Ovanlig vecka…


Ovanliga vecka…

Tittut i natten! Den här veckan är inte som andra veckor och jag hinner inte riktigt med allt… men om några dagar så återgår livet till det normala igen 🙂 

Min dag bjöd på plock och foto och då jag kom hem luktade det Ajax i hela lägenheten för då hade vår underbara “fe” varit här = lovely att starta helgen med rent hus.  Det blev god  take-away till middag (perfekt då man har lite tid) och lite Let´s Dance (vad läcker Elin Kling var!) innan John Blund knackade på…zzz… Nu är jag nyvaken och ska gå raka vägen till sängen och sova riktigt gott så att jag orkar stå upp och jobba innan jag ska till frissan.

Önskar dig en FANTASTISK weekend !!

P.S jag glömde kameran hemma idag, ska ta igen det med ekstra många pics i morgon 😉

VaRmA kRamAr I kYlAn! ♥

Kategori: Allmänt | 39 Comments

39 responses to “Ovanlig vecka…”

 1. Hoppas att du har möjlighet att koppla av lite under helgen!

  Kram!

 2. Josefine-
  Tack ! 🙂 det hoppas jag att du också får! Happy lördag! Kram! 🙂

 3. Trine says:

  Skönt ,med vardags lyx, men jag måste ändå säga att det inte verkar så jobbigt för dig. Städhjälp, hämt mat o.s.v….=) Tänk om alla hade det så!
  Själv har veckan gått åt att handla, städa, tvätta, hämta barn på skolor, aktiviteter. Skjutsat till arlanda, handlat åt min mor, kvällskurs och typ många andra saker. Puh!, nu äntligen är det helg för mig!!! =) Men först till simhallen på träning…
  Önskar er en fantastisk lördag med fina stunder. Kram

 4. Tone says:

  …inte ens städa kan du göra själv… patetiskt!

 5. Emma says:

  På vilket sätt anstränger du dej i livet? Du gör ju ingenting!

 6. Sandra says:

  Måste hålla med, gillar dig och din blogg men det är lite skrattretande när du ibland talar om vardagslyx att man ska unna sig osv. Gör du annat än unnar dig thairesor, frisörbesök, naglar, shopping osv osv? Du har ju vardagslyx jämt men du har det så bra så du inte ser det själv ju:)Och städhjälp? Ja det är ju lyxigt;)

 7. Maria P-N says:

  Jag tycker det är helt rätt av er att leja städhjälp bara ni inte gör det "svart". Kvinnor i karrären med barn har det mycket tuffare än män därför vi tar större ansvar för städ och barn och så är det inte bara i Annastinas fall. Vi lejer bort snöplogning och div snickeriarbete i vår familj. Alltså saker som är typiskt "manliga" och då klankar ingen ner på oss. Skulle jag leja bort städningen så antar att varendra kvinna i kvarteret skulle se ner på mig…

 8. Anonymous says:

  Jag tycker det är helt rätt av er att leja städhjälp bara ni inte gör det "svart". Kvinnor i karrären med barn har det mycket tuffare än män därför vi tar större ansvar för städ och barn och så är det inte bara i Annastinas fall. Vi lejer bort snöplogning och div snickeriarbete i vår familj. Alltså saker som är typiskt "manliga" och då klankar ingen ner på oss. Skulle jag leja bort städningen så antar att varendra kvinna i kvarteret skulle se ner på mig…

 9. Maya says:

  Ibland kan ju städningen bara få vänta. Jag hinner verkligen inte med heller, huset kan vara kaos under en period, tills man får tid att ta tag i det. Har inte ens tänkt tanken med städhjälp….

 10. Anonymous says:

  …i Norge er det ganske så normalt/vanlig med vaskehjelp…

 11. Anonymous says:

  De aller fleste jeg kjenner har vaskehjelp en til to ganger i måneden. Har man en travel hverdag skjønner jeg ikke hvorfor man ikke skal kunne leie noen til å hjelpe seg med enkelte av gjøremålene?

 12. Johanna says:

  När jag bodde i oslo för 10 år sedan och jobbade som barnflicka städade jag dagligen, sen kom den riktiga städerskan på fredagarna. Och frun i huset var utan jobb, bara for runt och gjorde inget spec., ungefär som AS innan Kamille drog igång. Det är uppenbarligen vanligt att norksa familjer har extra städ och visst, det är ju bara att gratulera. Men det känns lite… ja, jag vet inte… fjantigt att man inte kan sköta det där själv. Speciellt om man är är två vuxna i hushållet. Men, men, visst skulle det vara skönt å ha en egen fe som kommer ngn gång då och då. Märkligt bara att vi inte hört om denna fe innan… Skämts eller nyhet?

 13. Karoline says:

  Vi har resonerat som så här hemma att när vi haft städ hjälp, har vi haft extremt mycket att göra i våra liv, det har verkligen varit till hjälp. Jag sköter annars hemmet med mat, tvätt och städ, Min man jobbar mycket men tvättar gärna och nu när vi haft jullov tillsammans städade vi tillsammans.Jag pluggar och jobbar samt har två små barn. Jag vill ta rätt på min egen skit jag vill även att mina barn ska gör det. Städare tror jag ingen vill vara och tänker inte gynna den arbetsgruppen. Jag tycker också att AS lever lite väl ett ytligt liv med mycket lyx. Jag tänker ofta på en familj på dagis som lever exakt de samma som AS, jag tror inte det är bra i längden.

 14. Tone says:

  Jag tycker det känns nervärderande mot "fen" som städar. Jag skulle känna mig urlöjlig av att inte klara av att städa mitt eget hem, och då bor jag ändå i villa på 180 kvm, har två små barn och vi båda har heltidsjobb! Men vi hinner… konstigt…

 15. Johanna says:

  Tone: Precis, så tänker jag med. (Har samma villkor som du, men heltidsjobb och två hundar dessutom) Men alla är vi olika och har olika prios i livet, uppenbarligen. Och ngn måste ju tydligen jobba som "fe" med, det är ju faktiskt ett jobb.

 16. Anonymous says:

  makan til avundsjuka svenska kjerringar…:-)
  alle kjøper vi tjenester av hverandre…frisør, maling, snekker, murer, elektriker osv…det er jo det som holder samfunnet i gang!
  mitt ord for dagen: har du ikke noe hyggelig å si…kan du være stille!

 17. Stolt svenska! says:

  Anonym ilsk norska! Håll opp! Och le! Och andas! Haha…

 18. KarolinaM says:

  HOPPAS du förstår AnnaStina att dessa tråkiga kommentarer är ren och skär AVUNDSJUKA och det oooosar massa "jantelag". Fy vad ni är fåniga, vad ska ni här på denna blogg att göra??? Ni umgås nog inte med "folk" så ni vet hur pass vanligt det är med "hushållsnära tjänster" numer.

  KramK

 19. Städar gärna själv... says:

  Varför måste det alltid handla om avundsjuka bara för att man har en annan åsikt gruppen? Jag är inte avundsjuk för att jag tar hand om mitt eget hus. Visst skulle det vara skönt om ngn annan tog hand om städet ett tag, men det är ju trots allt MIN skit. Det betyder ju inte att jag är avundsjuk, eller? Att sedan kalla STÄDERSKAN för "fe" är ju bara ett sätt att försköna det hela. Det låter ju bättre.
  Det är SÅ tråkigt att alltid alla måste tycka lika, varför har man en blogg med fritt kommentarsfält, om meningen är att allt ska vara lika? Vad är meningen med det? Så är ju inte livet och om man ska "leva livet", hur går det då ihop?

 20. Maya says:

  KarolinaM:Nä, man måste få tycka olika. Vi skulle allt ha råd med städerska ibland, men jag VILL INTE ha in någon annan i mitt hem, bland min skit och mina grejer! Vilken otroligt nedlåtande kommentar du lämnade förresten!

  Och har man barn känns det så fel, jag vill att mina barn ska lära sig att städa upp efter sig själva. Inte från barnsben vänja sig vid att någon annan gör det….

  Periodvis är det skitsvårt att hinna med hemmet. Dagarna går i ett och innefattar mkt sällan frisörbesök, manikyrer eller ansiktsbehandlingar. Men när jag väl hinner med att komma ikapp hemma, och få ordning ger det sådan tillfredsställelse.

  Det finns så mycket saker att lägga pengarna på. Göra saker alla i familjen tillsammans, spara till barnens framtid, barnens fritidsintressen osv.

  Denna blogg är underhållande i sin ytlighet. Även personliga/mode/inredningsbloggar brukar innehålla en del inlägg om aktuella saker som händer i vårt land och ute i världen. Men aldrig denna. A-S känns väldigt ytlig, och så vill då inte jag leva…

  Men som sagt, underhållande kan det ju vara!

 21. Anette says:

  Varför läser ni den här bloggen om ni irriterar er på bloggerskans liv i lyx som ni kallar det? Låt bli och ägna er energi åt annat istället. Jag läser bloggen just för att få läsa om en annan livsstil än den jag själv har (= har råd med ;-)). Drömmer också om att få jobba fritt, ha en bostad utomlands, kunna unna mig lite lyx etc. Visst är jag "avundsjuk" på människor som har det så men inte avundsjuk på något negativt sätt och jag skulle aldrig klanka ner på någon som gör det bästa av det man har i livet. Vi har bara ett liv och måste se till att göra det bästa av vad vi har.

  Kram från Anette

 22. Anonymous says:

  En "städ-fe" = en fattig polackgumma typ med asdåligt betalt…

 23. Anonymous says:

  Hmmmm, man kan ha dåliga kunskaper och det ger dåliga underlag för samtal.
  Genom svenska regeringens beslut om ROT avdrag kan vem som helst som vill och kan ha hjälp i hemmet få det med 50% avdrag. Därför har jag hjälp i hemmet och betalar 130 kr i timmen, kvinnan som gör jobbet har avtalslön runt 100 lappen. Jag har valt att ha denna hjälp till glädje för andra i min familj som då får mer av min tid.
  Vi har också tagit hjälp av rörmakare, elektriker och andra i hemmet till samma villkor. Det skapar arbeten och underlättar i hemmet för kvinnor och män.
  Så tjejer/kvinnor lägg det dåliga samvetet på hyllan och omprioritera dina utlägg för att slippa just städningen är sååååååå skönt.

 24. Susanne says:

  Ohh, vilka kommentarer. Man väljer väl utifrån sina egna förutsättningar och värderingar eller hur?!! Angående städhjälp att det skulle vara så vanligt bland "folk" håller jag inte med om. Jag vet inte hur vanligt det är i Norge men i Sverige, norra delen är det inte vanligt. Kanske är det vanligt i storstäder…men att säga att det är vanlig bland folk är fel. Vi, min man och jag har bestämt oss för att kolla upp priser på några firmor som utför städning och kommer hem till oss varannan fredag och städar. Med städa menar jag damma, damsuga och torka golv. Inte plocka upp efter barnen, och jag ska säga att jag hoppas att vi har råd med det för att med 4 barn, studier och arbete är det inte lätt att få ihop vardagen. Men som sagt vi väljer utifrån våra egna förutsättningar och väderingar. Kram Susanne

 25. Susanne says:

  LÄcker ELin Kling?? Är hon inte väldans smal? smal i överkant?? Det tycker i alla fall jag.

 26. Magda says:

  Surkärringar!!! Sluta fejka!
  Klart att man vill ha städ och kanske matlagningshjälp om man har råd! Annars ljuger ni bara för er själva. Och städhjälpen har vi faktiskt fått läsa om flera gånger innan.
  Jag har själv städat som extra jobb under studietider i många år. Trappor, lägenheter, industrier, kontor, kök…. och det kanske inte är drömjobbet för mig men helt ok och en bra enkel extrainkomst.
  Det är betydligt lättare att städa hos andra än hemma också.
  En städhjälp hos mig nu skulle def vara en god fe som fick bort dåligt samvete och löjliga diskussioner och bråk om städning.

 27. Yvonne says:

  Intressant att läsa om mångas syn på dem som driver städfirma. Själv är jag sjuksköterska och hjärtligt less på det jobbet så planen är att framigenom ska jag starta upp ett företag med diverse hemtjänster, både ute och inne. Men det kanske inte finns någon marknad, för det verkar ju vara många (kvinnor?) som älskar att städa själva?
  Keep on going Anna-Stina!!!
  Kramar…

 28. Sandra says:

  Det är inte avundsjuka när man inte håller med om någons livsstil. Det framstår nog bara löjligt för många när bloggaren i fråga talar om vardagslyx när hon så ofta fixar naglar hår osv osv? Och har städerska i hemmet? Det är väl klart som fan att hon får göra vad hon vill men tror inte hon förstår själv att hon ju lever i vardagslyx varje dag. Och nej alla som har råd vill inte ha städhjälp, vi har definitivt råd med städhjälp och nanny med om vi vill MEN det handlar om respekt och integritet för mig. Jag vill inte ha någon med lägre status vad gäller jobb som putsar vårt skit. Om jag hade det skulle den personen få REJÄL lön kan tänka mig att de flesta som har en sk fe inte betalar mer än begärt pris och det lär inte vara särskilt mkt. Det är beklagansvärt.

  Sedan de som försvarar detta, det finns väl inget att försvara i så fall? Men de flesta som ser lite ner på folk med städhjälp inser nog att ni som så starkt försvarar detta är likadana själv som har städhjälp. Ska man då ta råd av er eller ens bry sig om era åsikter som man nog inte respekterar så mkt pga er människosyn? Ge er hemhjälp en REJÄL löneförhöjning och utnyttja inte deras svaga status och position i livet eller städa ert skit själva latmaskar. Jag jobbar själv heltid och inom ett kvalificerat yrke med mkt övertid och är inte lat för den sakens skull.

 29. Carina says:

  Hmmmmmm litt rart å lese alle disse kommentarene om hvor negativt det er å ha hjelp til rengjøring. I Norge er det ikke uvanlig. Vi var i en periode til samlivsterapi og det var faktisk noe av det første vi ble rådet til å skaffe oss. Vi gjorde ikke det da, men det var kun pga økonomi…. og slik er det enda. Tidligere var det en venninne av meg som vasket hver 14. dag til helt greie penger. Tror dere at vi ikke vasker og rydder selv? Det er ikke mulig å unngå det egentlig med barn i huset.

  Poenget er at hvis man kommer hjem til et rent hus fredag ettermiddag så slipper man å bruke flere timer hver helg til dette… noe jeg og sikkert mange andre gjør. Disse timene kan man da heller gjøre noe koselig sammen som familie.

  Klem til A-S

 30. Magda says:

  Sandra: Jag antar då att ni inte hyr in snickare, rörmockare, målare, sotare, bilmekare eller nåt annat heller. För det vore ju dubbelmoral eller?
  : )
  Har aldrig förstått pigdebatten. Vissa jobb i hemmet är helt ok att leja ut men andra inte? konstigt att de traditionellt manliga bitarna är mer ok än de traditionellt kvinnliga????

  Men visst förtjänar alla en bra lön. Städare såväl som personal inom kommun,landsting och service och inte att förglömma restaurang.

 31. Anonymous says:

  Magda; Städkompetensen har ALLA,mer eller mindre, men att leka tex elektriker är kanske inte alltid så genomtänkt, eller?

 32. Elina says:

  kikar in, vilken söt blogg!

 33. Anonymous says:

  Men Magda; snickare, rörmockare, målare, sotare, bilmekare… är INTE samma sak som en städerska!!! De sakerna kan/får man inte göra själv alla gånger. Städa kan man väl absolut göra själv, lathet kallar jag det! Och nervärderande mot sina medmänniskor!

 34. Sandra says:

  Snickare osv är inte lågstatusjobb som ingen vill ha egentligen man går utbildning för att bli snickare men det kanske du inte visste om? Fast svaret är nej, vi tar inte in något av det du skrev då min man kan göra sådant själv och vi har familj inom hantverkaryrket.

 35. Johanna says:

  Sandra; Du behöver inte förklara dig. Magda missade att vissa jobb kräver MER utbildning än andra. Tex städerska vs snickare/elektriker/rörmokare/sotare/sömmerska/frisör/bilmek/målare/tapetserare… listan kan göras lång. Som jag skrev där uppe; STÄDKOMPETENSEN har ALLA!

 36. magda says:

  Jag la ingen värdering i om det var hög- eller lågstatus jobb, jobb som kräver/finns utbildning för, utan bara jobb som underlättar vardagslivet för ganska många.
  Tur att det finns folk som väljer att köpa tjänster annars skulle ju hela tjänstesektorn försvinna. Tänk vad många arbetstillfällen som skulle försvinna. : )
  Gällande städning: Jag är GLAD att det på ex. min, och säkert också din, arbetsplats finns människor som VÄLJER att arbeta med städning samt gör sitt bästa VARJE dag för att skapa drägligare miljö för oss alla. HEDER åt dem! Glad och trevligare än många andra och gör sitt bästa med krympande resurser.
  Ni som påstår att ingen väljer att bli städerska kanske har rätt, inget man drömmer om kanske. Men idiotförklara och nedvärdera inte dem bara för de väljer att jobba vidare med det. Det finns yrkesstolthet där med.

  Lathet eller prioritering av pengar eller tid? Inte upp till mig att döma vad andra gör.
  Over and out : )

 37. Anonymous says:

  Madga; Eller bara planering, rent av. Allt behöver ju inte handla om just om man har råd eller inte för det tror jag att många har. Men om man kanske PLANERAR sin tid bättre, så hinner man städa upp sin egen skit med.

 38. Anonymous says:

  Patetiska kommentarer i mitt tycke. Låt för helvete var och en göra det man mår bäst av och skit i hur andra sköter sitt liv!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *