OSLO – KVITFJELL…!

Allmänt

Happy New Week mina kära bloggvänner! 

Solen strålar över Oslo idag och snön har smält sååå mycket då vi varit på Kvitfjell så nu startar sneakers + solbrillor säsongen och jag älskar det! Den tid som vi går in i nu då Mars gör sin entré på fredag är verkligen den härligaste. Nu blir det ljusare, varmare, soligare, och vi kan börja pynta upp till påsk vilket är en av årets höjdpunkter för mig för det är så härligt med alla ljusa färger som påskdekoren bjuder oss på och det blir så fint då vi kryddar hemmet med videkissar, körsbärskvistar och magnolia   Och tänk-  idag, första vardagen efter Vinterfereien, och det är exakt 4 veckor till vi har Påskeferie! (här i Norge så har man påsklov veckan före påsk) Våren alltså… så många fridagar och lov… Looove it!!!

Men nu tillbaka till vintern i några inlägg och våra amazing dagar på fjället. Jag hade bara varit i Norska fjällen en gång tidigare för väldigt många år sedan i Hemsedal så det här var både min, och familjens, första gång i Kvitfjell.  Att köra dit från Oslo tar ca 3 timmar och eftersom jag landade från Luleå tisdag kväll så blev det packning onsdag morgon innan vi satte oss i bilen runt kl.11. Jag väljer alltid att köra då vi är på road trip (får sån stress annars då JIG checkar telefon / ringer i telefon etc. då han kör) och den här gången, då både skidor, pjäxor, hjälmar, moon boots, skidkläder och outfits skulle med så var bilen så fullspäckad att vi inte hade fått in en nål ens om vi försökt. Ha, ha.

 

Packning pågår… jag är helt kär i dessa glittriga Moon Boots och hade hämtat ut några stickade tröjor från kemtvätten precis innan jag lämnade Luleå så de fick bo kvar i sin plast för att hållas fräscha. 

 

En av gå-bort-presenterna var detta lovely faux fur bubbel cover från Newport Home och en flaska Moët. 

 

Hörde jag fullpackad bil? Ha, ha. Jag fick verkligen hålla andan då jag tryckte på “stänga bagageluckan knappen”… Men det gick! precis… puh… 

 

Vi stoppade för att köpa frukost på vägen och då passade jag på att shoppa blommor till vår kära vänner som vi skulle besöka och hur härligt vårtecken är inte dessa blommor?  Spring vibes deluxe !

 

Gå bort bukett – Check!

 

Vi skulle stoppa för lunch på en Mc.D i Lillehammer på vägen upp men den var stängd p.g.a. renovering så det fick bli Peppes Pizza istället on the go i bilen. 

 

När vi kom fram så gick vi hit, till Lettvint, för ett välkomst glas. Det blev en helt perfekt start på våra vinterferie dagar tillsammans. 

 

Sedan avslutades kvällen med en lovely middag vid detta fantastiskt fint dukade bordet hemma hos våra bästa vänner.

 

Världens bästa värdinna är hon min kära K och vi var så tacksamma över att vi fick komma på besök. 

 

Har du också startat vardagen idag efter Vinterferien? eller startar du Sportlovet idag?

Nu fångar vi den här vackra dagen och fyller den med positiv energi! Och kom i håg dagens reminder med tanke på den sociala medier värld som vi lever i:

Focus on yourself. Don’t get lost in other people. 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

14
Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “OSLO – KVITFJELL…!”

  1. LLA says:

    Ser ut som en magisk stuga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *