DET HÄR MED JULTRADITIONER…!

Gooodmorgon mina underbart fina vänner! 

Tusen miljoner TACK för all omtanke och kärlek ni skickade mig ang. mitt förlorade bagage! Ni är underbara! Och TACK igen till Robert & SAS (eller jag kanske ska skriva personalen på Arlanda? vet egentligen inte ens om de är anställda av SAS? men de representerar i alla fall flygbolaget…) Jag är så otroligt glad att gårdagen fick ett lyckligt slut!

Och idag tisdag 19:e december vilket betyder att det är 5 dagar kvar till vi vaknar och det är j.u.l.a.f.t.o.n.! Hur galet är inte det? Alltså jag måste säga att det är med lite skräckblandad förtjusning som jag tänker på årets julfirande… För de senaste 12 åren har jag firat jul i Thailand, med undantag av Johannas 1:a jul (då hon var 4 månader) då vi firade uppe i Luleå, sen har i vid ytterligare ett tillfälle firat julen i Luleå + Norge (den gången blev J sjuk på julafton… sååå ironiskt, eftersom många kanske förknippar Thailand mer med sjukdommar än Luleå… ) men utöver det, så är vår tradition att fira i vårt hem nere i Phuket så ja, jag måste erkänna att jag inte riktigt vet hur “man gör” då man firar jul hemma… ? för plötsligt så ska vi få till att både fira med min pappa + fru och med min mamma + mann och min bror… det är Kalle Anka kl.15 som ska ses och det är mat som ska ordnas och ja, det är helt enkelt helt nya tradioner som ska skapas för vår lilla familj och det gör mig lite smått stressad måste jag erkänna…  Så, om jag ska vara helt ärlig så önskar jag att vi var på väg till Thailand nu, som vi brukar, så att jag slapp tänka på så mycket praktiska saker för där nere är allt så enkelt och maten, den har vi alltid ätit tillsammans med våra grannar nere i restaurangen där de dukat upp svenskt julbord och dit har även jultomten kommit på besök.  Och bara det här med kläder! VAD ska man ha på sig?? Vi har skojat om att vi får ta på oss våra sommarkläder och äta thaimat för att vi ska få äkta julkänslor! Ha, ha. Men det ska så klart på många sätt bli otroligt mysigt att fira jul hemma, framför allt nu då vi har Gizella, och ett hus som är placerat i winter wonderland! men om jag känner oss rätt så blir det här ett undantag från regeln och innan jultomten hinner säga HO, HO, HO så har vi nog bokat in julen 2018 i Thailand…! 😉

 

Det börjar kanske bli dags att “damma av” granen? eller vad säger du? Ha, ha.

Tisdagspuss från oss!


Min nyckelknippa har fått tillökning. Det coola A:et med pom pom´s hittade jag hos Accessorize i Oslo och snögloben med eiffeltornet i, den blev med oss hem från Bolina men den är inte min… den är Johannas… jag smyglånar bara… (hoppas hon inte ser bilden, ha, ha.). Båda dessa är f.i.n.a. julklappstips till vänner! 

Alltså att komma hem till denna lilla sötnos… mitt hjärta smälter, varje dag! Hon är bara världens sötaste vår lilla Gizella som nu hunnit bli nästan 8 månader. Hon ser lite “tuffsig” ut eftersom hon nyss var till frisören och klippte sig…  Åh hon är bara så mysig och hon sover mellan mig och Johanna heeela nätterna. 

 

Nu ska jag ta tag i dagen här också ska jag se över vilka julklappar som ska postas för jag tror att det är typ final call på det nu och julkort… alltså jag har inte fixat det. Har du? Eller skickar du på sms / facebook istället? Sen vore det riktigt kul att höra hur din julafton-tradition ser ut?  Det känns som att vårt motto i år är att maxa dagen med chill så jag kommer att göra det så enkelt som möjligt med mat etc.  Och julklappsöppningen, den delar vi upp och kör både 24:e & 25:e. Så har vi gjort i alla år och den traditionen får leva vidare trots att vi är hemma… ! Sen tycker jag att vi alla ska sänka kraven på oss själva lite inför julhelgen. Prio 1 är trots allt: mysig familjetid. Eller hur? Inte att baka det mest enastående pepparkakshuset. Alltså på riktigt?!? hur gör dom som får till dessa magiska hus? jag orkar nästan inte se de i mitt instagramflöde…  Vi har köpt färdiga hus och har nog problem med att få tid till att dekorera de, ha, ha så att designa ett eget, det finns verkligen inte på kartan… även om Johanna önskar det…

Så här ser vårt pepparkakshus ut här hemma just nu. men jag vet att det inte är helt färdigt så ska visa mer av det då J dekorerat klart. Det är ett ANNA´s pepparkakehus som vi köpt för 29,90, sen har jag satt ihop det med det nya bak limmet. Simple as that!  Men jag har lovat J att vi ska dekorera fler hus så… 

… det här kommer att bli vår inspo. till de! Check glass-strutarna som de ställt upp och ner och förvandlat till julgranar, knäckformen som hatt, alla marshmallows och ballongen… I loooove it!  (bilden kommer från Giovanni Battaglia´s instagram, där heter hon bat_gio) och om vi bara får till en bråkdel av denna dekor så kommer jag att vara mer än nöjd. Och nästa hus limmar jag ihop med limpistol!  Ha, ha. 

 

Önskar dig en underbar dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina, Julen 2017, Julklappstips! | 11 Comments

11 responses to “DET HÄR MED JULTRADITIONER…!”

 1. Är inte så mycket för själva julhelgen alls.
  Det är tiden före som är bäst.
  Vi kommer att fira på hotellet vi bor på i Göteborg.
  De har julbord.
  Nästa år blir det Thailand igen, om det blir som vi tänkt oss.
  Nästan värre med Nyårsafton i Sverige. Det brukar alltid vara så härligt i Huay Yang. På stranden vid tolvslaget med alla khom loys och fyrverkerier och musik.
  Ha en fortsatt fin dag.
  Kram Titti som precis såg årets vackra julgran/Mandarin Oriental på bild…..

 2. D says:

  Så enig! Jeg syns det er vanskelig nok å få satt opp et ferdigkjøpt hus jeg. Har akkurat kjøpt et sånt til 20 kr og gruer meg til det skal monteres;P Og pynten? Det gjør 3åringen og 7åringen.

  Vetdu, jeg tror vi alle har godt av en instagrampause i ny og ne. Vi er alle gode på våre ting, ikke alltid det er like bra å “inspireres” av andre hele tiden, man får jo rent prestasjonsangst! Du er jo supergod til å lage fine pakker, pynte til jul, dekke bord og masse annet f.eks.

  Jeg har i allefall bestemt meg for instapause fra julaften til nyttårsaften! Minst:)

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Är baklimmet inte bra? Varit nyfiken sen jag såg de på din blogg aldrig hört om innan. Smälta socker och sånt har jag aldrig fixat. Jag gör alltid en pepparkaksgran är enkelt och väldigt fint att ha stående på köksbänken på ett kakfat. http://pinkpastry.blogg.se/2011/november/pepparkaksgran.html

  Sen dekorerar jag lite pepparkakor vackert och har på datorn under kupa sen gör jag även en pepparkaksgirlang och hänger i köket låter avancerat men super lätt och s fint. Älskar lukten de sprider. Sen gör jag nått helt galet! Dammsuger upp en påse pepparkaks kryddor,då luktar det underbart efter varje dammsugning 😉 lite koko men mitt tip of the Day stor kram

 4. A says:

  Ja det är stressigt med jul och mycket som “ska” hinnas med. Men jag tycker man ska ta det lugnt och skippa alla måsten. Tur i alla fall du slipper jobba 7-16 varje dag som dom flesta gör (…ja förutom inom vård och service där man jobbar kvällar helger och även julafton). God Jul

  • Det där är precis en sån där kommentar som jag inte gillar. “tur att du slipper jobba 7-16 som dom flesta gör… ja, förutom vård och service där man jobbar kvällar helger och även julafton”.

   Det är när jag får en sån här kommentar som blogglusten försvinner för en stund. Så är det tyvärr.

   Du har ingen aning om hur mycket jag jobbar, eller har jobbat, eller kommer att jobba… Eller har du det? Vet du att jag har jobbat i princip dygnet runt i över 30 år? det låter inte som det. Men jag kanske missförstår dig?

   God jul till dig också !

   • A says:

    Jag vet att många människor, särskilt arbetande småbarnsföräldrar kan jag tänka, känner enorm stress över julen med alla dess måsten. Jag tycker synd om dom men uttryckte kanske min medkänsla på fel sätt? Det var absolut ingen pik till dej så ja -du missförstod mej men det är ju inte hela världen 🙂

 5. Ida says:

  Har bott i Kanada i 10 år & är gift med en kanadensare, så våra traditioner är en salig blandning som vuxit fram pö om pö. I början stressade jag nämligen runt som en iller & försökte få till TVÅ jular, en distinkt svensk & en distinkt kanadensiskt & det gjorde bara att jag inte kunde njuta av något av det. Så nu ser det ut så här i stora drag:

  24 Dec: vi börjar dagen med brunch på ett litet lokalt ställe – supermysigt att bara ta det lugnt & få maten serverad. Vid klockan 4 åker vi runt & delar ut årets julkort till alla våra lokala vänner samt ägg från våra backyard chickens till våra grannar. Väldigt uppskattat & gör att grannarna är mer välvilligt inställda till äggkackel inför det kommande året! 🙂 Eftersom det här är första året som vår lilla 3-åring verkligen fattat det här med julen så hoppas jag i år få till en tomte som kommer med hans stora julklapp kring 5-snåret. Sen kommer vi titta på åtminstone tomtens verkstad innan middagen. Som blir scones med ostar, sylt & bubbel. Orka julmat två dagar i rad… & så avslutar vi dagen med att baka färska kakor som vi ställer fram åt tomten.
  25Dec: Startar med en liten paketöppning på morgonen & sen kommer min mans föräldrar vid 3-tiden för glögg & svensk-kanadensisk middag (så det blir både skinka & kalkon). Vi kör knytkalas så att inte en person behöver göra allt. Ytterligare ett par paket & så avslutar vi kvällen med börja lägga årets julpussel. Det här året ska det bli extra kul eftersom vår lilla kille kan vara med, så vi har gjort ett 48-bitars pussel av årets julkort som vi lägger separat innan läggdags.

  Det jag märker fungerar bäst för mig är när julen får vara liiite mer flexibel & sen älskar jag att vi också skapar våra egna traditioner! Så jag säger “Hejja på thai takeaway!” – om det minskar på julstressen är det ju bara helt fantastiskt!

 6. T says:

  Vi är 7 vuxna och 2 barn som firar tillsammans. Så vi är 7 som hjälps åt på julafton. Lunch, Kalle, paket, promenad, mat mat och mat. Sen ses vi igen på juldagen och äter rester. Kan tom hända att vi sover middag. Tiden från november som leder fram till jul är bara sjuk stress. Myvket jobb. Barnens aktiviteter. Osv. Just nu försöker jag vila bort trycket i mitt huvud. Öronen som tjuter och yrsel som gör mig knäpp.

 7. Astrid says:

  God Jul til deg og dine Jul for meg er Norge Vinter og Snø Senk skuldrene Det er jo din familie Kos deg og Nyt Jukefreden Klem fra Oslo

 8. Viktoria-pinkpastry says:

  Såg nu telefonen är så knäpp ställer inte pepparkakorna på datorn utan på köksbänken ;). Tyckte med kommentaren om 7-16 lät dryg. Jag arbetar inte heller utan prioriterar att va hemma med min flicka just nu. Men oj va det provocerar folk. Som direkt skriver så har jag jobbar innan och hinner jobba sen. Strunta i såna kommentarer, men förstår att du tar åt dig. Stor kram

 9. Kerstin says:

  Mycket är ju ett val vi själva gör. Vare sig det är jobbet, var vi bor, om vi lägger pengar på resor osv. Vårt eget ansvar och ingen annan. Är man ensamstående eller gift är ofta prioriteringarna olika eller om du har stor pengabörs eller liten. Men ansvaret bär vi själva, det är lika vem du än är, utifrån din möjlighet.
  Jag har valt ett levnadsätt som gör att jag inte har stressen flåsandes i nacken i tid och otid, mitt recept kallas planering. Och om livet självt kommer emellan som det ju gör ibland för oss alla har jag reserverna till att hantera det då. Så har det inte alltid varit men med en utbrändhet i bagaget och en skola om vem jag är att jag fick mig en funderare på hur jag ville ha det. Alla har ett val mer eller mindre som sagt. Jag äger mitt liv och om jag skulle bli upprörd över hur och vad folk säger/inte säger , säger mer om mig själv än om andra. Gör hur du vill men du har helt klart för få timmar på ditt dygn för det mesta.
  God jul på dig och hoppas att du får fira julen i ditt varmare hem nästa år. Snön kommer sällan på beställning och är det något vi inte råder över är det just vädret.=)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *