LJUSARE TIDER!

Allmänt

41dcc6ce7e2b19245acdf022c5f6edd4-640x640

Darlings! 

Det känns som att jag vaknat ur ett vinteride…. för det mörker som norra Sverige bjuder på under vinterhalvåret är i.n.t.e. my cup of tea. Det gör mig rent av låg och enormt trött, alltså jag gäspade från runt kl.15 på dagarna och hade otroligt svårt att ta mig upp ur sängen på morgonen. Men nu, när solen strålar då jag slår upp mina blå och det glittrar i snön då jag tittar ut ja, då blir jag fylld av lyckobubblor och känner att jag sprudlar betydligt mer så ja, jag är helt klart i ett mycket, mycket bättre mood om dagen och det är ju inget annat än amazing!

Och en annan sak som är amazing är mina extensions från Rapunzel of Sweden. Alltså jag är SÅ nöjd med dem! och på morgon kom jag på att jag inte bloggat om mitt besök på deras salong i Stockholm för några veckor sedan så ska bjuda på det snart.  Men – om du funderar förnya håret inför sommaren så är mitt dagens tips att boka tid på någon av deras salonger!  You will love it, I promise! 🙂

10414641_10153388852615796_6265299785404428616_n

Min lilla darling knipsade bilden av mig då jag var färdig efter en sittning på ca 7 timmar (!). Men ska man vara fin så….!  och det är SÅ värt det för jag älskar mitt Montazami svall. Ha, ha. 

Nej, nu har jag ett beslut att ta som kräver lite eftertanke så måste logga av och fokusera

Önskar dig en m.a.g.i.s.k. tisdag fylld av positivi energi! 🙂

P.S måste erkänna att jag blir enormt upprörd av att Anders Breivik har stämt norska staten ang. sin behandling i fängelset och fått till en rättegång som startar idag. Alltså på riktigt… den mannen förtjänar i.n.g.e.n. mer uppmärksamhet ever again om du frågar mig. Min dotter säger ofta: mamma, han som sprängde bomben i Oslo kommer väl aldrig att kunna göra om det?  Nej, aldrig är alltid mitt svar. Men, nu då han varit kapabel att få till en rättegång baserat på att han önskar mer kontakt med omvärlden så kan man ju undra…. Och det mina vänner, det oroar mig.

Varma kramar!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 15 Comments

15 responses to “LJUSARE TIDER!”

 1. Det är verkligen helt fruktansvärt att han fått till en rättegång – även om kanske hans chanser är små så är det verkligen en person inte förtjänar någonting alls längre! Någon gång måste det liksom vara ett “stopp” och vissa handlingar måste innebära att alla ens rättigheter försvinner….

  Jag vet att jag hade svårt att förklara för min son vad som hände den där dagen i Norge och det blev massa frågor om det kunde hända i Sverige osv….det är så svårt att svara på sånna frågor och veta hur man ska skydda barnen för även om jag kör på “skydda-barnen-från-allt-ont-så-länge-det-bara-går” så ser de ju verkligheten varje dag på nyheter och i skolan osv… Dessutom har händelsen med han som gick till attack på skolan i Trollhättan satt spår i mina barn, dessutom var det “en konstig man” (som visade sig ha rymt från ngn psykvårdsinrättning) som kom till mina småtjejers dagis i höstas, vilket gjorde att dagiset låstes och barnen inte fick lämna avdelningen på en hel dag….helt rätt såklart och även om personalen försökte göra så att barnen inte skulle förstå att de var inlåsta så förstår de ju mer än vad vi tror….

  Nej, usch….vilken “mörk” kommentar det här blev….
  Önskar dej och J en superfin dag i solen!
  Kram!

 2. Titti/Umeå says:

  Hitlerhälsning….brott mot mänskliga rättigheter enligt B.
  Skrämmande efter att precis besökt Auschwitz-Birkenau.
  Tycker han har det FÖR bra i fängelset med tanke på hans brott.
  Kram Titti

 3. Sara says:

  Jag föredrar personligen det mer naturliga looken som är “inne” nu- där frisörerna går in för att man inte skall behöva slinga var 6:e vecka. Min frisör sa just, “nu behöver du inte komma tillbaka förrän efter sommaren tycker jag” (rörande färgen då). Blonderat fakehår, fakefransar, fakenaglar- jag är glad att min dotter inte är tonåring nu och jag hoppas innerligt att det “modet” helt har passerat när hon är där. Min frissa och jag har samma syn och diskuterar detta mycket – hon berättar om tjejer i allt lägre åldrar som lägger sååå mycket pengar på tjafs bara för att modet säger att “du är inte bra nog som du är”. Jag har ibland problem att förklara för mina barn varför jag ens använder mascara? “för jag känner mig inte fin nog utan?” har inget bra svar… Skulle vara intressant hur du förklarar detta för Johanna och hur du ställer dig när hon om ett par år vill göra samma behandlingar som du? (Detta är kanske too much men en bekant vars dotter är 13 berättade att dotterns kompisar tom rakar sina privata delar för att deras mammor gör det- jag tycker det är sjuka krav på barn idag!)

  • Anna says:

   Håller fullständigt med i allt !! Att kunna känna att man duger och klarar allt utan löshår lösnaglar lösfransar är väl det optimala.

  • Nu är inte jag AnnaStina och svarar helt utifrån mig själv och hur jag tänker 🙂

   Jag själv har två småtjejer (5 och 6år gamla) och jag själv är “lite i samma stil” som AnnaStina fast jag inte gör extensions eller fransar men det beror helt på att jag med utländskt påbrå redan har ett stort svall och extremt långa ögonfransar 🙂

   Mina tjejer tycker det är jätteroligt med smink, hår, smycken, nagellack och sitter gärna med när jag sminkar mig och frågar mkt etc. I den åldern de är nu får de sminka sig när det är speciella tillfällen som typ maskerad osv inte “för att göra sig fina” utan är det är lekfullt och roligt. När de frågar om smink osv så säger jag att “det är inte för att man inte är fin utan smink” utan för att alla får göra precis som de vill och när de har åldern inne för olika saker så får de själva välja hur de vill göra och att båda valen är lika okej – det ena valet innebär inte att man är finare än det andra valet utan bara att man gör det för att man vill…

   Jag tror själv på att peppa barnen till att göra val baserat utifrån vad de själva vill, peppa dem till självförtroende och till att våga gå sin egen väg – sen om det innebär smink, extensions, nagellack, smycken eller en helt annan stil så lägger jag ingen värdering i det utan så länge de väljer det de själva vill så är det rätt!

   Jag tror inte att ngt blir bättre av att peppa dem att inte sminka sig, att våga vara “naturliga” osv utan jag tror på att boosta deras självkänsla och självförtroende så de går sin egen väg och gör det som känns rätt för dem – min uppgift är inte att förändra samhället utan att som mamma ge mina barn möjligheten/strykan att fatta egna beslut utan att påverkas!

 4. Pia says:

  Kan du inte ge tips till oss om inte har så mkt pengar ;-). hårförlängning går väl på sådär 8.000:- och sedan skall det underhållas.

 5. Amanda says:

  Men snälla, det behöver väl inte vara så att man inte känner att man duger för att man färgar håret, gör extensions o dyl? Kan det inte bara vara så enkelt att det är ett sätt att uttrycka sin personlighet, vem man är… Precis på samma sätt som vi gör med kläder.
  Jag sminkar mig inte för att jag inte känner att jag duger annars- utan för att jag gillar att hålla på med smink. Bara för att ni tycker att det är snyggast att se “naturlig” ut så betyder det ju inte att det är en sanning som gäller alla.

  Kan vi inte överlag försöka lyfta upp varandra, peppa varandra och prata med våra barn om saker som utseende etc på ett bra och balanserat sätt? Jag brukar säga till mina barn att olika personer vill se olika ut och tycker om olika saker. En del vill sminka sig, andra inte. En del vill ha superkort hår och andra vill ha långt hår. En del har kläder som ett intresse, andra inte. Alla är lika bra och fina. Det viktiga är att få uttrycka vem man är, oavsett hur.

  • Sara says:

   Nu tror jag du feltolkade mig lite (appropå att “lyfta varandra”…) jag säger inte att man inte får välja se ut som man vill eller att “naturligt” är en “sanning som skall gälla alla”, det var ingen personlig kritik mot att A-S väljer att göra dessa saker OM hon vill-jag fattar att det är hennes största intresse. Men jag tycker det är svårt att svara mina barn när de frågar “varför gör man så?” Har en kille och en tjej och killen reflekterade tidigt på att killar i allmänhet har det ganska soft när det gäller utseende “det verkar jobbigt att vara tjej…” Min poäng var snarare en förhoppning om att ett naturlig-look kanske kommer att lägga kraven på en lite annan nivå än att 13-åringar vill lägga sin energi på att sätta in extensions för x antal 1000kr, göra fransförlängning var 4 vecka etc etc – jag tycker det är tragiskt att ungdomar lägger MASSA pengar på det istället för att uppleva livet tex. Igen, jag uttrycker bara mina tankar och please läs de på “samhällsfenomen”-nivå istället för att genast tolka det som något personangrepp – bara för att man vill lyfta en fråga. “åh vilken trist kommentar” – ja väldigt trevlig kommentar det också. Helst skall man bara läsa bloggar utan att reflektera överhuvudtaget över något. Bara vifta med sina lösögonfransar, eller?

   • Jag ser det mer som att min roll som mamma är att boosta barnen så att de klarar att bemästra samhällets “krav” på ett bra sätt – det gäller ju samma oavsett om det är utseendet eller kompiskrav eller alkohol eller krav från skolan….

    Ändras samhällsnormen till det som du beskriver som en “lagom nivå” vad är det då? Lagom för en person är ju inte lagom för en annan person….jag ser det som att krav från olika håll kommer alltid finnas och min vilja är att uppfostra barn som klarar att leva med kraven men inte falla för trycket utan se kraven och sen bilda sig en egen uppfattning utifrån sig själva och därefter fatta beslut om det…

    Sen tycker jag också att det är sjukt konstigt att många föräldrar aldrig sätter ner foten – de bara flyter med och ojar sig över att “min 13åring rakar minsann snippan hon” och så låter man det fortsätta pga “samhällsnormen” istället för att (om de nu tycker det är fel) säga ifrån att så får du inte göra!

    I slutändan så är det ju ändå föräldrarna som uppfostrar sina barn, som bestämmer över vad som är okej och inte….bara för att samhällsnormen är på ett vis så innebär det inte (i vår familj) att det automatiskt innebär att min roll som mamma försvinner…det jag säger gäller oavsett vad kompisar eller samhället gör!

 6. Christina says:

  Trista kommentarer! Ingen av dem läste tydligen inte hela ditt inlägg där det mesta reflekterade över den sjuka värld vi lever i med en massa onda sjuka människor som tex Breivik.
  Fortsätt du med dina extension, själv gör jag Acrylnaglar var femte vecka och det tänker jag fortsätta med. Får jag tunnare hår så kan jag nog också tänka mig extension som utfyllnad till min korta page.
  Kram till dig du positiva Gizmolina:)

  • Mary says:

   Jag tycker inte kommentarerna är så trista, det är en viktig fråga som lyfts. Frågan kan lyftas fast mammorna och barnen fortsätter att ha intressen av skönhet. Det är ju faktiskt en värld fulla av sjuka ideal vi lever i. Däremot så tror jag att Anna-Stina har väldigt mycket ödmjukhet att lära sin dotter om livet och kanske inte är i riskzonen om man säger så. Men viktig fråga!

 7. Emma says:

  Sara din kommentar kanske inte var menad elak men du blandar personliga åsikter med sarkasm och i ett skrivet ord blir det svårt att tyda.
  Nåväl, jag blir också oroad över vårt samhälle men snarare vad som händer att barn idag blir tonåringar mycket längre än när jag var barn. Vad det gäller löshår så tycker jag att frågan är mycket större än så. Känner sig Anna-Stina fin i det (vilket hon är) så tycker jag absolut inte det är fel. Varje familj väljer själva vilken norm man vill leva efter.
  Ha en fin dag!

  • Sara says:

   Alltså,jag menade verkligen inte att vara sarkastisk (mer än “vifta med ögonfransarna”-kommentaren; förlåt; ett dåligt självförsvar mot kommentarer jag inte tyckte stämde med min intention!) och läser igen och förstår inte helt var det kommer ifrån, jag är väl helt enkelt kass på att uttrycka mig, man skriver lite fort och jag lade väl inte hela min själ i att väga formuleringarna. Jag uttryckte min egen preferens för mig själv (inget över inget under- utan vad JAG föredrar) och att jag tycker det kan vara svårt att svara på varför tjejer “fixar sig” och var därför intresserad av vad A-S brukar säga (eftersom hon har en äldre dotter och fixar sig betydligt mer än mig). Igen, det var ingen sarkasm eller kritik eller att säga att mitt val/smak är det “rätta”. En annorlunda syn på saker behöver inte betyda personangrep som ni antyder. Jag håller helt med om att man skapar sin egen norm i sin familj och jag är fullt upptagen med att bygga mina barns självkänsla men att i det sammanhanget samtidigt uttrycka en förhoppning i att modet svänger mot en naturlig look vilket jag tänker svänger “samhällsnormen” och därmed minskar pressen att lägga så mycket energi på yta på våra tonåringar (jag tror nämligen de är över medel lättpåverkade och lever gärna i “flock” med typ samma utseende…) – det är en förhoppning jag har full rätt att få ha. JAG kanske helt enkelt har fått “fake-overdose” av att kolla runt på stan och är därmed extra sensitive 🙂 Anna-Stina- hoppas det klarar ut bakgrunden till min kommentar, jag känner att jag upprepar mig.. Lovar, det blir inga fler kommentarer av “reflekterande typ”. Puh.

 8. Camilla says:

  Var johanna med dig där i 7 timmar?

 9. Erika says:

  Inget emot extensions, men tycker du inte det är dax att byta stil. Blekta långa Montazamilockar är så himla passé, och det är varken snyggt eller classy! Prova att bara fylla ut lite grann, och ha en mer naturlig färg. Du hade varit så mycket finare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *