LLA + ARN + OSL = KARANTÄN…

Allmänt

Mina bästa bloggvänner! 

Först av allt: Tuuuusen miljoooner T.A.C.K. för världens härligaste feedback som ni bjöd mig på igår! Jag är som jag skrev i förra inlägget så obeskrivligt tacksam för att just DU tittar in hos mig och fortsätter att göra det. Åh tänk vilken vänskap vi har byggt upp till varandra under de nästan 14 år som jag har bloggat. Den är ganska så speciell, magisk och helt unik! Du känner mig men jag känner inte dig men ändå känns det som att jag känner dig när du lämnar spår genom att skriva till mig. Din kommentar strösslar glitter över mina dagar och det ni skriver till mig bär jag verkligen med mig! Och sen händer det speciella saker ibland, som tex det som hände för några veckor sedan:  Då skickade en av er ett tips till mig på min instagram DM om en klänning som Carola hade på sig på en bild, med länk till klänningen hos H&M, och skrev att den var väldigt “gizmolina”. Och det var den verkligen! Så jag klickade hem den direkt och nu hänger den här hemma hos mig och jag älskar den!  Att kunna ge och få tips och dela upp och nedgångar till varandra är ju något helt fantastiskt!!!

Och idag onsdag, lille-lördag!, och igår skrev jag att vi har en resa bokad men tror du att vi kommer oss iväg? Nej exakt.  Det visade sig nämligen att det inte går att ta sig från Luleå till Oslo med flyg utan att hamna i 10 dagars karantän trots att Luleå INTE har karantänplikt.  Detta p.g.a. att vi mellanlandar i Stockholm, som är “rött”,  i 1 time (!) för att byta flight och då blir det karantän. Alltså jag orkar inte… Jag ringde SAS för att checka saken men de kunde inte svara på om det blir karantän eller inte när man mellanlandar inom Sverige och byter flyg?!  Såå märkligt att de inte sitter på sån information när det gäller resa till vårt grannland… Så –  det slutade med att jag ringde FHI (folkhälsomyndigheten) i Norge och mannen jag pratade med var tyvärr 110% säker på saken.  Så –  vår enda möjlighet att ta oss till Oslo, u.t.a.n. karantän är nu att köra bil över gränsen direkt från Norrbottens Län till Norge, och antingen bila genom Norge till Oslo (vilket tar ca 2 dagar…) eller ta ett flyg från tex. Bodø (dit det tar 6 tim att köra från Luleå)… Men alltså snacka om prosjekt!!! och tidskrävande övning…  J-kla skit alltså att det ska var så tricky för oss att komma oss iväg trots att vi väntar i m.å.n.a.d.e.r. på att Norrbottens län ska bli “grönt”. Så ja, lite deppigt här idag… Och tänk vad många problem ett privat jet hade löst!  😉

 

Min darling då hon kom hem från skolan igår klädd i födelsedagspresenter från topp till tå! Alltså kommer du ihåg Fiorucci? Jag var i deras i butik i Milano för måånga hår sedan och har alltid älskat det märket !!! Men – det har varit total tystnad kring Fiorucci hur många år som helst så därför känns det så kul att Johanna nu är “först” med att bära det igen…  och hon älskar de coola änglarna lika mycket som jag gör!  Och hennes “fusk skinn tights” matchar hoodien perfekt! 

Och väskan… så perfekt size och snygg med både guld detaljer och päls fluff!   Du ska få se fler födelsedagspresenter senare, hon fick bl.a.  fler ting från Fiorucci…  SÅ glad jag hittade det “på nytt” för det är 100% Johannas stil. 

 

Nu ska jag sticka ut och handla till min pappa. Tänk att jag handlat till både mamma & pappa i 5 månader nu. Tiden går så otroligt fort och plötsligt kan jag allt om vad de äter till frukost, lunch & middag. Det hade jag ingen aning om i februari!

Önskar dig en riktigt, riktigt fin dag vidare!!! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “LLA + ARN + OSL = KARANTÄN…”

 1. Inte lätt ta sig till Oslo…låter lite jobbigt att åka via Bodö eller bil hela vägen.
  När ska vi komma hem till Thailand…känns som det kommer att dröja…..inte iår tror jag….??
  Fiorucci minns jag. Fin tröja Johanna fått.
  Var har du köpt den?
  Butiken i Milano har jag också besökt.
  Köpte en t-shirt , fick den i en jättefin rosa plåtask dekorerad med änglar.
  Asken har jag kvar, inte t-shirten!
  Ha en fin fortsatt dag.
  Kram Titti

 2. Elin says:

  Om dere har fri noen dager ekstra i forbindelse med helg, får dere vurdere å reise via Bodø. Da er det jo direktefly til Oslo 🙂

 3. Annie says:

  Men alltså det låter ju helt ofattbart, 1 timme på en flygplats .. och ni hamnar i karantän.. jag blir mörkrädd och riktigt ledsen för er skull.Många kramar till dig och Johanna

 4. Camilla says:

  Åh, hadde et par Fiorucci lommebøker en gang i tiden (den ene formet som er hjerte! Hvor kjøpte du genseren?

 5. Tove says:

  Haha åh jag hade också Fiorucci när jag var i Johannas ålder, på 90-talet. Hade en t-shirt och ett fint armband med änglarna.

  Men vad trist att ni inte kommer iväg!

 6. Madeleine says:

  Har skrivit det förut men det tål att upprepas… herregud vilka märkliga regler FHI praktiserar. Mellanlanda i Sthlm en timme betyder karantän. Om ni skulle åkt runt i hela Sverige under flera veckor i sommar och besökt varenda rött område så är ni fortfarande välkomna om ni bilar över gränsen genom ett grönt område. Som en riktigt dålig Norgehistoria! Jättekonstigt resonemang!

  • Madeleine says:

   …glömde tillägga att jag hoppas såklart att det öppnar upp snart så ni får åka till ert älskade Oslo! Ni har ju verkligen haft hemester och följt alla restriktioner så ni är sååå värda det! Kram

 7. Carola says:

  Kan ni inte flyga ner till Köpenhamn och sedan till Oslo.

  • Jag önskar det såååå MYCKET men – vi kommer inte till Köpenhamn utan att passera Stockholm som är ett “rött” område + att Köpenhamn är “rött” nu så det blir 10 dagars karantän hur vi än vänder och vrider på den resan…. Men tanken var god !

   Önskar dig en riktigt fin dag ! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *