NY VECKA, NY LUNCHBOX.

Dagens pepp.

Goooodmorning you lovely girls! 

Oj, så sent det blev igår för jag kunde inte låta bli att följa valvakan hela vägen men alltså vad hände egentligen? Plötsligt växte det parti man önskar helst i.n.t.e. fanns mest av alla och Sverige kommer att få en ny stadsminister. Men nu är jag verkligen inte rätt person att på något som helst sätt analysera detta så allt jag kan säga är att jag inte är så överraskad över att Löfven vann över Fredrik för jag tycker att Reinfeldt sett lite trött och arrogant ut i en hel del debatter.  Politik är allvar men man får inte tappa den där gnistan och glöden för det är den väljarna vill se!

Och plötsligt är det måndag igen och dax att fixa matpakke till hjärtat. Gud så trött jag kan bli på det! och därför gör jag allt jag kan för att denna morgonrutin ska bli så festlig som möjligt så jag pimpar boxen med allt jag kan komma på att pimpa med. Men nej, jag står inte och gör smörgåsar med figurer på  (ni vet man lägger en ostskiva, gör ögon av gurka, en mun av paprika osv…)  eller skär frukten så att den ser ut som små konstverk, för det är överkurs för mig, men – jag skriver gärna en liten notis till hjärtat, väljer en finare servett, lägger med en tandpetare med glittrig detalj som hon kan äta gurkbitarna med och skär gärna brödet som en stjärna…. ja, alltså om nu Johanna åt bröt, för det gör hon inte… men – jag lever på hoppet och sniker ner en smörgås eller två då och då…  (skam den som ger sig!)

Blev så glad då jag hittade dessa super cute post-it´s häromdagen och jag vet att Johanna verkligen uppskattar att hitta en liten hälsning från mig då hon öppnar sin lunchbox. Tänk så lite som ska till!  (cutter + stickers från danska Rice, hittade de hos Sprell).

Nu ska jag ta och rulla håret, äta frukost (lyxigt att ha svensk skinka och svenskt bröd hemma) och sen åker joggingskorna på för jag ska ta mig en liten walk i det fantastiskt vackra vädret innan jag hugger in på dagens maffiga to-do-lista!

Önskar dig en riktigt, riktigt fin start på veckan! 🙂

L.o.V.e.!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “NY VECKA, NY LUNCHBOX.”

 1. Mussi says:

  Så hyggelig med en liten notis i matboksen.
  det hadde gjort min dag 🙂
  Slite rjo med det samme som deg ,at datteren min ikke spiser bød. Syns det er vanskleig å finne på noe,så det blir mye av div salater, yoghurt, frukt og smoothie.Skulle så gjern eha fått henne til å spise vørd, hadd gjort ting så mye enklere. De klistremerkeene var supersøte – hvor får man sånne? Ønsker deg en flott dag og en herlig uke .Klem

  • gizmolina says:

   Ja visst är det hopplöst svårt att finna på alternativ till bröd… och det hade ju varit SÅ mycket enkelare att fixa smörgåsar stället för “allt annat”. Vi får satsa på att det ändras!!! 😉 De söta post-it merkene hittade jag hos Sprell på Storo. De kommer från danska Rice och de hade precis fått in dem då jag var där i torsdags.

   Önskar dig en strålande dag!!! Klem!

 2. Mussi says:

  Uffda,såååå mye skrivefeil det blir når man skal skrive raskt ( litt for effektiv)

 3. Titti says:

  Men VARFÖR får inte barnen lunch i skolan!?!?! Det är ju en av de bästa sakerna med skolan tycker jag, vi slipper fundera över ännu en måltid hemma. Och för de barn som inte får mat hemma utan kanske endast får mat i skolan?! Iaf här där vi har kommunala skolor, hur funkar det i Norge? Är det kommunala eller bara privatskolor?

  • gizmolina says:

   Ja V.A.R.F.Ö.R.??? Det är så galet att man nästan inte tror att det är sant! Blir upprörd bara jag tänker på det faktiskt… Men kan ju tyvärr bara gilla läget… Tänk så fantastiskt det är i Sverige med matbespisning och mattanter (som vi kallade de som serverade oss) och prat om kostcirkel och bara det att man lär sig vett och etikett och lär sig att smaka mat för att kompisarna gör det… Sverige är verkligen FANTASTISKT när det kommer till skolan!!!

   Johanna går i en kommunalskola. I många av de privata serveras det mat. Bara det kan ju få mig att vilja byta…!

   Önskar dig den bästa dagen Titti! Kram! 🙂

 4. Nina says:

  Vilka roliga idéer du kommer på =) Kan förstå att Johanna tycker att det är kul =) Ha en jätte bra dag!

  • gizmolina says:

   Tusen tack Nina! 🙂 Jag har en svaghet för söta detaljer som kryddar livet…

   Önskar dig en riktigt fin kväll fylld av lyckliga stunder! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *