OSLO – BANGKOK – PHUKET.

Allmänt

11707660_10152939646930796_8118731109115873643_n

Dagens utsikt. Älskar när jag inte ser något slut i horisonten…det öppnar upp sinnet…!

Hellooo sweeties!

Plötsligt sitter jag och bloggar i soffan hemma i Phuket! Tänk – det är ju bra häftigt att man kan förflytta sig över halva världen bara så där…  Eller bara och bara, det tar ju ca 10 timmar till Bangkok och sen ca 1 time till Phuket men ändå, det är ganska coolt och resan gick riktigt bra.  Det enda som störde var att jag inte kunde vicka bak mitt säte (lyx problem jag vet, men ändå…) så jag satt och sov hur obehagligt som helst också märks det att Johanna blivit äldre för vi hade take off kl.14.15 och eftersom hon vänt på dygnet lite nu på sommarlovet så somnade hon inte förren ja, ca 22.30(förr så sov hon alltid redan runt kl.18 på denna flight)  så både hon och jag såg på film. Själv såg jag en riktigt rörande sak som heter Still Alice med Julianne Moore och kände mig helt övertygad om att den filmen kommer att få en Oscar. Så googlar jag filmen nu och ser att den redan fått det! Julianne fick pris för bästa kvinnliga huvudroll. Så väl förtjänt! (se den om du inte redan gjort det!).

Också spelade vi spel och drack vin. Eller ja, jag drack vin (det hjälper då det är turbulens och jag blir lite flygrädd och stackars JIG tycker att det är så pinsamt att jag ber om påfyll flera gånger men de glasen är ju såååå små….). Det är föresten nyckeln till att klara långa flygresor med barn, det att du dricker vin, nejdå, skojar bara – det att du har med dig pyssel / spel etc. till barnen!  för de barn som jag ser är oroliga / gråter etc. på flighter är i princip alltid de jag ser bara sitter där, utan att ha något att göra och då är det klart att de blir lite less till slut.  Själv har jag i alla år haft med mig ett xtra handbagage fyllt av få-tiden-att-gå-saker + att jag har med ett set med fräscha sängkläder till kudden + filten ombord (de är samma size som Lexingtongs sängkläder till spjälsäng) så att hjärtat ska kunna sova xtra gott.  Oj, hjälp – nu upptäckte jag plötsligt att klockan är .01.40 här…zzz…. så bäst jag går och lägger mig så att jag inte hamnar helt i otakt med resten av familjen som redan sovit många timmar.  Får berätta mer om vår 1:a dag här nere i morgon!  🙂

11040923_10152937381400796_8893850549787793854_n

Snapshot på väg ombord på flyget runt kl.14. Jag reser alltid i min sköna bluse från Isabel Marant och underbara stretch byxor från Chill Norway. Johanna reser också comfy i tights från Livly och tee från I dig Denim. (tyvärr så skulle hon dumma sig då JIG knipsade bilden, hon älskar att göra sånt 😉  Och det är i guldväskan som jag har på skuldern som jag har sängkläder, spel och  Johannas koseklær + tofflor (oh yes, hon byter alltid om ombord) etc.  Den fina hatten  kommer föresten från Indiska.

11224068_10152939642760796_3483099629597886314_n

De hade -50% på massa spel etc på ARK ute på flygplatsen och J shoppade bl.a. sin första korsordsbok  (tror hon blivit inspirerad av sin kära mormor som älskar att lösa korsord) som är super bra träning på rättstavning.  Men nu är det snart slut med norska ord, från augusti kör vi svenska för att träna inför skolstarten! 😉   Vi hade även med oss ett kul Frost kortspel och Yatzy.

11238265_10152939644525796_3601524332439126730_n

Och på tal om att ha med sig pyssel på flyget… Så här såg det ut då vi flög hem från Luleå i tisdags. Johanna hade en period då hon gjorde loombands heeeela tiden men så kom det en längre paus också vips så är hon igång igen och denna gång gör hon mest figurer, inte så mycket armband. Kreativt & kul!  Och kosedyret, Fluffy, är det första kosedyr som Johanna brytt sig om. Ever! Så jag blir lika glad varje gång han är med. 

Nej, nu är det som sagt bäst att jag lägger mig så jag önskar dig en riktigt härlig fredagskväll!  🙂

Varma kramar (här är runt +30) & massa kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “OSLO – BANGKOK – PHUKET.”

 1. Titti says:

  Härligt att vara på plats i Thailand förstår jag.
  Har ju mest rest långresor med yngste sonen, han var en hejare på att sova!
  Ikväll har jag varit på Diggiloo, toppen och ok väder.
  Krsm Titti

 2. Titti says:

  Kram ska det förstås stå!!

 3. SÅ nydelig ut. Lengter til varmere himmelstrøk. Men har ikke ferie for om et par uker. Og da skal jeg være 14 dager i Las Palmas. Ha en deilig ferie 🙂

 4. Girle says:

  Vilka superbra flygtips! Särskilt det där med vinet, hihi. Nä, jag skojade bara. Men tipset om överdrag till kudde och filt var så smart, mycket skönare och fräschare, plus att jag får användning av de gamla spjälsängslakana som ändå inte används längre. Det ska jag komma ihåg!

 5. Johanna says:

  Så smart men självklart att ha med pyssel till barnen 🙂 Jag undrar alltid varför inte föräldrar har med mer pyssel till sina barn när de kommer och hälsar på. Jag får alltid själv försöka hitta på pyssel eftersom vi inte har barn själva. Numera har jag ritböcker och kritor hemma för sådana tillfällen och de är mycket uppskattade 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *