När man stänger en dörr…

Allmänt

168397-2068

…så öppnas alltid en ny…!

Det är något speciellt det här med att stänga dörrar i sitt liv och öppna nya..  För varje ny "fas" man går igenom och för varje nytt jobb man börjat så öppnar & stänger man dörrar och en viktig sak att tänka på i alla lägen är att man måste våga stänga en dörr för att få möjligheten att öppna en ny….!

Livet är en fantastisk resa som innehåller både stormar & solsken och i alla lägen och situationer är det en sak som är viktigast av allt: Att tro på sig själv!

Alla val man tar och alla möjligheter man fångar i flykten skapar vägen… Om man säger nej till något kul en dag så dyker det säker upp något ännu mer spännande en annan.. och man ska aldrig sitta och ångra de val man inte tog för alla val man gjort har man gjort av en mening.

Livet är så underbart och det är bara en person som bestämmer och avgör hur just ditt liv ska bli och det är DU! Låt inte andra sätta gränser eller hindra dig från att leva ditt liv på ditt sätt för det är när DU sitter där och ska fira din 100 års dag som du ska kunna glädja dig åt allt KUL du har haft !

Carpe Diem! 🙂

Och föresten – nu undrar ni väl varför jag skriver detta inlägg just nu? 😉 Jo, för att jag kom på ett samtal jag hade med en tjej på flyget mellan Luleå – Stockholm senast då jag och Johanna var hemma på besök. När vi klev ombord så säger hon "Hej!" till mig och Johanna då vi sätter oss snett bakom henne och sen börjar hon prata vilket gjorde mig lite irriterad för jag hade så fullt upp med Johanna att jag inte hade tid.. Men så gick tiden ombord på planet och till slut så börjar hon berätta sin historia..

Hon var i min ålder nu men en dag då hon var runt 16 år och skulle cykla och sola solarium före skolan så blir hon påkörd av en bil. Denna olycka har bidragit till att hon idag är handikappad och sitter i rullstol. Hon är förlamad i hela vänster sida i kroppen men kan prata relativt bra för hon har tränat upp musklerna i vänster mungipa. Vi hade ett långt samtal som jag tyvärr inte kan återberätta här och nu men hela detta  samtalet som berörde mig enormt och gjorde mig riktigt rörd  slutade med att jag frågade henne vad som är viktigt för henne i livet idag? och då sa hon "mina vänner & min familj". Också sa hon – tänk på att livet är så oförutsägbart… man vet aldrig vad morgondagen har att erbjuda..?!

Med dessa tänkvärda ord säger jag ♥God natt & Sov så jätte gott♥!  Vi ses igen imorgon och då är det tisdag! 🙂

Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “När man stänger en dörr…”

 1. Anna says:

  Vilken härlig historia.
  Du har en härlig fin och ödmjuk inställning till livet vilket är underbart tycker jag.
  Jag slutar aldrig faschineras över vad livet ger och “tar” och hur mycket man kan utveckla sig själv
  genom rätt inställning och tron på sig själv. :-))
  Amazing… (vi skulle nog knäcka många stora värlsfrågor över några glas rosa… ;-)) hi hi
  Ha en toppen tisdag och ta hand om er.

 2. Serena says:

  Vilket fint inlägg! Sådan pepp som du ger är precis vad jag behöver just nu! 🙂

 3. AnnaStina says:

  Anna-
  Tack så jätte mycket för att du skriver så fint till mig! 🙂 Du gör mig riktigt glad! 🙂 Och världsfrågor över några glas rosa är aldrig fel! 😉
  Jag önskar dig en lovely onsdag! Kram 🙂

  Serena-
  Tack snälla du! 🙂 Jag blir så glad när jag kan bidra till att peppa! Jag önskar dig en fantastisk dag! Kram 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *