NEW YORK!

Allmänt

b64ea6b3f052e3af814ccbee936d1ccb

Gooodmorgon mina kära bloggvänner! 

Här är grått ute (men rosa inne!) och när vädret suger så är det xtra viktigt att vi fokuserarandra saker för vädret kan vi oavsett inte påverka. Tänkte på det då vi kom hem från Oslo, jag hade helt glömt att det var ett par dagar med dåligt väder där för jag var så upptagen av att njuta livet!  Ett bevis på hur viktigt det är att hålla fokuspositiva ting så inte det negativa tar över…!

Och på tal om positiva ting… gissa vart jag snart ska resa? Till NEW YORK!!! Åhhhh som jag l.ä.n.g.t.a.r.!  för ni som följt mig här länge minns kanske att jag fick en resa i present, 2012 (!), men dagen innan jag hade take off så dök det upp en viktig jobb sak för jIG som gjorde att jag var tvungen att låta min stol stå tom på flyget och bli kvar hemma (resan gick varken att boka om eller avboka). Men hur som helst – nu är det nytt försök och den här gången reser jag alltså. That´s for sure! och det ska bli helt a.m.a.z.i.n.g.!!  🙂

sarah-jessica-parker-style-L-qBWZ2R

Jag har varit i New York flera gånger. Bodde i en Amerikansk familj ute i New Jersey 2 sommarlov då jag gick skola (perfekt alternativ till språkresa till England, var där 5 veckor varje gång och lärde mig verkligen språket) och vi tog ofta båten in, pappan + sonen i familjen jobbade på New York Stock Exchange så var både där och på deras after work och sjävklart på en hel del shopping… Sen har jag varit där med min bror och då min moster hyrde ett hus ute på Long Island för ca 15år sen besökte jag dem och då körde jag t.o.m. bil in själv till NYC!  och vi var bl.a. där på 4´th of july. Och senast jag var dit var när jag var gravid med Johanna. Jag & JIG var på väg hem från ett event i Houston och hade 2 dygn. Så, 10 år sen sist! och det här blir första gången jag reser dit på veninnetur

img_0170_1170086840_32879

Åh hittade precis några bilder från min senaste New York tur! Vi startade som sagt i Houston på NBA All Star weekend (ett basket event). Året var 2006 och Johanna låg i min mage…

img_0190_1189459875_33920

Här är jag på basketeventet i outfit från danska Heartmade.

img_0204_1188243338_33791

Efter Houston blev det shopping i New York! 

img_0205_1192445232_34269

Blivande föräldrar in the big apple. Tänk – vi har hängt i hop i ca 11 år jag & JIG. Time flies..! 

Det är verkligen underbart härligt att ha en resa att se fram emot då man trippar runt i vardagen och nu är det inte så länge kvar så jag bokade bord på en restaurang på morgon som jag tror att Carrie är på i en scen i Sex and the city filmen…   Och du, om du har koll på bra restauranger, kule barer och festliga uteställen i N.Y. så får du v.ä.l.d.i.g.t. gärna tipsa mig!

Njut din torsdag och fyll den med smil! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “NEW YORK!”

 1. LINE says:

  Du har så fin og inspirerernde blogg. Høres fantastisk ut med tur til New York.

  Takk for påminnelsen om Heartmade hadde mye fine klær der i fra i “gamledager”, lurer på om jeg hadde kjøpt de hos deg i din butikk i Industrigata. Nå skal jeg jammen i meg sjekke det ut igjen.

  Ha en fin dag.

 2. Patricia says:

  Hej! Quality meats, helt fantastiskt bra restaurang! Var där nu i februari, sjukt bra! Vi besökte även olive garden i meat packning, också väldigt bra mat men lite trång och hög ljudnivå. Rekommenderar även er att ta en helikoptertur, det var riktigt häftigt att se New York på det sättet.
  Trevlig resa!

 3. Titti/Umeå says:

  Härligt med NY och härliga bilder.
  Rekommenderar också helikoptertur.
  En upplevelse.
  12 år sedan för mig….tiden går.
  Första gången Victorias Secret och Sephora besöktes, var där varje dag under vår resa!.
  Kram Titti

 4. Elisabet says:

  Å vad underbart med NY! Tips att kolla Leila Lindholms city guider – har fått supertips i London på restauranger via hennes hemsida.

 5. Wilhelmines says:

  Hei, så gøy med tur til NY. Du MÅ gå på Chelsea fodd market, der er det så mange bra brunch og frokost steder. Også er brunch på Bobby`s et must om man er på venninetur. Sjekk denne fine bloggen for NY tips også. http://lovetaza.com/category/nyc-guide-series/

  Freemans er også et supert sted også så klart TAO, beste asiatiske mat;)

 6. Lena says:

  Får man plats i resväskan måntro 😉

 7. Frida says:

  Ååååh, New York är min absoluta favoritstad! Love it! Vi håller också på och planerar en resa dit i sommar så då blir det extra fab med resetips från dig! 🙂 Kan det vara Buddakan som ni har bokat bord till tro? Jag åt där sist vi var i NY och det var riktigt bra. Bäst var dock Tao så det kan jag definitivt rekommendera! Sen står även Spice Market, Balthazar och Esqualier på listan över ställen att äta på. Och så The boathouse! Och tänk all shopping, förstå vad underbart ni kommer att ha det!! Jag längtar tills ni åker, haha!
  Ha en fin torsdagskväll nu. Kram fining!

 8. Mari says:

  Lucky U!!! NYC er virkelig verdens beste by! Har vært der mange ganger (1 gang per år de siste årene) og kan virkelig anbefale Tao doen town! Det slår up town restauranten, Buddakhan OG spice marked! Selvom maten er god på alle de stedene også. Balthazar for lunsj er et “must” utestedet på toppen av the standard Hotel er helt fantastisk (og det er også the standard grill). Hvis dere skal på tao så kan jeg også anbefale PHD på toppen av Dream downtown (hotell) enten som en drink før maten, eller som nattklubb. Hvis dere vil slå to fluer i en smekk med fantastisk italiensk mat og et BRA utested så er Lavo stedet 🙂 Stanton Social har god mat og kul (høy) musikk, the spotted Pig er koselig til lunsj og hvis dere liker meksikans så er L’esquina et must. Vanskelig å få bord, men herregud for noen drinker og god mat! Elsker virkelig det stedet. The butchers daughter, jacks wife frieda og Le Bain er herlig for frokost. Også er det definitivt best å bo i Soho. Ta en kveld og gå litt rundt på barer i meatpacking også. Dette ble mye, men NYC er så fantastisk! Får ikke dratt dit denne våren, for nå er jeg for gravid.. Men, neste år!! Good tur!!!

 9. Lotta says:

  Vi var i New York på sportlovet i år. Kan verkligen rekommendera Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster i Harlem! Hoppas ni får en underbar resa! Kram Lotta

 10. The Boathouse! Det var väl där som Prinsessan Madeleine fotades med Chris första gången – bara en sån sak 😉

  Kram o trevlig fredag!

 11. Helén says:

  Hei,

  Så utrolig gøy med New York tips. Jeg skal også dit. Reiser i slutten av april. Har aldri vært der før, så hvis du drar før meg. så kommer jeg ihvertfall til å følge ekstra godt med på bloggen din.

  Cant wait:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *