O.B.E.H.A.G.L.I.G.T.

Allmänt

Måste flytta f.o.k.u.s. från igår till idag…! De förtjänar inte mina tankar.

Igår, då jag var på väg hem, så dyker plötsligt 2 menn upp, en på varje sida om mig och de går obehagligt nära. Jag går och skriver på ett sms till Emma som precis tagit en taxi hem och jag hade inte en chans att hålla emot då den ena killen plötsligt drar telefonen ur min hand och springer iväg, fort som en galning, över vägen och vidare in i slottsparken.  Jag är så upptagen av att skrika efter honom att jag inte märker att den andra killen fortsätter att gå nära mig på min andra sida…. Jag tar ett h.å.r.t. tag i min Mulberry clutch och säger till honom att jag har en till telefon i väskan och att jag ska ringa polisen. Tar upp ett läppstift och håller det mot örat och i det ögonblicket så springer även han iväg, eller han gick nog faktiskt bara helt lugnt över vägen, och plötsligt stod jag där ensam, på trottoaren i Parkveien, bara ca 50 meter från vårt hem och kände sånt otroligt obehag.

När jag kom hem så ringde jag polisen för att anmäla saken men de var totalt ointresserade. Blev vidarekopplad, ingen tog telefon, fick höra att de har SÅ mycket att göra, de frågade om jag var allvarligt skadad? då svaret var nej så tyckte de att jag skulle lägga på. M.y.c.k.e.t. oroväckande kan jag känna. Detta att de inte bryr sig. Det säger ganska mycket om hur vanligt sånt här tyvärr har blivit….

Sen försökte vi spärra min tfn hos Telenor. Deras kundtjänst öppnade kl.08… men till slut fick vi till det. Thank god! men jag anar ju inte om de har hunnit ringa till sitt hemland i ett par timmar innan…?  för nej, de var inte norska killar kan jag säga.

Så – kära vänner. I dag är jag utan telefon.

Men, jag är så enormt tacksam för att det inte hände mer. De hade ju kunnat slå ner mig och / eller även tagit min clutch. Min fina clutch som jag fick i 40-års present.  En telefon är lätt att ersätta men det är alla de där fina bilderna som känns så trist att förlora….

Nej, nu ska jag fokusera på att fixa här hemma och försöka att inte tänka på det där mer.

Önskar dig en skön & avkopplande söndag fina du! Och kom ihåg att vara rädd  om dig !

LoVe!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 36 Comments

36 responses to “O.B.E.H.A.G.L.I.G.T.”

 1. Margrethe says:

  Herregud så forferdelig skummelt, det kunne som du sier gått mye verre, syntes du var flink som greide å holde hodet kaldt:-)! Håper du får en flott dag ihvertfall og god sommer.

  Mvh Margrethe, trofast leser i mange år:-)

 2. elin says:

  Å, så skummelt. Har følt at det var trygt å gå hjem langs gaten (men ikke gjennom Slottsparken). Synes du var kjempetøff! Fra nå av blir det alltid taxi hjem på meg om natten, selv korte distanser.
  Håper du får en fin søndag 🙂

 3. Mona says:

  Är ledsen för din skull,jag hade blivit jätterädd dom hade kunnat vara hårdare.Ha det GOTT

 4. M says:

  Otroligt obehagligt! 🙁 Tänk att sånt här händer i verkligheten. 🙁

  Kram!

 5. Åsa says:

  Fy så obehagligt!! Vilken hemsk sak att behöva vara med om! Och obehagligt att inte få någon respons av polisen.. Många kramar till dig!! Från Åsa

 6. Åhhhh, hvor ER det synd for dig. Sikke en ubehagelig oplevelse, og hvor ER DET FOR DÅRLIGT at man ikke bliver hørt og taget alvorligt af politiet. Sikke et signal at sende til de personer, der er ofre for sådanne oplevelser, og specielt til de kriminelle elementer, som desværre er stigende i antal.
  Knus og kram til dig
  Jeanette

 7. Titti says:

  Fy så trist och skrämmande….jag tycker du borde kontakta polisen igen…så där får de väl inte göra….helt otroligt??
  Stor kram Titti

 8. Malin says:

  Så obehagligt och hemskt att sånt
  händer i verkligheten. Dåligt att polisen
  inte ens verkar bry sig om sådana brott.

  Hoppas du får en fin söndag! 🙂

 9. Anita says:

  Hade du ingen backup av bilderna i din telefon på datorn. Tur du klarade dig utan skador. 🙁

 10. Christina says:

  Den brottslighet som bara ökar i vårt samhälle är mycket obehaglig. Tur att du var stark och smart som tog upp ditt läppstift för vem vet vad som hänt annars.
  Att inte kunna gå ut och känna sig trygg, att inte kunna koppla av om son/dotter är ute, så ska inte samhället se ut! Hoppas du kan spåra telefonen så dessa ynkliga människor åker fast.
  Kram till dig!

 11. Johanna says:

  Otroligt obehagligt! Förvånar mig dock att du lägger fokus på en väska. Tänk, som du skriver, om de misshandlat dig eller ännu värre. Då spelar en telefon eller en “clutch” mindre roll. Tur att det gick B.R.A!
  (Dont forget säkerhetskopiera till iTunes varje dag)!
  Kram

 12. Pia says:

  Åååh fyyy f******n! Vilken tur att inget hände dig, kram!!!

 13. Petronella says:

  Ååå! Jeg blir så sint!! At ikke folk kan la andre være i fred?!! Og at politiet ikke bryr seg, det er skammelig og flaut. Slike ting burde prioriteres! Godt de “bare” tok telefonen og at du er uskadd.
  Stor klem til deg:-)

 14. Charlotte ahlfont says:

  Stackars,stackars dig.Fy17så rädd jag skulle ha blivit!!Gå inte ensam sent mer!!!

 15. Wilhelmine says:

  Fy fasen så grusomt, godt det gikk bra med deg.

 16. Josefine says:

  Stora kramar vännen så obehagligt!!! <3

 17. Kristine says:

  Klem og håper du har det bra!

  Du er tøff og smart.

  Finske til deg 🙂
  Klem Kristine

 18. Magdalena says:

  Hej, hemskt! Polisen bryr sig inte.. Ok, händer såklart värre saken men samtidigt alla sådana människor är inte rädda :(( så det blir bara värre… Tar hand om dig. Kram, Magdalena

 19. Cessan says:

  Usch så obehagligt… 🙁 Tur att du är oskadd!!

  Kramar ❤

 20. Anna says:

  Tur att DU är okej! Men fy, vad rädd jag skulle blivit! Läskigt!
  Kraaaam

 21. Miss West says:

  Men fyy vad obehagligt! Men vad är det för dåligt jobb av poliserna – bättring!

  Modigt och bra att du fann dig så snabbt i situationen. Glad att du är oskadd.
  Varma kramar från mig

 22. tindra says:

  Usch så hemskt!! Jag fick hjälp via telefon av en trevlig dam då jag anmälde stölden av min Lv väska men jag känner mig sååå utlämnad då man har så mkt personliga ting i sin väska 🙁 usch. stor kram på dig

 23. Cessan says:

  Ett litet tips om du någongång behöver spärra din iPhone själv utan din operatörs hjälp! (Vilket jag verkligen hoppas att du aldrig mer ska behöva göra).
  Du kan gå in via internet på iCloud.com och logga in via ditt AppleID och radera din telefon. Där kan man också se var iPhonen befinner sig om den fortfarande är påslagen och även fjärrlåsa din telefon med en fyrsiffrig kod. Man kan även söka efter sin telefon ifall man lagt den ifrån sig och inte hittar den.

  Kram Cessan

 24. Barbro Liljefors says:

  I Norge fattar inte myndigheter att de har ett serviceyrke och är till för att hjälpa allmänheten.

 25. R Ericsson says:

  Norska och Svenska poliser är tydligen lika värdelösa

 26. Robert says:

  Varför hatar du invandrare? 😀

 27. Velkommen til realiteten. Det er den skabt af de politikere også du har stemt for og undladt at øve indflydelse på, under årene efter de fik magten. Forhåbentligvis har du lært dig noget (dvs det rette) af det.

 28. Lina says:

  Modigt av dig att skriva att de inte var “norska”.

  Har själv blivit kallad diverse saker av dessa individerna liknande ‘svennehora’ och ‘luder’.

  Konstigt nog händer det inte från vita killar i regler.

  Mångkultur…

  Stå på dig, styrkekramar! <3

 29. Kristine says:

  @Lina. Trist… I klassen min kaller de oss potethorer. “Potet” fordi vi er nordmenn, og hore kaller de stort sett alle uten hijab.

 30. Nils says:

  Spärra även IMEI-koden så blir telefonen obrukbar och rånaren kommer inte kunna sälja den, samt dina bilder och sms-historik och allt annat privat blir låst.

  Det är själva FAN att det är lättare att få en pizza levererad när man är hungrig än att få hjälp av en polis när man råkat ut för ett brott.

 31. Anna says:

  Jag har inte också blivit rånad av några araber och nästan våldtagen. Fick ingen hjälp av polisen alls för de har ej resurser. Och i media skrev de såklart inte ut signalementet. Jag blev så jävla ledsen!!! Jag vill tacka dig för att du vågar skriva!

 32. Adde says:

  har också blivit rånad på mobben. av typ utomeuropeiska ungdomar. leve mångkulturen :/

 33. Rickard says:

  Tycker specielt synd om kvinnor som blir utsatta för sånt här… Jag har föresråkat vapen för självförsvar länge synd bara att det förmodligen kommer vara försent innan folk fattar att det är en bra ide.

 34. Madeleine says:

  Usch vad hemskt! Tycker du var tuff som hade sinnesnärvaro nog att ta upp läppstiftet och låtsas ringa. Tur i oturen att det inte hände nåt mer.

  Och ang polisen.. Ja vad ska man säga!? “Vardagsbrott” som stöld, rån, lättare misshandel läggs ner direkt. Knappt de tar emot anmälan. Detta skapar en stor otrygghet i samhället, plötsligt förstår man att man står själv. Ingen trygg polis som förstår och försöker skapa ordning.
  Hur kan vi ha kommit till den punkten att dessa brott rycker man bara på axlarna åt, och tycker är inte så farligt? Vansinne.
  Och ang att du skrev att det var invandrare, tyvärr är även det allt vanligare. Varför ska vi dölja det? Vill vi inte ta tag i problem när de uppstår?

  Kram på dig.

 35. Virre says:

  Fyfan att Svartskallarna inte kan hålla sina händer i styr, vilket jävla pack. Hoppas verkligen att dem får sitt straff.

 36. Anna says:

  Tyvärr så är det flera städer i Sverige som man knappt vågar vistas i när mörkret faller. Men som sagt politikerna i Sverige är ju de största hycklarna i modern tid. Jag tycker det är sorgligt som vårt samhälle börjar bli. Men ändå ska vi fortsätta ta in fler o fler flyktingar. Inget emot personerna i sig men att komma till Sverige idag ger inget förutom segregation, arbetslöshet o kriminalitet pga just det. Nä det är dags att politikerna öppnar ögonen. Stackars dig. Jag vågar tyvärr Inte gå ut på kvällarna ensam här i Malmö. Har blivit jagad av ett stort gäng som rev sönder min jacka o skrek “svennehora”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *