Mina Stockholms tips!

Allmänt

168397-1242
Här är jag och en sovande sessa på shopping i min favorit stad i somras. Som ni ser så blev det mest NK påsar…!

En av mina underbara bloggläsare ska resa till Stockholm och undrade vilka mina bästa shopping tips är? Jag kände att den frågan fick bli ett helt eget inlägg så här kommer nu mina personliga Stockholms favoriter:

*För en lyxig start på dagen kan man gå och äta frukost på tex Grand Hotel. Hotellfrukostar är alltid helt underbara och det behöver inte alltid bli så jätte mycket  dyrare än att gå på café. Själv har jag aldrig haft råd att bo på Grand men jag har många mysiga frukost minnen därifrån! 🙂 Många hotell har också "Brunch" som är ett perfekt alternativ till frukosten! 🙂

*Mina favorit lunch restauranger är:
-"Grodan" som ligger på Grev Turegatan. Deras clubsandwich är lovely och det är även "fisk&skaldjursgrytan".
-"Tures" inne i Sturegallerian är ett bra ställe att sitta på om man vill "se folk" för  här passarer hur många som helst.
-"Lisa på Torget" som ligger på Östermalmstorg är ett toppen ställe! Speciellt på sommaren då deras uteservering är FAB.!
– "Tea Bar" på Hotel Diplomat (på Strandvägen) är också ett riktigt bra lunch ställe i snygg miljö.
– Om man vill shoppa istället för att äta för pengarna sina så är min absoluta budget favvo. "MAX Grillen"! De har världens godaste hamburgare och deras dressing är den godaste som finns. (MAX kommer ursprungligen från Luleå 🙂 MAX ligger mittemot Zara på Hamngatan.

*Mina favorit klädbutiker är:
– Min absoluta favorit är "Mathilde" som ligger på Biblioteksgatan! Här hittar jag alltid hur mycket snyggt som helst! De selger bl.a. Odd Molly, Costumade, Honky dory m.fl. m.fl. Jag älskar den här butiken!
NK på Hamngatan är mitt favorit varuhus! Här finns hur mycket bra shopping som helst och jag kan gå runt där i timmar…!
– "Top Shop" är värt ett besök. Jag har bara varit där en gång och jag tror att man kan göra "fynd" där.!
"Blaze"  på Östermalm är en mysig personlig liten butik med bra märkesmix. (jag kommer ej ihåg gatan tyvärr..).
– "Fernqvist & Co" som ligger på Söder (Götgatsbacken) jobbade jag på varje lördag då jag bodde i Stockholm så det är en klar favorit. Men hit tar man sig tyvärr sällan tid att åka om man bara är i Stockholm en lö & sö.

Saken är den att jag faktiskt bara shoppat på "Mathilde" & "NK" senaste gångerna jag besökt Stockholm. Också lite Zara och H&M Trend också så klart 🙂

*Mina favorit interiör butiker är:
R.O.O.M. som ligger vid Fridhemsplan. Här kan man också ta en fika / lunch / ett glas vin i deras jätte mysiga restaurang så det är en god idé att åka hit på tex söndagar om man har ett par timmar över…!
NK – hela interiör vånings planet!  Här finns både Lexington, Mateus, Himla, Gant, Ceannis, Ralph Lauren… Mysigt att bara "strosa runt"..
BRUKA Design är sååå "jag"! Jag bara älskar deras butiker!!! (sålde jätte mycket från dom i min butik!). De har 2 butiker i centrala Stockholm, en bakom NK och en vid Östermalmstorg. Här kan man shoppa hur mycket mysiga & fina saker som helst till hemmet! Allt från små söta godis skålar till en fotölj…! Missa inte deras Popcorn/chips/godis skålar i mängder av färger , de är de mest perfekta presenterna både till sig själv och andra !
SiA har öppnar en helt egen butik vid Stureplan. Absolut värd ett besök! På övre plan har de massvis av söta prins & prinsesse saker till de små..
Svenskt Tenn  på Strandvägen är en klassiker. Deras saker kostar en del så jag brukar oftast shoppa med mig "små saker" (det är det jag brukar ha råd till)  därifrån som tex. deras  super söta små frukost brickor i rosa med elefanter på, fina tallriksunderlägg med tulpaner och andra små fina saker som förgyller hemmet.! Ett tips är också att köpa något av deras otroligt vackra tyger som de selger på metervara och spänna upp den bit du köper på en platta så får du en jätte fin tavla!

Det finns hur många fler inredningsbutiker som helst men dessa är de som passar min stil bäst och som jag därför alltid besöker!

*Mina bästa kvällstips:
Sturehof är min favvo restaurang. Alltid fullt med människor, god mat och perfekt läge (mitt på Stureplan). Jag äter alltid "fisk & skaldjursgrytan" och till dessert… PLOPP! 🙂
Grill  är en super cool restaurang på Drottninggatan. Absolut värd ett besök!!!!
Birger Jarl upptäckte jag i somras. Ett perfekt ställe att stå och barhänga på och dricka champagne och titta på folk…!
Café Opera är alltid ett säkert kort om man vill ha party.

Men vet ni, det här inlägget börjar att bli långt som en bok.. Måste sluta! Men jag har ju så klart tok många fler tips ("j" på Nacka Strand, Hotel Anglais bar, Gondolen…..) men det här får räcka här och nu.! 

Min bästa Stockholms dag startar med lunch på Grodan,  fortsätter med shopping på Mathilde & NK, sen äter jag middag på Sturehof innan jag går vidare och dricker bubbel på Birger Jarl…..  🙂

Kategori: Allmänt | 19 Comments

19 responses to “Mina Stockholms tips!”

 1. Sofia says:

  Snobbigt värre. Din blogg är mysig, men den är lite väl i snobbig anda.

 2. Jessica says:

  Tusen tack för att du la ner tiid på att ge mig tips till min sthml weekend. Alltid kul att få tips så har man lite att gå efter,
  Är restaurangerna du tipsade om, barn samt barnvagnnsvänliga?
  Tusen tack igen, du är en underbar människa!
  Kram

 3. Ida says:

  KUL! Men du har ju ingen koll på södermalm! Det är Stockoljhms mysigaste del och har blivit rikt på butiker,restauranger och uteställen! Nästa gång du åker till Stockholm föreslår jag att du lämmnar uptight östermalm för en dag och upptäcker södermalm!

 4. AnnaStina says:

  Ser att jag fått några kommentarer på mina Stockholms tips. Och kom på att jag ju inte kommit till mina år i Stockholm i “the story of my life” ännu men – jag bodde på Söder mitt första år i Stockholm, i ett kollektiv på Hornsgatan, och på Söder är det hur mysigt som helst! 🙂 Där jobbade jag också (som jag skrev) varje lördag alla mina år i Stockholm. Men – oftast är man ju bara i Stockholm lö&sö och då är det inte alltid lätt att hinna runt överallt.
  Ett annat av mina absoluta favorit områden är annars Vasastan! Det var där jag bodde och levde i 4 år och jag trivdes hur BRA som helst. Men som sagt – jag valde att tipsa om mina favorit ställen mitt i city. 🙂
  Svarar er personligt på alla inlägg senare. Lite nyvaken här nu 🙂 Njut dagen! Kram 🙂

 5. Camilla says:

  Måste också få rekommendera restaurang Grill!! Det är ett helt underbart ställe, 100 miljöer i en och samma lokal, toppen!
  Dessutom, ljuvligt god mat.

 6. AnnaStina says:

  Jessica-
  Jag är bara glad över att få tipsa om mina Stockholoms “pärlor”! 🙂 Men du, jag visste inte att du hade barn, det borde jag ha frågat dig om! Så – för att du ska kunna få de rätta tipsen så vore det toppen om du skriver till mig var ni kommer att bo och åldern på ditt barn. 🙂 Kram! 🙂

 7. Jessica says:

  Hej igen! 🙂
  Ja jag har barn, var ju min sessa som fick den ursöta Hello kitty tröjan i rosan (som ja för övrig köpt en lika dan i vitt för den passade så bra!
  Kram, jag mailar dig nu!

 8. good quality post thanks

 9. What is the need to prepare a project on Aids?

 10. videoizle says:

  good quality post thanks

 11. turk ko says:

  Hi, i must say fantastic website you have, i stumbled across it in Google. Does you get much traffic? Check my site turk ko.

 12. blog home says:

  Hey, I just now hopped across to your web-site by means of Bing. Not really a thing I would probably typically read, but I enjoyed reading your ideas anyways. Thanks for creating something really worth reading through.

 13. thx for dat post, was preety decent, meridia, [url=”http://meridia.groupsite.com”]meridia[/url], http://meridia.groupsite.com meridia, 964320,

 14. rauwffx says:

  lOMt4d shjfnkpostjn, [url=http://ykwwasdlusct.com/]ykwwasdlusct[/url], [link=http://fdofuwqescun.com/]fdofuwqescun[/link], http://cohgezlgkwhf.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *