NY VECKA, NYA DRÖMMAR!

Allmänt

H.A.P.P.Y. new week sweeties!

Men alltså vilken helg vi lämnar bakom oss. Jag är helt slut! och förkyld har jag blivit också, igen!, ett tecken på att det varit lite mycket en period…..  Så, jag är g.l.a.d. att det är måndag idag för måndag betyder som vanligt hemmakontor / fixardag för mig och idag behöver jag den här dagen mer än någonsin så detta blir en BRA dag !  🙂

En sista sak om helgen: detta var nog sista gången jag handlar mat på Nordby, alltså shit vad de kör på med varor med kort datum där och jag är en sån där som alltid checkar datum på A.L.L.T.  så när filmjölken går ut om 3 dagar, falukorven om 8 och beasåsen om typ 4 så är det liksom inte läge att hamstra direkt.  Nej, nästa gång blir det absolut Strömstad!  och det var egentligen planen i lördags men då vi kom fram var alla hotell fullbokade (!) så, nu vet ni varför vi hamnade i Sarpsborg 😉

På hotellets lekeland hade de världens coolaste fotoautomat som J gick helt bananas i. Vet inte hur många gånger hon fotograferade sig i den?  Helt klart dagens festligaste ögonblick för henne! och en gång fick jag också vara med.  Crazy pics = happy things ! 

Fotobox = nostalgi ! minns då jag gick till Domus (!) och fotade 4 svart/vita. 

1, 2, 3….and… s.m.i.l.e. ! 

Oj, oj, oj, så kallt det är i Oslo idag så, nu ska jag strax i väg till en butik och hänga på låset när de öppnar och shoppa varma byxor till Johanna. Täckbyxor. Eller hur gör ni med era 6-åriga skoltjejer? Kör ni parkdress (overall) eller 2 delat med jacka + byxor? Lite svårt val då man plötsligt är i brytpunkten mellan liten / stor…  eller hur ?  Viktigast är i alla fall att det ska vara praktiskt enkelt för de har ju så kort tid på sig när de ska ut på lillefri.  Det är norska för “rast”, lillefri + storefri heter det. Det var dagens norska / svenska lektion !  Thihi !

Nu kör vi ny vecka med H.A.P.P.Y. thoughts!  🙂

PuSs & kRaM!

Kategori: Allmänt | 18 Comments

18 responses to “NY VECKA, NYA DRÖMMAR!”

 1. Elin says:

  Har vært på Nordby en gang-og det føltes som en nær-døden-opplevelse! Vi kjører nå alltid til Strømstad:)

  • gizmolina says:

   Ha ha då kan du tänka dig hur det var igår? en söndag före jul…. totaly crazy ! 😉 Så – Strömstad is the shit ! Coop där är super! men! jag liker faktiskt Nordby ändå lite….ska bara droppa att handla mat där … ! Klem !

 2. ISLANDSMAMMA says:

  Önskar dig en underbar ny vecka och alltid roligt att titta in hos dig 🙂

  Vi fick FINALLY snö och LOVE IT

  HAPPY HAPPY DAY söta fina du 🙂

 3. Marita says:

  Kör med overall till båda mina små (4 och 7) för att det är smidigast och blir inga glipor i skarven mellan jacka och byxa.
  Sen så är det ju mycket lättare för dem att ta på en overall själv än jacka och byxa. =)

  • gizmolina says:

   Håller med om att det blir enklare med overall ! Men, shoppade 2-delat idag så blir det kanske en overall också, att ha i skolan, så kör i det 2-delade privat / hemma på helgerna. Ska testa i kväll och höra vad J önskar ! Kram ! & tack för feedback ! 🙂

 4. Titti says:

  Tänk när man var två som fotade sig i fotoboxen….då hade man skoj!!!
  Overall är bäst på mindre barn….risken är att det blir jobbigt att klä sig och så struntar de i byxorna.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Eller hur?! super kul hade man ! och det hade vi i helgen också ! 🙂 Håller med ang. overall så blir nog det. Ska testa 2-delat i kväll på J se ser vi…. Blir nog både och ! Kram !

 5. Veronica Frostborn says:

  Vilken av mataffärerna handlar du i då? Vi handlar ofta på Nordby men även i Svinesund och det har varit ok. Däremot undviker vi Stömstad som brukar va helt galet mkt folk överallt när vi varit där. Ett tips är att åka till Nordby och va där när dom öppnar eller början av veckan då brukar det va mkt lugnare. Vid löning är det ju mkt oavsett 😉
  Kram

  • gizmolina says:

   Jag har alltid handlar på MaxiMat och har egentligen varit riktigt nöjd med det i alla år (är normalt alltid där sena kvällar / tidigar mornar eller mitt i veckan, aldrig på en söndag!). Men, så var jag till Strömstad ett par gånger, för att fixa pass, och då hamnade jag plötsligt på Coop där och det blev en favorit ! så dit ska jag fortsätta att åka ! 🙂 Njut kvällen ! Kram !

 6. Frida-mor till fyra says:

  Vad härligt att ta in på hotell bara du och J. Jag å min dotter ska ha kvalitetstid och se på nötknäpparen på onsdag..

  Jag tror säkert att kanske matbutiker utanför Nordby är billigare…kanske? Vi handlar aldrig där eftersom vi har huset lite längre in i Sverige.

  När det gäller vinterkläder så kör vi på Didriksons tvådelat men det är mest för att jag har svårt att hitta overaller till min 7-åring.

  Ha en fortsatt fin dag
  Kram

  • gizmolina says:

   Ja, det är alltid mysigt att resa iväg och bo på hotell. Speciellt när det blir så spontant ! 🙂 Och ang. mat så upplever jag att det är precis som du skriver, priserna trissas upp på Nordby och det är inte alls så billigt där som många tror. Det blev 2-delat här också men jag ska se efter en overall också i morgon. Gissar att det blir enklast med det för henne så kan vi köra den 2-delade hemma / på helgerna. Önskar dig en fin kväll ! Kram !

 7. Malin says:

  Helt klart overall (mina döttrar är 6 och 7år)kan tänka mig att dom hade struntat i byxorna annars, då dom ska snabbt ut:)

 8. Malin says:

  Helt klart overall (mina döttrar är 6 och 7år)kan tänka mig att dom hade struntat i byxorna annars, då dom ska snabbt ut:)

 9. Jag är så enig, Coop i Strömstad mina somrars stad är bäst 😀 Love Strömstad över huvud taget alltså <3 om sommaren speciellt

  Vi har både overall & två delat i år. Jag ser att overall ännu är det som går snabbast & är enklast. Det skall ju liksom vara lite tempo på skolan & vår tjej är petig & tar lite god tid på sig, så då är det enkalre att hoppa i en overall. Men jag tycker ändå hon är så stor att det behövs ett tvådelat sett. Så vi har ett sött tvådelat från NoaNoa som hon kan ha på sig & man skall på kulmarknad eller annat som man vill att dom skall vara lite finare & så har vi Isbjörn of Sweden redig varm & tålig overall på skolan att basa i snön med utan att få ryggen full 😉

  Kram finaste, såg kul ut i Serp. Har pratat massa om att åka dit när vi är i Halden, men då blir det till att jag oftast vill "uppleva" på "min" sidan av gränsen *haha*

  • gizmolina says:

   Ja Coop i Strömstad is, utan tvekan, the shit ! 😉 och jag tänker som dig, 2-delat (som jag shoppade idag hos Høstbarn) blir FAB hemma / på helgerna och overall i skolan. Snabbast & enklast så ! och som du säger, skönt att slippa snö i ryggen ! (bra du kommer med praktiskt tänk, det glömmer jag ibland 😉 Kan verkligen rekommendera ett stop på hotellet i Sarpsborg för din skatt kommer att älska det ! Lilla J vill tillbaka… ! Njuuut nu kvällen fina du ! Kram !

 10. Cessan says:

  Mycket lätt och smidigt med overall!!
  Men… Min sjuåring total vägrar… Så det får bli två delat i år igen, och ett evigt förklarande och tjatande om varför thermobyxorna ska på :/

  Hittade dock lite mer värmande thermoleggings till min leggings och kjoltoliga flicka 🙂 Och att dom kallas thermoleggings, gör ju inte att man kan låta bli “tjat-byxorna” ändå 😉

  Kram ❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *