PARTY INVITATION!

Allmänt

Do-things-that-make-you-smile_daily-inspiration

Gooodmorgon sweeties! 

Sista augusti idag och det känns nästan helt omöjligt. Jag menar VART tog augusti egentligen vägen? Känns som den gjorde sin entré IGÅR! Men bara att face fakta för 31:a augusti it is och idag avslutar vi månaden med massa festliga saker!  För – det vi skulle göra igår fick p.g.a. jobb för JIG flyttas till idag och nu hamnar det plötsligt på samma dag som både lunch med pappa & I + middag med mamma & H. Alla vill verkligen ha en bit av JIG då han är uppe för man vet ju aldrig helt när möjligheten dyker upp igen…? Så bäst att passa på! Ha, ha.

Och i går blev jag uppe sent för att fixa inbjudningskorten till J´s kalas. Oh no, vi är inte färdiga med firandet av 10-åringen ännu så next up är firing tillsammans med klasskompisarna + vänner. En riktigt tjejfest blir det! Och en fördel med att vi flyttat är att jag kunde köra på en lik inbjudan som till 9-års kalaset för här uppe har ju ingen sett den eftersom vi bodde i Oslo då.  Och bäst av allt var att jag hade kvar e.x.a.k.t. det antal ballonger, band, celofonpåsar, nålar etc som jag behövde. Ganska otroligt egentligen så ja, det måste ha varit en mening…! 😉

14199690_10153763572320796_6142597362882327066_n

Jag har rullat ihop / vikt inbjudan och lagt den inne i ballongen så : mottagaren av inbjudan får blåsa upp ballongen och sen sticka  hål på den med nålen så ramlar inbjudan ut!  

14203197_10153763573310796_5968620574027942648_n

Här ser du själva inbjudan som jag textat på ett halvt A4 ark och sedan placerat i ballongen. Och ballongen – den har jag fäst med dubbelhäftaden fototejp och de vita arken är dubbla kort från Panduro som jag klippt isär (så att en pakke med 5 kort plötsligt blir 10…). Celofanpåsarna (poser med genluk / sealed bags) kommer från Søstrene Grene och det gör även nålarna, de rosa stjärn-stickersarna och de silvriga glitter banden. Confetti stjärnorna kommer jag inte ihåg var jag hittat men de finns hos de flesta partybutiker.  Och – mina favorit stickers, som Johanna (team work! hon älskar att hjälpa till med sånt här) skrivit namnen med utanpå påsarna, är från Panduro. 

I år bjuder vi bara tjejerna i klassen men då J fyllde 9 så bjöd vi hela klassen (de var 30 st.) eftersom det dessutom var hennes Hej Då fest från sin norska klass (festen var i juni, vi flyttade i augusti) så – då gjorde jag även inbjudningar till killarna och de såg då ut så här:

11406822_10152882758715796_3122776243939186546_n-1

Till killarna droppade jag allt rosa och körde på gröna ballonger + grön nål knipp och en tejp med glitter stjärnor på (från Meri Meri). Men att bjuda killarna visade sig tyvärr vara ett BIG mistake… Hela festen blev totalt misslyckad p.g.a. att det fanns de som visade noll respekt och sprang runt och skapade kaos…. Så – trots att J verkligen önskade att bjuda killarna i sin nya klass så gör jag tyvärr inte om det en gång till.  Trist. Men så blev det… 

11427240_10152882382645796_458625560905903926_n-2

Den här bilden är också från förra året men – här ser du tydligare vilka ingredienser jag använt…

Nu återstår bara att spika dukningen, tvätta duken och pimpa Casa Gizmolina inför helgens festligheter så ja, det börjar kännas som rena kalasfabriken här och jag älskar det!  Och vet du – jag har l.ä.n.g.e. funderat på att göra en fest / kalas bok med mina allra bästa tips för jag känner själv att jag saknar en bok med enkla fina realistiska (!) tips på dukning / dekor / inbjudningar / presenter etc. och pyssel! den måste innehålla pyssel tips också.  men –  jag verkar aldrig komma till skott med att realisera denna tanke ….  Så –  vad tror du?  finns det plats för en kalas / fest / pyssel-tips bok á la Gizmolina i hyllorna där ute? Hit me!

Nej, nu måste jag verkligen köra på här! så – jag önskar dig en m.a.g.i.s.k. sista augusti! 🙂

P.S  Det är kort varsel på inbjudan men – J´s klasskompisar fick en Save The Date notis häromdagen.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 17 Comments

17 responses to “PARTY INVITATION!”

 1. Mussi says:

  Det fins HELT KLART et behov for en sånn bok – you go girl!

 2. Pia says:

  Visst finns det en efterfrågan på en sådan bok och komplettera gärna med en kompis som skriver recept så blir den ännu mer komplett!

 3. Therese says:

  Åååå ja det finns det !!!!

 4. Mari says:

  Jeg synes en ren party/pyssel/DYI bok hadde vært perfekt! Party invitasjoner for store og små, juleverksted pyssel og invitasjon, påskepyssel, sommerparty, ting man kan pyssle med i en vanlig helg, borddekking for voksne osv… I need it!!

 5. ISLANDSMAMMA says:

  JÁ JÁ JÁ JÁ dina DIY kalas/festtips är THE BEST………….kör kör kör kör 😉 😉

  HAPPY HAPPY DAy sæta sæta þú

 6. Pia says:

  Absolut! Älskar hur du med små medel förvandlar vardagen till totalt party 🙂

  Kör på med boken, här är i alla fall en köpare!

  -Pia från Finland

 7. desssan says:

  Ja vilken bra idé! Hoppas alla kan komma på festen för det var ju väldigt kort varsel haha.

 8. Jag hade absolut köpt din bok – och som du skriver så är många liknande böcker inte alls realistiska utan sååå krångliga och kräver massa konstiga saker som inte går att hitta 🙂

  Och ja, jag minns att du skrev att det där kalaset blev misslyckat – så trist! Men jag tror att det är stor skillnad på att bjuda killar och tjejer! Min son gillar bättre att gå på kalas med bara tjejer (eller nästan bara) för att det blir så rörigt när det bara är grabbar…

  Kram!

 9. Kommer ihåg förra årets kalas med killarna….kanske var det bara otur.
  Har haft några kalas med både pojkar o flickor, speciellt för yngste sonen. Fast inte med så många som 30. Det har gått bra.
  Fast det blir nog “lugnare” med bara flickor.
  Trevlig onsdag önskar Titti

 10. Åsa says:

  Å herregud så duktig du är! Vilken dröm att få ge bort och framförallt få så fina inbjudningar. Självklart ska du göra en bok, helst nyss! 🙂
  Hoppas denna fest blir lugnare än den förra!
  Ha en fortsatt bra dag!

 11. Emma says:

  Ja! Kör bara kör!
  Går ofta tillbaka ock kikar på dina bästa kalastips inför kalas etc så jag skulle löpa och köpa den om jag säger så!
  Go Anna-Stina.

  Kram!

 12. Go for it! (= jag kommer absolut att köpa den!du inspirerar mycket (=

  Kramar

 13. Annette says:

  Ja, du må skrive bok!!
  Jeg kommer garantert til å kjøpe den, jeg er helt imponert over hvor kreativ du er 🙂

 14. Evelina says:

  Älskar den här idéen!! Sparade ner den redan förra gången du tipsade om den.. =) Kanske blir sådana inbjudningar till 5 års kalaset i september. En bok, klart du ska skriva en sån, vad väntar du på? Kör!!!! =)

 15. Susan says:

  Hej! Sååå fint! Du är fantastisk med ditt pysslande.

  När min Loppa fyllde 7 hade vi kalas med ett litet antal killar och mest tjejer och hej vilken röra det blev. Att två killar kan stöka till det så. Korvbitar flög genom rummet och dekorationerna (ballonger, och en “scen” gjord av lakan upphängd på tvättlina) revs efter en kvart. När jag berättade för den korvkastande killens mamma att han kastat korvar blev hon arg på mig och slutade prata med mig… Nåja, han blev inte bjuden till fler kalas.

  En Gizmolina-pysselbok? Jaaa!!!

  Önskar dig en fortsatt trevlig vecka och ett fantastiskt kalas. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *