NÄR NÅGON LÄMNAR…!

Allmänt

Happy lille lördag mina kära bloggvänner! 

Det var ett helt fantastiskt väder igår så jag tog en walk in till stan på eftermiddagen och det är verkligen otroligt vad härligt det är ute på hösten med alla löv som prasslar på marken och dansar i luften…   Magiskt !

Nu är det snart 2 år sedan vi hade min älskade pappas begravning och jag har påbörjat ett inlägg från den för jag hade själv så otroligt svårt att hitta begravnings inspiration. Det finns inte. Så jag vill med det inlägget dela mina tips till er som står i en lika svår, jobbig och otröstlig situation som jag gjorde då.  Att förlora någon är som att förlora en del av sig själv och att man mitt uppe i sorgen ska arrangera något som nästan är lika omfattande som ett dop eller bröllop känns där och då helt omänskligt. Men för mig blev det trots att jag stod i en gränslös sorg ändå väldigt fint att få lägga fokus på att planera begravningen med utgångspunkt i att det skulle bli en minnesrik stund i “pappas anda” som ett sista farväl.  Samtidigt var det första gången jag förlorade en nära anhörig och skulle arrangera en begravning så jag hade ingen erfarenhet från ett likt uppdrag. Så jag satte min egen prägel, gjorde det så personligt som möjligt, och gick för inslag som prästen aldrig tidigare upplevt…

Inför mitt inlägg så får du väldigt gärna komma med frågor / efterlysa tips om du själv står mitt i sorgen och har en begravning framför dig. Så försöker jag att “baka in” svaren i mitt inlägg från pappas begravning. ♥

Sen så är det självklart oerhört personligt, privat och familjärt hur man arrangerar en begravning. Men då jag själv sökte efter tips, idéer etc kring hur jag kunde göra det där “lilla extra” på en så sorglig dag så hittade jag ingenting. Därför önskar jag att bjuda på ett inlägg som står i stil med det jag själv sökte efter då…

 

Hösten alltså… så otroligt vacker de dagar då solen strålar! Och en liten bit bort där bakom björkarna är kyrkogården där min älskade pappa ligger begravd. Jag är så tacksam över närheten. 

 

Ljudet av löv under skorna… så krispigt och verkligen ett höst-tecken deluxe !

 

Livet är så oförutsägbart så krama de du älskar en extra gång i dag och vänta inte med att ringa det där samtalet eller att posta det där kortet till någon du tycker om… vad har du att förlora?

Var rädd om dig ! och strössla extra mycket glitter över din dag !

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

39
Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “NÄR NÅGON LÄMNAR…!”

 1. Lena says:

  Båda mina föräldrar har gått bort, känns som ett väldigt onödigt inlägg då sorg, förberedelser, ekonomi etc spelar en stor roll. Gå all-in tror jag är helt onödigt, det viktigaste är att begravningen speglar personen ifråga. Hur mycket man lägger ner på begravningen kan ju aldrig vara ett kvitto på sorgen.

  • Tina says:

   Men nämndes det någonstans att kvittot på kostnaden var det viktiga? Jag är helt säker på att det blev superfint och en hyllning till en gammal mans liv.
   Inte som min pappas nya fru – gjorde allt extravagant och dyrt för dödsboet så det skulle bli så lite som möjligt för oss att ärva. Min pappa var liksom inte tårta och champagne. Han var mer kaffe och en mumsig bulle.

 2. Caroline says:

  Båda mina har gått bort, mamma för 20 år sedan och pappa för snart fem. Begravningarna var inte bra. Båda gubbpräster sa fel namn och vid mammas begravning var jag så ung och begravningsentreprenören spelade på min och syrrans känslor och vi vissste ingenting och allt blev för stort.
  Jättefin tanke av dig Anna-Stina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *