Mobbing.

Det är få saker som berör mig och gör mig så upprörd som mobbing. Det är helt förfärligt att det förekommer på alla möjliga platser runt omkring och nuförtiden även på ett mycket speciellt sätt genom internet där människor kan sitta och skriva anonymt i mörkret.

Jag har alltid önskat att alla skolor ska ha skoluniform för att undvika mobbing pga yttre aspektet och jag kommer aldrig att kunna förstå mig på en person som mobbar för det finns aldrig något som heter att man "får skylla sig själv" för att man bli mobbad.

Mobbing berör och det är helt ofattbart att det existerar. Tänk vilken underbar värld vi skulle ha om alla var snälla mot varandra ! 🙂

Kategori: Allmänt | 17 Comments

17 responses to “Mobbing.”

 1. Hej och tack Anna-Stina!

  Vi är glada att du vill vara med och stödja oss i kampen mot mobbning och önskar att fler följer ditt goda exempel:

  http://www.friends.se/public/vanskapare/blogg.html

  Återigen STORT TACK från oss på Friends!

 2. Diana says:

  Så sant så, skoluniform skulle rädda många barn undan från mobbingen.

  kram

 3. Åh vilket bra initiativ! Måste nog in och läsa på "friends" 🙂

 4. Anne_K says:

  Jag håller med om skoluniform. Blev själv mobbad i skolan och önskar att andra barn ska få slippa det.

  Skönt att Friends finns!

 5. Tycker också skoluniform är bra, speciellt med den märkeshysteri och ibland konstiga klädmode som råde hos barn och unga. Sedan kommer ju inte all mobbning försvinna för det, men det är en början.

 6. Mirva says:

  God morgon!

  Håller till 110% med dig om skoluniform! Då skulle ingen bli mobbad bara för att ngn annan inte bär märkeskläder i skolan. Och ingen skulle vilja ta ngn annans kläder om alla skulle bära likadana. Vart är vi på väg ???!!! Jag RÖSTAR för SKOLUNIFORM !!!!!! Det gör så ont i mig när man får läsa/höra hur barnen blir mobbade i skolan, de små liven som knappt vågar berätta hur dåligt de mår. Sånt gör mig sååå ARG! Hur kan man år 2009 mobba ngn? Alla dessa mobbare bör gå in i sig själva och fundera hur det skulle kännas att bli mobbad ?!

  Jag sänder VÄRLDENS STÖRSTA kram till alla söta människor som har förstått vitsen med att INTE mobba andra människor. Det är ju helt galet hur man i internetvärlden kan skriva så elaka meddelanden hejvilt hit och dit!

  ((((((((((((( K R A M ))))))))))))

 7. Anneli says:

  Håller helt med dig! Mobbing är helt värdelöst och nu bestämmer vi att det är helt ute att mobba!!!

  Hoppas ni har det riktigt skönt i värmen (är rätt avis kan jag säga, vi har -22 grader här idag! Burrrr)

  Många kramar till er båda!

  //Anneli

 8. Håller verkligen med dig !! Fy för mobbing…det är hemskt !

  Vad varmt o skönt ni har det därborta…kolla in på min blogg om du har tid sen , då får du se vad isigt vi har det här uppe i Norrbotten nu…brrr…22 minus grader…det du !!

  Kraam Anette

 9. Så rätt att du skriver och gör smygreklam för denna kals organisation:-) tror jag ska göra detsamma på min blogg, http://blogg.aftonbladet.se/28278

  Ha det gott, Fru Bangkok

 10. nettan says:

  håller absolut inte med om att det är bra med skoluniform, för det är likadant där den som kommer i en gammal ärvd blir mobbad, har man inte råd med en ny varje år så får man gå i en nästan för liten.. Min dotter är i London o jobbar med barn och hon har berättat hur det förhåller sej. För jag var nämligen för skoluniform jag oxå. men som sagt det är lika illa med det om inte alla har samma ekonomi och alltid kan ha en ny fräch uniform..

 11. Anne_K says:

  Nettan: Vad trist att höra. Men det är väl så, att det finns alltid saker att reta andra för.

  Då får vi hoppas att barn får lära sig att visa respekt för varandra så det håller i sig i vuxen ålder.

  Som Mirva skrev finns det alldeles för många som skriver elaka kommentarer på nätet i bloggar och gömmer sig bakom att vara anonym på nätet. Usch.

 12. Stina says:

  Fast frågan är om det hjälper med skoluniform. Det blir ju ändå så att dom med lite pengar får ärva av äldre syskon eller köper uniformen begangnad osv så det hjälper föga med uniform.

  Har själv gått till både engelsk och svensk skola och det är lika mycket mobbig i båda, uniformen hjälper inte. Och dessutom så vet ju alla ändå var alla bor bor och hur man klär sig utanför skolan så dom som inte hade pengar blev ju mobbade för tex fula kläder oavsätt.

  Men det är iaf snyggt med uniform så av den anledningen hade det varit kul om det infördes men tyvärr hjälper det inte mot mobbig!

 13. Anna says:

  Gud vilken härlig människa du är! Du sprudlar av energi och glädje och man kan inget annat än göra detsamma när man läst din blogg! Underbart initiativ!

  Kolla gärna in: Annabananna.blogg.se

 14. julia says:

  jo jag håller med dig (:

  jag går själv i nionde klass och ser att folk blir utsatta för mobbning, hur de klär sig och hur de ser ut, alla har varsin stil, inget att ändra på.. håller fullkomligt med dig

  ha en fortsatt bra dag (:

 15. Anna says:

  Ack om det vore så enkelt!! Tror ni verkligen att ingen blir mobbad i de skolor, i de länder, där det är uniformtvång? Tror ni att man bara bli mobbad för att man har ärvda jeans?? Jag skulle så gärna vilja att det var så enkelt. Att skoluniform skulle resultera i mobbningsfri skola, att betyg från ettan skulle resultera i att alla får den hjälp och det stöd den behöver, men NEJ NEJ NEJ så enkelt är det inte! Dessutom, att få ha sina egna kläder är identitetsstärkande. Vill bara upprepa; det är inte så enkelt!!!

 16. carrolina says:

  superfint att du stöder friends tycker jag, ska också gå med där.

  Helt ofattbart är det att mobbing exsisterar, men oturligt nog så gör det det, i nästan varje skola. det är hemskt, jag har själv vart sk kamratstödjare i flera år när jag gick låg-mellan och högstadiet, det uppskattades av många att jag var vän till alla och kunde prata med mig, och att jag var "extra ögon" för mobbing teamet. det känns så himla bra att hjälpa dom som blir mobbade, och dom vet att det finns dom som vill hjälpa. Det var mest det jag ville säga med den här kommentaren =)

  fortsatt trevlig resa!

 17. Kathrine says:

  Håller helt och hållet med !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *