OSLO – GÖTEBORG…!

Allmänt

Glad torsdag mina kära bloggvänner!

Om du bara visste hur mycket er feedback på att jag bloggar igen betyder för mig. You make me super super HAPPY!!! och jag blir sååå peppad att blogga när jag känner att ni uppskattar det.

Och idag torsdag och solen strålar från en vackert klarblå himmel vilket ger så härlig energi! Johanna har ledigt från skolan så den här veckan känns det verkligen som att de drar ut på terminen “bara för att”…  Hon har haft ca 1 lektion / dag hela veckan och nu återstår bara morgondagens avslutning innan hon får gå på efterlängtat sommarlov. Tänk, då är 2:a året på gymnasiet över, ett år då hon studerat både i England och Oslo. Tiden har gått så otroligt fort! och nu är det bara 1 år kvar till hon tar studenten. Åh som jag kommer att sakna att hon inte har en vit studentmössa och våra svenska traditioner då för här i Norge firas studenten på helt annat sätt mot i Sverige. Därför var det så fantastiskt kul att J fick uppleva en riktig “all in” svensk studentfirning i Göteborg förra veckan då henens bästa vän B gick ut gymnasiet. Och jag följde med på resan! en resa som startade med att vi tog bussen Oslo – Göteborg. Det har vi aldrig tidigare gjort så det var en ny upplevelse! Bussresan tar ca 3,5 timmar och det sa verkligen bara POFF! så var vi framme och jag vilka magiska Göteborgsdagar vi fick! Wow! Resan blev en perfekt start på sommaren 2024 och en super mysig mor & dotter get-away.  Vi kom hem med så fantastiska minnen, glädje, lovely shopping, härlig energi och Hotel Pigalle alltså… nej men det är verklige som att komma hem då man checkar in där!

 

Oslo Bussterminal Onsdag 12 juni kl. 06.50.

Det var en annorlunda upplevelse att gå till Gate på Oslo Bussterminal jämfört med på Gardemoen (flygplatsen) och jag blev SÅ positivt överraskad då det stod en fantastiskt trevlig kvinna och hälsade oss med “Är det AnnaStina som kommer här?!”, alltså wow! för jag måste erkänna att jag hade en förutfattad mening om att det skulle stå en äldre lite butter man och ta emot (förlåt, men jag tänkte så). Sen var det ju så otroligt skönt att slippa security och allt annat styr och istället bara kunna slänga in resväskan i bagaget och gå in och sätta sig. Väldigt avslappnat måste jag säga.

 

Oslo – Göteborg kl. 07.00.

Jag hade betalat extra för platser längst fram på övre plan i bussen så ibland kändes som det lite som att vi var ut och åkte bergochdalbana (eftersom man sitter lite framför chauffören som sitter på nedre plan), ha, ha.  Här kör vi över tågrälsen där jag i vanliga fall tar Flytoget ut mot Gardemoen och till höger i bild skymtar Barcode (ett helt nytt område i Oslo som invigdes 2016). Jag är så tacksam över att vi satt så bra på bussen, det förgyllde resan.

 

Jag reste i comfy buss outfit: tights från Aim´n och en härlig stickad jacka från Mango. Sen kan jag varmt rekommendera den där lemonaden, den är super god och flaskan är snygg att placera på ett drick-bord om du har fest / gäster. 

 

Resan Oslo – Göteborg tog bra precis 3,5 timmar och jag var helt vilsen då jag skulle välja bussbolag eftersom jag har noll erfarenhet av att åka buss denna sträcka men jag gick till slut för “Bus 4 you” och vi betalade ca 1.200 kr tur & retur (för oss båda två).

 

Min plan var att läsa på resan men jag blir så lätt åksjuk att jag istället fokuserade på utsikten och härliga samtal med Johanna hela resan. Men den här boken är ett tips! jag är sååå dålig på att ta mig tid att läsa i den men då jag väl gör det så älskar jag det jag läser. Boken är tänkvärd och får dig att reflektera på ett amazing sätt! Läs den i sommar om du inte redan gjort det!  Dagens tips!

 

Vår fantastiskt trevliga busschaufför som överträffade alla mina förväntningar! Hoppas, hoppas att vi får resa med henne bakom ratten fler gånger om vi åker buss till Göteborg igen.  Hon fick bussresan att känns lite som en flygresa med sina trevliga prat i mikrofonen och sitt otroligt härliga välkomnande då vi klev på bussen. BRA service ska hyllas!!!

Vi ankom Göteborg ca kl. 10.45 och då hade jag bokat vårt favorit hotel Pigalle som ligger bara 4 min walk från busstationen. Bjuder på ett bildregn från resten av denna dag i nästa inlägg!

 

Önskar dig en magisk dag så här dagen före årets mest svenska dag: midsommarafton!

Själv ska jag förbereda inför i morgon, duk ska strykas, mat ska handlas, håret ska stylas och blommor till krans ska inhandlas. Åh som jag älskar årets alla högtider, de förgyller verkligen livet.

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

68
Kategori: Allmänt | 3 Comments

3 responses to “OSLO – GÖTEBORG…!”

 1. Nilla says:

  Vilket härligt inlägg, helt i Gizmolinas anda. Du kan verkligen hitta guldkornen i livet. Blev sugen på att åka buss nu tack vare dig, vem kan inspirera till det om inte du.
  Önskar dig en jättefin midsommar!
  Kramar från mig till dig.

  • Kristi says:

   Verkligen ett inlägg helt i Gizmolina anda. Blev dels sugen på bussresa och att boka resa längst fram

 2. Charlotte says:

  Å hade ju ett shopping tips i Göteborg men det får bli till nästa gång. Härligt att ni hade en skön resa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *