_n

Här syns hela business-resa-hänget.  Och en riktigt kul detalj är att matcha kofferten! för nu finns det så många fina färger på resväskor och du hittar din väska fortast av alla om du undgår att välja en svart… ! 😉

Vinrött är som sagt en stor färg denna sesong så här valde jag att låta den vara kontrastfärg.  På hänget hittar du den vita skjortan, svart blazer, en svart kjol / skjørt, en grå snygg cashmere genser (som du kan matcha med vita skjortan under eller stort statement smycke eller sjal och den passar både till kjol / jeans / svarta byxor), ett par snygga jeans, den lilla svarta (en utan ärm och en med ärm, den utan är perfekt till kvällen, den med ärm kan man använda både på jobbmöten och till middagar, allt beroende på vilka accesssoarer du matchar med), en vinröd klänning med ärm till drinken i baren…  och för att piffa till allt detta så gick jag för en kappa/ kåpe i f.ä.r.g.!  Denna kommer från Ganni.

Sen har vi det här med skor som inte alltid är lika lätt.  Mitt tips är att gå för en behaglig sko i stil med den svarta lack med lågt skaft som fungerar fint i vårt klimat också tar du hellre med dig dina pumps i en skopåse i handväskan och byter om då du kommer fram till mötet / middagen etc.  Och om man vill vara lite trendig så går man för ett par stövlar med högt skaft denna sesong.  Dessa är från Icons ho DNA.

10408655_10152371492655796_6635936751932429232_n

2. jentetur / girlsweekend.

Här har jag stylat ett häng utifrån en girlsweekend till tex Paris, Stockholm eller New York… (åh nu fick jag lust att resa!!!).  Även här tycker jag att det är kul om resväskan matchar och dyreprint är som ni vet stort denna sesongen. Man behöver inte gå helt bananas på det printet men med en sko / en väska / en halsduk så har du lätt fått med dig trenden in i din garderob.

På flygresan är den gröna snygga toppen (grönt är också en stor trend nu) , jeans, leo skorna + Michael Kors väskan (som står på resväskan) en perfekt outfit tillsammans med fuskpälsen från Sand.  Ta även med sjalen i väskan för den är skön att snurra runt sig i aircon på flyget.

När ni kommer fram så blir det kanske en soft kväll med drink i baren och då kan du bara byta ut jeansen mot en kjol / ett skjørt så är du klar på ett-tu-tre. Den kjolen jag valt här är i guld vilket matchar väskan / skorna på ett bra sätt.  Sen, på lördagen när ni ska ut på shopping så är mitt förslag att gå för en skjorta (här har jag valt en klassisk blå i stretch) som du slipper dra över hår / smink varje gång du ska prova plagg. Den kan matchas med jeansen eller skjørtet, och fuskpälsen + sjalen + väskan + leoskorna passar fortsatt riktigt bra till.  På kvällen blir det middag och kanske lite party och då tar du på dig den guldiga paljettklänningen / kjolen från Kapp Ahl och matchar den med de rosa pumpsen från Acne + den vita fluffy jackan från Only och lilla väskan / clutchen.

Söndag = sightseeing / cafébesök etc. och då är den stora härliga stickade tröjan / klänningen från By Malene Birger riktigt mysig! Matcha med jeansen under och leo skorna + Michael Kors väskan.  Eller den vita gossiga polon + rosa boblejackan. Allt efter väder och vind…

10704145_10152426951250796_3345129231973238827_n

E.f.t.e.r.a.r.b.e.t.e.!  Och vet ni, en av mina u.n.d.e.r.b.a.r.a. bloggläsare som var där och lyssnade på mig hjälpte mig att springa tillbaka med alla klädstativ / byster / kläder / accessoarer etc till butikerna. Jag blev så rörd och tacksam !!! herregud så snällt!  (tusen 1000 miljoner tack Anette! du är unik!). 

Viktigast är att du tänker smartness när du bygger upp din garderob och om de flesta plagg kan mixas och matchas så blir den så mycket mer användbar.  Rensa ur plagg du inte använt på över 1 år (sälj / ge bort / spara) och färghäng din garderob!  Investera i basplagg (vit skjorta / blazer / byxa / den lilla svarta) och krydda med trendiga accessoarer. Våga f.ä.r.g.!!! och köp en kul resväska som matchar din personlighet!

Så där ja, nu fick ni nästan hela min presentasjon! 🙂 Gillar ni sånna här inlägg? Borde jag bjuda på stylingtips oftare? What you think?

Det var ett fantastiskt inspirerande uppdrag och om någon av er önskar att jag ska komma och göra något liknande på din arbetsplats så är ni varmt välkomna att kontakta mig.  Jag tar även privata uppdrag då jag kommer hem till dig och hjälper dig att bygga upp en användbar garderob och är din personal shopper.

Nej, nu ska jag försöka få i mig lite frukost här och kryssar fingrarna för att magen strax blir bättre. Sen ska jag hämta J + en kompis på skolan redan kl.13.00 för lärarna går ut i strejk (!) då så – det blir playdate här hela eftermiddagen. Mysigt!

Önskar dig en riktigt riktigt BRA dag!!! 🙂

KrAmAr!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “TRENDKVÄLL & STYLINGTIPS.”

 1. Hoppas du mår mycket bättre nu!! Fy sjutton för sådana åkommor, men som du säger -bara att gilla läget 😛

  Du jag ÄLSKAR inlägg som detta, verkligen!!
  Jag skulle behövd dig sittande på skuldran för jämnan & prata in i mitt öra, för jag är ack så impulsiv när jag handlar kläder.
  Vissa plagg är bara solklara & funkar till allt, jag är fex en jäkel på koftor & cardigans. Men så faller jag oftast för det sköna även när jag fex är ute & skall köpa den där blazern som saknas i garderoben efter att den snygga jag hade & lånade bort aldrig kom tillbaka…

  Jag är hopplös på smart shopping & lika hopplös på att packa.
  Tänk om man bara hade kunnat köpa dina två styrningar här rakt av, så var jag färdig med basen & kunde fortsätta impuls shoppa, haha Föresten leo resväskan har jag redan sedan några år så det är bara resten som fattas 😉

  Ja tack mera styling tips.

  Kramelikram

 2. Glömde skriva -Du är suuuuper snygg i vinrött alltså <3

 3. Anna says:

  Ja, du skulle få komma hem till mig och mixa ihop mina kläder. Haha!!!

 4. Anna says:

  Heeeej underbara!!❤️

  Tusen krya på kramar till dig fina, hoppas du snart mår som en prinsessa igen!

  Först vill jag verkligen skänka komplimanger i massor för din nya fab frisyr och sedan även för detta fantastiska arbete som du gjort! Vilken strålande stjärna du är AnnaStina!

  Jag saknar dig. Tiden finns inte riktigt just nu men jag blir ändå alltid glad och alldeles varm i hjärtat när jag kikar in här hos dig. Tack!

  Puss & hej

 5. Camilla says:

  Å masse god bedring til deg:) Hadde det i går, så er nok noe som går:( Det går fort over heldigvis. Liker veldig godt sånne innlegg, så mer av det hvis du har lyst:) Du er såå flink. Ha en super kveld og håper du er bedre. Klem

 6. Lena says:

  Vad snygg du är människa ! Som alltid. Det är stil på dig!! Så vacker.
  Hoppas du mår bättre nu.
  Ha en fin kväll bästa du.
  Lena

 7. Line says:

  Ja takk til flere slike innlegg :-)Du er flink til å tipse om trender og styling 🙂

 8. Karolina says:

  Gillar aaaabsolut sådana här inlägg! Hejjahejja!! Kram K

 9. Mirva says:

  Älskade detta inlägg !!!! ❤️❤️❤️

 10. Jonna says:

  Så fina tips! Fortsätt gärna med det 🙂

 11. Anna says:

  Åhhh jeg bor på strömmen og jeg lurer hur mye de kostar med private oppdrag?
  trenger litt hjelp med kläder, samt att shoppa tips 🙂
  sen ska jag även på kändis bröllop i sthlm o trenger hjelp til en kjole der med 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *