PÅ BEGÄRAN: KAKER.

Allmänt

427ebb9dbdfa6070b1b565ffa465965b

En av er bloggläsare frågade mig om tips på kaker till barnkalas / bursdager så varsågod! Den här uppläggningen av brownies / chokladkakor tycker jag är så fin att jag tänker göra en lik på Johannas nästa kalas!  

Jag sitter och mejlar alla föräldrar i Johannas klass (jag är klassmamma) och försöker få ihop det så att 2 personer står trafikvakt varje dag nästa vecka och hjälper elever + föräldrar över gatan vid skolan. Något som tog tid….(och slutade med att jag fick sätta upp mig själv på flera dagar) och jag är så inne i denna sak att jag inte upptäcker att jag har ett missat samtal från AKS!? Redan strax efter kl.12? (J går i skolan till 14.30 på fredagar) blir så klart orolig och ringer upp a.s.a.p. Då svarar J och frågar varför jag inte kommit med mat till henne???  Alltså huuuuuur pinsamt? Jag har, mitt i trafikvaktsmejlanet heeeeeelt missat att sticka upp med hennes matpakke (som jag inte hann fixa i morse pga att vi sov så länge).  Uff, sånna här gånger känner jag mig verkligen som världens sämsta mamma. Så himla dåligt!  Men som TUR var så hade jag spaghetti & köttfärsås att värma snabbt i micron så jag var där på typ 6 min. Min ändå…  och jag blir dålig av tanken på att hon suttit där i klassrummet utan mat när alla andra spiste… Lilla hjärtat…!

Ja, ja, så kan det gå. Men! jag lyckades precis få tag i biljetter till Disney On Ice på lördag (som varit utsålt hur länge som helst) så det väger nog upp.. 😉

10561798_10152220717165796_7764166674789302885_n

Ett annat tips är glass/is-tårta! Den här enkla gjorde jag till J´s kalas. Så fick barnen krydda med toppings / såser etc. själva. Utöver det så är ju alltid muffins en säker vinnare, barnen älskar det! Och chokladbollar! 

Nu har jag precis värmt rester till mig själv också och ska jobba på här! 🙂

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “PÅ BEGÄRAN: KAKER.”

 1. Cecilia says:

  Å tusen takk snälla söta!!!!!!!Nu blev jag helt gråtmild <3.
  Hoppas du får en fortsatt fin dag trots den lilla missen med mat 🙂
  Stor kram!

  • gizmolina says:

   Så fantastiskt glad jag blir över att du uppskattar att jag svarade dig! 🙂 Hoppas att kakorna inspirerar! & stort lycka till med kalas-fixandet!

   Jag vägde precis upp missen med att få tag i biljetter till Disney On Ice på lördag så tror jag är “räddad” ! 😉

   Önskar dig en underbar helg! Kram!

 2. Evelina says:

  Men fy va himla värdelöst det måste vara att ordna matsäck varje dag..Är så himla glad att båda mina tjejer får bra lunch med massor av grönsaker varje dag i förskolan/skolan.

  • gizmolina says:

   Ja värdelöst är verkligen ordet.. Jag måste erkänna att jag hatar det. Speciellt sånna här gånger då jag missar att leverera eftersom det resulterar i att hon får sitta och se på när klasskompisarna mumsar i sig.. Uff, hemskt. S.a.k.n.a.r. den svenska skolmaten !!!

   Önskar dig en magisk weekend Evelina! Kram! 🙂

 3. Mary says:

  Dig blir man alltid glad av!!! Det charmiga med dig är att du bjuder på dig själv och visar att du inte är perfekt. Alla gör ju misstag ibland och det är ju helt ok 🙂 Ha en underbar helg och tack för att du är du <3

  • Åh nu gjorde du verkligen min eftermiddag här med dina fina ord och din fantastiska feedback Mary! Tusen 1000 miljoner tack!!! 🙂 Min snurriga dag fortsatte med att jag slarvade bort mina handskar så nu kom vi precis hem efter handsk-jakt… Puh…! vissa dagar alltså…

   Önskar dig en riktigt mysig kväll och en helg fylld av lyckliga stunder! Kram!

 4. Lynetmor says:

  Hei, liker bloggen din og er innom hver dag 🙂 Jeg skal ha 40 årslag hjemme i mars og lurer på hva du ville pyntet med og hvilke farger etc? Har du andre tips til voksen fest? Ha en fin helg 🙂

  • Vad glad jag blir över att du tittar inom mig varje dag! Tusen 1000 tack!!! det värmer mitt hjärta! 🙂 Och så fantastiskt kul med 40 års fest! Det är klart att jag kan tipsa dig! Men låt mig först veta om det är sittande middag eller buffé? Hur många gäster ca? Återommer med ett blogginlägg med festtips! (älskar när ni efterfrågar sånt!).

   Önskar dig en festlig fredag och en helg fylld av feelgood! Klem!

 5. Kristine says:

  Du er helt fantastisk, bloggen, måten du svarer folk på og at du lager slike innlegg. Nok en gang, IMPONERT over deg.
  Nyt fredagskvelden 🙂
  Klem K 🙂

  • Här sitter jag lite små trött också läser jag din kommentar… Tusen 1000 miljoner tack Kristine! Nu blev jag väldigt, väldigt glad, pigg och enormt smickrad…! 🙂 Du gjorde verkligen min kväll!

   Hoppas att du njuter kvällen! Klem!

 6. Carola says:

  Skulle inte en mattermos funka bra för Johanna att ha med till skolan? Då får hon varm mat men du slipper gå iväg dit varje dag vid lunchtid.

 7. Lynetmor says:

  Hei igjen. Det blir sittende middag (tapas etc). Vi blir ca 22 stykker. Ønsker deg en kjempe fin lørdag 🙂 Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *