Oj, oj, oj….!

Allmänt


Tur jag tog på mig en ovanligt färgglad tunika idag så ni hittar igen mig på bilden 😉

Phuket kl.00.50, natt mot tisdag.

Det finns bara en sak att säga och det är: oj, oj, oj….! och nu ska ni får höra varför:

Vi åkte till "immigration" idag för att förlänga våra visum. Detta är hur enkelt som helst, man tar med sig foton, kopior på pass, pass, betalar 1.900 bath och vips! så har man fått sitt visum förlängt 1 vecka. Lätt som en plätt!


Phuket immigration i Phuket town.

Så – taxichauffören passar en sovande Johanna och jag säger "back in 5 min.!" och går happy in genom dörren. Då möts jag av en trevlig kille som jag förklarar mitt ärende för. Han öppnar mitt pass, bläddrar fram till sidan där mitt visum är och säger "Oh my!" – ditt visum gick ut den 7:E MAJ !! ?

Seriöst! jag har alltså tittat på FEL datum på mitt visum och detta visar det sig att galet många gör så det kommer dit "sånna som mig" flera gånger varje dag…. NOT good.!

Han berättar – som om det vore hur naturligt som helst – att om jag varit med om tex en trafikolycka, något annat som gjort att polisen tittat i mitt pass den månad då jag befunnit mig i landet utan giltigt visum så hade jag BUMS! hamnat i fängelset och sen hade jag omgående blivit utvisad. ! Kan ni se den synen framför er? Jag & Johanna, 2 rosa girls.. i Thai fängelse? haha, NOT good.! 😉

Hur som helst – jag måste försöka korta ner storyn – så fick jag SUPER bra service av en svensk voluntär som jobbar där och det var absolut ingen "fara", det var bara D Y R T !

Man måste nämligen betala BÖTER för varje dag man befunnit sig i landet utan visum och ja, det blev ju några dagar för mig om jag säger så…  Så det var bara att hoppa in i taxin, åka iväg och ta ut pengar (de tar bara cash) och sen tillbaka och betala. Jag kan säga att jag såg en klänning som jag sett på Zara flyga iväg på små vingar samtidigt som detta händer…. 😉


En positiv sak med hela "saken" var att personalen på immigration var helt fantastisk trevlig och serviceminded. Se bara så GLAD han ser ut trots att jag gjort något så tokigt.


Han skriver och skriver… känns som att det var "100 dokument"… och själv sitter jag redo med "plånboken".. uff, SÅÅÅ onödiga pengar ! 

När allt var klart gick jag därifrån med ett "hål" i plånboken och ett visum som gäller till 2:a juli för det blev , pga omständigheterna, per automatik förlängt 30 dagar. Så – inget ont som inte hade något gott med sig 😉 försöker jag att tänka men saken är ju bara den att vi bara behövde 7 dagar…. Ja, ja, bara att gilla läget helt enkelt! 🙂

OM och när jag skriver min "Gizmolinas guide till Phuket" så kan jag GARANTERA er att jag kommer skriva ett helt kapitel om det här med visum för det är en del att tänka på om jag säger så… ! och jag vill inte att någon annan ska behöva göra det jag gjorde idag, för det är mycket roligare att shoppa en klänning för pengarna, det lovar jag 😉

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “Oj, oj, oj….!”

 1. Irene says:

  Jaaaa jag har nu i förra veckan tagit reda på uppgifter om visum från Thailand och jag får planera om min holiday.. 60+60+30+30 dagar får jag stanna och måsye då ha en ombokningsbar biljett som jag visar upp med nytt datum vid varje stämpel.Puuuuh var inte så lätt som jag trodde.

  KRAM

 2. LinnM says:

  FY vad jobbigt, tycker synd om dig. Men tur att du inte behövt visa passet tidigare! Hoppas du haft en lugnare och trivsammare kväll 🙂 kram

 3. Babs says:

  Har du inga betänkligheter vad det gäller att lämna din dotter ensam i taxin med en främmande man när du försvinner iväg?

  JAG skulle inte våga det!

 4. Babs says:

  Har du inga betänkligheter vad det gäller att lämna din dotter ensam i taxin med en främmande man när du försvinner iväg?

  JAG skulle inte våga det!

 5. AnnaStina says:

  Irene-

  Det är en del att tänka på ja, men det är super enkelt att förnya! 🙂 Du behöver ju bara ta en busstripp till gränsen och det går på några timmar. Kram! 🙂

  Linn M-

  Tack snälla du! 🙂 Kram! 🙂

  Babs-

  Min dotter har skrivit ett eget inlägg med anledning av ditt inlägg idag (tisdag), så läs det.

  Starmama-

  Herregud vaddå? förstår inte helt..

 6. Skönt att det gick så bra trots att visumet hade gått ut.

 7. Starmama says:

  Menade med "herre gud" att man faktiskt åka i fängelse för en sån liten sak! Vilken tur att ni slapp! 🙂 Så det var inte ILLA menat !!!! Tänk vad det är lätt att missförstå ett meddelande. Sorry gumman!

 8. Lisa says:

  Känns som att Starmam är en aningen avis!Hade även åsikter när ni sköt fram på hemresan.

 9. Jenny says:

  gud, alltid snack om denna avundsjuka. Så fort någon skriver något som är pyttedyppelite negativt så är de avundsjuka. ge er!

  Hehe, mannen på passkontoret ser ju underbart glad ut! Thailändare verkar alltid vara så vänliga och glada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *