NYA UPPLEVELSER SKAPAR NYA KÄNSLOR…

God tisdag mina bloggvänner! 

Det var tungt att vara till pappas hus igår… och på vägen dit så mötte jag dessutom ett par personer som jag inte mött sedan pappa gått bort och så fort de sa “beklagar sorgen” så kom tårarna…  Det var de fina grannarna till pappa som har en liten son som var väldigt glad i min pappa och min pappa var väldigt glad i honom också.  Också den trevliga mannen i delikatessen på pappas närbutik som pappa handlat chark hos i alla år och som jag handlat av till pappa under pandemin.  Att sen vara hemma hos pappa utan att han finns där… det är en så otroligt märklig känsla… Så overklig.

Det är helt omöjligt att förstå hur sorgen känns innan man har upplevt den. För det går inte att sätta sig in i känslan av att ha förlorat någon innan man har gjort det. När Johanna var ca 1 år så gick min älskade mormor bort men sorgen var så annorlunda då…  och då var jag ändå väldigt nära min mormor. När det är ens närmaste förälder som går bort så blir det så mycket starkare, det blir så nära inpå.. och plötsligt känner i alla fall jag mig mer ensam. Nu är de bara jag, min mamma och min bror kvar liksom… En mycket märklig känsla.

Men livet går vidare och idag strålar solen och jag ska försöka samla mig och få gjort en del. Så på med riktigt BRA musik och en fräsch outfit så är jag redo! 🙂

 

En dag ska jag blogga om begravningen…  för bloggen är min dagbok och jag är så rädd om alla bilder så om jag delar upp de på olika platser så minskar risken att de går helt förlorade…   Åh begravningen… mitt i allt det helt förfärligt sorgliga så blev den så otroligt fin och känslan som jag satt kvar med dagen efter var att jag inte hade ändrat på någonting om jag skulle ha gjort om den och det var en befrielse eftersom jag är över snittet petig med detaljer.  Och tack vare att vi bytte ut psalm till sång, orgel till piano och att Johanna både dansade (!) och sjöng så blev känslan i kyrkan helt fantastisk…ja, faktisk magisk… 

 

Såg du föresten Guldbaggegalan på SVT igår? Efter alla min år i filmbransjen så är den en självklarhet men jag insåg, i år igen, hur många filmer jag missat… Jag har bara varit på bio 1 gång under pandemin och det var i Oslo då vi såg norska “Tre nötter til Askepott”.  Går du på bio?

Önskar dig en tisdag fylld av positiv energi!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

85
Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “NYA UPPLEVELSER SKAPAR NYA KÄNSLOR…”

 1. Elin says:

  Jeg har ikke vært på kino siden før pandemien, men vi leier endel filmer via nettet 🙂

  • gizmolina says:

   Ja men visst är det skönt & enkelt att leie film via nett! Det gör vi också väldigt ofta här hemma!

   Önskar dig en magisk dag Elin! Klem! 🙂

 2. Jonas says:

  Älskar din blogg. Blir lite dagbok för mig med ibland. Och hålla koll på vad du gör .)

  Stor kram

  • gizmolina says:

   Åh och jag älskar dig bästa !!! och googlar man gizmolina jonas så är det verkligen en dagbok för dig också ! 😉

   Puss & stor kram!

 3. D says:

  Enig med deg. Føler meg plutselig voksen på en helt annen måte etter at faren min døde.
  Var i begravelse for en onkel sist uke, veldig trist det også, men egentlig bragte det mest frem følelser av pappas begravelse.

  Savner også sånn å gå på kino, jeg gikk tre ganger da Norge var åpent (i et sekund føles det som). Så Askepott, Verdens verste menneske og The french dispatch!

  Nå er neste på lista den nye Spiderman. Har også lyst til å se House of Gucci og Spencer!

  Nå er det korona i huset, så vi får det ta det når det er overstått!

  Klem til deg!

 4. Fin bild från begravningen.
  Många kramar.

 5. Caroline says:

  Vad härligt att ni har fina minnen av begravningen. Så viktigt att det blir bra och känns rätt.
  När mamma dog för drygt 18 år sedan sa prästfan fel namn… När pappa dog för tre år sedan var vi noga med att betona vikten av att det inte fick hända igen. Vad hände…. Även denna gubbpräst sa fel! Syrran och jag gick lite sönder igen.
  Nu med lite perspektiv kan vi tänka på begravningarna och inte ha prästernas felsägningar som fokus utan det andra som var fint. Musiken, psalmerna och familj och vänner.
  Kram och tänk att vi närmar oss våren och en dag är du och din bror igenom även denna period.
  ❤️

 6. C says:

  Bor inte din pappas fru kvar i deras hus?

 7. Ann-Sofie says:

  Jag kan förstå hur du känner. Jag förlorade min pappa för två år sedan precis idag. Även om det blir lättare med tiden, så känns det fortfarande overkligt och “förlamande” titt som tätt. Kram till dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *