Mitt Ikea besök.

Allmänt

168397-1867
Jag fotade väggen på Ikeas café.

När Johanna myste på så jobbade jag på…!

Idag gick turen till Ikea och det var SÅ skönt att få fixat ett par saker där. Och ni vet hur det är: inget Ikea besök utan "korv med bröd" så jag tog mig en liten paus och mumsade i mig just precis korv med bröd i deras café.

När jag sitter där och filosoferar så fastade min blick på den här texten som står målad på väggen där och jag kom på att den bara måste jag visa för er svenskar som läser min blogg! 🙂
 
I Norge vet man nämligen inte alls vad ordet "Fika" betyder? så om du frågar en norrman du mött om ni ska gå och ta en fika så är du inte garanterad rätt svar 😉  Här i Norge säger man nämligen "ska vi gå på café" eller "ska vi ta en kaffe" istället. Personligen föredrar jag absolut ordet "fika" för jag tycker att det låter så mysigt! 🙂

Jag passade föresten på att shoppa lite smått & gott hem då jag ändå var där ute. Bl.a. en massa smart förvaring till kläder uppe på  vinden (jag måste rensa på sovrummet och bära upp…!) , tex klädpåsar, kartonger etc.  Köpte också ett sött litet vitt bord till Johannas rum, ljus, servetter etc… Och en sak som jag ska fixa till och visa er då den är klar, som ett tips.! 😉 Ikea är såååååå BRA att ha! 🙂 Tänk om inte Ikea fanns? hemska tanke… 😉

Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “Mitt Ikea besök.”

 1. Hilde says:

  Vi er eid av et svensk selskap på jobb, så det er ofte besøk fra Sverige. Og vår adm dir sier at “svenskene skal jo fika hele tiden”..hehe. Så det er slitsom med møter hele dagen, for det må avbrytes for mat eller fika som dere sier omtrent annenhver time:-)
  Vi har en del svenske ansatte også(lagerdel) og jeg merker godt forskjellene på våre land ja. Svenskene MÅ jo ha varm mat til lunch, jeg spiser veldig gjerne knekkebrød jeg:-)

  Kom på det da jeg så IKEA-skiltet…

 2. Sofia says:

  Jag håller med. ÄLSKA IKEA! Har bara ca 40 min till IKEA och ett gigantiskt köpcentra som fortsätter bygga ut tom 2008. Sambon tycker dock inte att det är lika underbart 🙂
  Mysig blogg. I’ll be back!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *