Ögoninflamation?


Jag föredrar Bocca, KinaSnacks och coccosprickar 😉

Inte nog med att jag är superförkyld, nu ser det ut som att jag har fått ögoninflamation också? Idag har jag haft en liten "klick" av var inne i höger ögonvrå så fort jag tittat mig i spegeln och när jag tar bort det så dyker det upp ny….  Och när jag tittade mig i spegeln inne på Meny, då jag skulle handla lök så höll jag på att svimma, då var klicken allt annat än liten kan lova … Uff.

Jag har aldrig haft ögoninflamation förut så jag blir glad för tips om hur jag får bort det a.s.a.p. ! (Jag är inte röd i själva ögat, det är bara denna äckliga var som kommer också har jag ont under ögat…  )

NJUT din kväll och förlåt denna mindre trevliga info. Blir bara så glad för tips om hur jag får bort detta….

Kategori: Allmänt | 24 Comments

24 responses to “Ögoninflamation?”

 1. Hanna says:

  Det är bara att skölja med ljummet vatten. Brukar gå bort inom ett par dagar bara. 🙂

  Krya på dig!

 2. Lisa says:

  Det låter som om du har fått en vagel, ser du någon liten "böld" så är det nog det. Gå till vårdcentralen så kan man få salva mot det.

  Hoppas att det blir bättre snart!

  Kram kram!

 3. Caroline says:

  Om det är "vanlig" ögoninflammation så går det över av sig själv på nån dag, men det är väldigt smittsamt så dela inte handduk med någon och tvätta händerna så fort du petat i ögat!

  "krya på dig", eller hur man nu ska säga!

  :o)

 4. Pethra says:

  Du skall börja med att skölja ögat flera gånger om dagen och har det inte gett med sig efter 3 dagar skall du gå till läkaren. Innan dess är det ingen idé för de kommer bara skicka hem dig med rådet att skölja ögat. Vår dotter fick det för några månader sedan och min syster som är sjuksköterska berättade detta. Lycka til! Kram

 5. Anonymous says:

  Just det skölj ögat med koksaltlösning men inget ögonbad det gör att alla bakterier kommer i hela ögat !!

  Ögoninflammationen kommer iv a näsan så se till att du inte blir täppt. När du sminkat av dig så ta någon fet kräm på fransanran så klippar inte ögat igen när du sover. En spännande upplevelse du vaknar och skall öppna ögonen men det går inte, varet har torkat ihop med fransarna.

  Står du inte ut med utseendet och har en snäll läkare så kan du få pencillinsalva memen en del vill inte ksriva ut det. Men det är jobbigt med värken som man kan få runt ögat.

  För några år sedan så satte sig alla mina förkylningar i ögat sedan blev det bihålerna och sista gångerna stämbanden. Men nu är barnen stora så förkylningarna har försvunnit från oss. har aldrig varit så mycket förkyld som du barnen var små och gick på dagis.

  Krya på dig!!

 6. Renée says:

  Min mamma brukar ta en guldring och föra i det röda under ögat. ska tydligen vara bra :S får nog se till så att ringen e ren bara 😛

 7. Kari says:

  Du skal dra til legen å få øyedråper! Jobber i en barnehage i Oslo og der er det mange barn og voksne som har hatt dette. Det er veldig smittsomt, så stikk en tur og få de dråpene med en gang! Å skylle med vann hjeper nok ikke. Det er mange i Oslo som har den smittsomme 🙂 God bedring!

 8. Anna says:

  okej, så här är det ;)…om det inte är baktriell ögoninflammation så kan du badda med kamomillte! Jag brukar koka upp vatten, sen doppar jag kamomilltepåsar i det kokta avsvalnade vattnet och baddar ögonen med. Se till att du inte doppar ner tepåsarna igen sen i det sterila vattnet när dom kommit i kontakt med ögonen bara! Krya på dig! Kraaaam

 9. Här kommer lite råd från en sykepleier 🙂 Om det är en ögoninflammation du har är ögat rodnat och svullet i kanterna, det är också var i ögat. På morgnarna kan ögonfransarna vara igenklibbade. En vagel är som en liten finne i ögonfranskanten och det går över av sig självt. Svenska sjukvårdsrådgivningens råd gällande ögoninflammation är att hålla ögat rent, skölj med ljummet vatten några gånger per dag. Tyvärr måste du byta ut allt smink och alla hudvårdsprodukter som varit i kontakt med ögat, ögoninflammationer alltid är bateriella och MYCKET smittsama och du ska vara noga med handhygienen när du t ex tar Johanna i ansiktet. Ha gärna lite handsprit hemma. Se till att ha en egen handduk i badrummet. Om besvären inte gått över på en vecka ska du vända dig till fastelegen. Du ska under tiden undvika att använda kontaktlinser och smink runt ögat, det är jätteviktigt eftersom du annars aldrig blir fri bakterierna utan tillför nya hela tiden.

  Hoppas att det går över snart!

  Kram

 10. Anonym says:

  Ha för all del INGA linser i!!

 11. Anna-Lena says:

  Mitt råd är oxå att dra till din lege och få ögondroppar! DÅ smittar du inte längre efter ett dygn! Lycka till och krya på dig!

 12. Nina says:

  Ytterligare ett tips från en sk sykepleier. Torka ögonen med koksalt på en bomullstuss. Obs! Alltid från ögats yttre vrå och in mot näsan och inte tvärtom så du tar med fler bakterier ut i ögat.

  Krya på dig!

  Nina

 13. Nina says:

  Ytterligare ett tips från en sk sykepleier. Torka ögonen med koksalt på en bomullstuss. Obs! Alltid från ögats yttre vrå och in mot näsan och inte tvärtom så du tar med fler bakterier ut i ögat.

  Krya på dig!

  Nina

 14. Evelina says:

  Åhh fy stackare!! Spring till en hälsocentral och säg att du vill ha nåt…Jag jobbar i vanliga fall på en förskola och vet hur himla smittsamt det är…Brukar kunna komma barn med gegg fulla ögonen och så har någon sagt att det är lugnt till föräldrarna och att dom bara ska badda med vatten och torka rent…Men tyvärr brukar det vara jätte smittsamt (antar att det kanske finns olika varianter på inflammationen) och pang tjong så har hela förskolan gegg i ögonen. Sist jag hade det trodde jag ögonen skulle pluppa ur på mig och det gjorde så himla ont i ögonen…Hoppas det löser sig för dig!!! Kram kram

 15. a says:

  hej. om du har linser så skulle jag ta av dom om jag var du, min optiker brukar alltid påminna mig om sånt vid kontrollerna… lätt att glömma… kalasgo blogg har du iaf!

 16. Birgit says:

  Hei AnnaStina !

  Uff, stakkars deg. Øyebetennelse er skikkelig kjedelig. Skyll med vann i dag, om det ikke er bedre i morgen med like mye puss eller om øyet er blitt rødt, ville jeg kontaktet fastlegen. Øyebetennelse hos voksne kan være både bakterier og virus. Om det er en bakterie blir man raskere mindre smittsom og sannsynligvis litt raskere frisk med antibiotikaøyedråper. Viktig med god håndhygiene og kaste mascara ol….Og ingen linser om du bruker det.

  God bedring.

  Klem Birgit

 17. Linda says:

  om du är förkyld kan det rinna ur såväl ögon som näsa, det är säkert ingen fara.

 18. TUSEN MILJONER TACK för alla omtänksamma tips ! Jag blir rörd över att ni är så många som bryr er 🙂

  Linserna är ute nu och jag har på mig mina glasögon. Är extremt täppt i nästan så det kanske helt enkelt är genom ögat sånt som tänkt sig ut genom näsan kommer? 😉 Oavsett vad det är och varför det är så så hoppas jag att ögat är tillbaka till det normala i morgon !

  KRAMAR ! 🙂

 19. Annica says:

  Ett bra tips på hur jag brukar få min snuva att gå över snabbare är att skölja näsan med koksaltlösning. Det finns en speciell spruta att använda för att spruta in i ena näsborren och koksaltlösningen rinner ut genom den andra. Lite obehagligt är det, men snuvan och säkerligen kladdet i ögonen försvinner! Krya på dig!

 20. Maja says:

  Tvätta och sprita händerna och håll mycket GOD hygien i samband med att du tar i ansiktet/torkar ögonen! Torka utifrån och in mot ögonvrån! Hoppas du snart är frisk!

  Säkert jättemånga som skrivit samma sak, men jag har inte orkat läsa igenom alla kommentarer..! God natt!

 21. ElinH says:

  Enig med hun som skrev om lunket vann på en bomullspad. Har brukt det på barna også; best å bruke minst mulig medikamenter hvis man kan unngå det. Ps: anbefalingen har jeg faktisk fått fra en lege i sin tid, så det er absolutt verdt et forsøk. Lykke til!

 22. Anonymous says:

  Hei! Dra til legen og få resept på Kloramfenikol øyedråper og salve.

  Øyedråper til dagen, og salve om natten.

  Tror ikke det smitter når du har startet behandling, men før det er det veldig smittsomt! God bedring;-)

  Hilsen Johanne

 23. Anonymous says:

  Hei! Dra til legen og få resept på Kloramfenikol øyedråper og salve.

  Øyedråper til dagen, og salve om natten.

  Tror ikke det smitter når du har startet behandling, men før det er det veldig smittsomt! God bedring;-)

  Hilsen Johanne

 24. karin says:

  koka vatten med lite salt i badda ögat flera gånger om dagen,men du det kan väl inte vara pollen,det är ju riktigt jobbigt för många så här års,including me,kram o lycka till

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *