PÅSK 2017 – NU KÖR VI!

17310276_10154287154225796_1128928994316733551_o

Happy onsdag sweeties! 

Den här veckan känns SÅ kort! jag vet inte riktigt varför? men min måndag kändes lite “helg(tror det berodde på att jIG var hemma) så idag har jag tisdag och därför känns det xtra underbart härligt att det är o.n.s.d.a.g.! Lille-lördag!!! Wohooo!

Och efter en helt galen snöstorm igår  (oh yes, det snöade de största snöflingor jag sett!) så strålar solen från en klarblå himmel och det är helt bländande vackert ute med glitter i snön och takdropp. Helt loooovely!  och vet du vad jag har gjort? Jag har börjat pynta årets 1:a påskris med ljusrosa fjädrar. Åh de vårkänslor som det ger!  Och vet du – nu går jag ALL IN med påsk här hemma för tiden går så fort och jag vill hinna n.j.u.t.a. allt det fina! så girls, kaniner, påskharar & kycklingar…: Nu köööör vi!!! 🙂

17212253_10154287097665796_4404189473380188206_o

Dagens shoppingtips! en bunt med kvistar för 50kr + 3 pack med fjädrar för 10 kr hos Dollar Store. Herregud, man kan nästan börja tro att jag är sponsrad av dem men det är jag tyvärr inte….  Har bara hamnat där flera gånger sista tiden p.g.a. discokulorna… som jag by the way såg var utsålda nu. Kanske det är jag som inspirerat? vem vet… 

Och då jag ändå var igång med påskriset (som jag ska pynta mer + köpa ny vas till) så drog jag fram alla påskting som jag shoppade i Köpenhamn för att få en översikt och känsliga läsare varnas för galen-påsk-shopping nu. Ha, ha. Men jag ser det som min plikt  att dela mina tips med er för tänk på att det är n.u. som allt finns i butik, för veckan före påsk brukar det mesta var utsålt

17211933_10154287111510796_2410355452626988447_o

Så här såg fångsten från Tiger ut (den butik som heter TGR i Norge). En härlig mix av kul DIY inför påskeverksteder / middagar / frukostar och super söta små presenter att lägga i påskägg / påskpåsar.  Jag vet – det ser crazy mycket ut men jag sitter ändå här och tänker på att jag borde köpt mer! Ha, ha.

17310142_10154287119185796_8119416201263984754_o

Och det här låg i påsen från Søstrene Grene.  Love it!  Och alltså de där popcornbägarna är de sötaste jag sett! och det är föresten de treat boxes som ligger ovanför bägarna (till vänster om papperstallrikarna) också.  Och godisklubborna… perfekta att duka med då vi har gäster (och till ägget så klart). Och Egg-hunt kittet… super fint!  

17358518_10154287141935796_7680171577748131073_o

Sen höll jag ju helt på att glömma dessa underbara saker som min kära vän K hjälpt mig att shoppa i Oslo (på Sprell) och som JIG hade med sig upp i fredags. Påsarna, med tassels, är de finaste jag sett! och påsk-ägg-dekorationen! Loooove it!  Sen är även årets cup cakes kit det finaste jag sett.  Alltså jag blir helt lycklig av sånna här saker!  (allt kommer från Meri Meri).

Sen får jag erkänna att jag köpt en hel del påskgodis också… igår, på Dollar Store (snart får de sponsra mig alltså, ha,ha.), såååå billigt!!! och fint. Och Lagerhaus! jag har ju helt glömt att jag varit dit och köpt de sötaste chokladkalendrarna! men – de hade inte fått in alla påskting ännu så ska ta turen inom idag igen så se upp – det kommer nog fler påsktips från mig väldigt snart igen…

 Nej, nu ska jag packa ihop det jag ska ha med till kontoret (bl.a. nya krispiga ljusrosa tulpaner) och åka iväg. Mamma ska komma inom på premiärbesök på väg till en klädprovning. Hon ska nämligen gå modell på en modevisning snart. Inte fy skam att bli tillfrågad om något sånt i en ålder av 73!

Önskar dig en underbar dag fylld av solsken! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Påsk interiör & tips! | 20 Comments

20 responses to “PÅSK 2017 – NU KÖR VI!”

 1. Lena says:

  Det kan jag mycket väl förstå att din mamma blir tillfrågad så snygg som hon är. En kvinna med stil och elegans. Hälsa henne det 🙂

  • gizmolina says:

   Men åh vilken fantastisk komplimang till min mamma! Hon kommer att bli SÅ glad då hon läser detta Lena . Tusen miljoner tack! 🙂

   Önskar dig en magisk dag! Kram!

 2. D says:

  Elsker påske! Såå fint med inspo! Vi skal til København i påsken, tar gjerne imot tips på bra spisesteder med barn!:) og var akvariet der bra/verdt å titte innom?

  • gizmolina says:

   Åh så underbart att du ska till Köpenhamn till påsk! Det har varit vår tradition att åka dit då. Älskar att möta våren där! och är övertygad om att du kommer att få helt underbara dagar! 🙂

   Jag har kvar att blogga våra Cph dagar som vi hade förra veckan så blogginlägg med det kommer! men kan redan nu berätta att akvariet absolut är värt ett besök! Johanna ger det 8 poäng av 10 möjliga så det är ett b.r.a. omdöme.

   Önskar dig en härlig kväll! Kram! 🙂

 3. Jag är inte heller förvånad att hon blev tillfrågad din mamma.Hon har verkligen stil och så är hon cool tycker jag.Vad kul och härligt att ha en sådan mamma i sitt liv (= fina påsk saker du visar,jag längtar!jag gillar verkligen påsken, den är mysig.

  Kramar

  • gizmolina says:

   Åh ja, visst är det härligt med påsk! Jag har nästan kommit att gilla den högtiden mer än jul! 🙂 Och tusen miljoner TACK för den underbart fina komplimangen till min älskade mamma! Hon hälsar och tackar för dina smickrande ord! Väldigt fint skrivet av dig.

   Önskar dig den bästa torsdagen fylld av solsken! Kram! 🙂

 4. Anna says:

  Din mamma är fantastiskt snygg, stilig och alltid on spot! Så. Inte ett dugg överraskande att hon blir tillfrågad. Heja heja!!:)

  • gizmolina says:

   Men åh vilken fantastisk komplimang du bjuder min mamma på Anna! Tusen miljoner TACK! 🙂 Hon läser alltid alla kommentarer på min blogg och hon är såååå glad över alla fina ord så hon hälsar och tackar!

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 5. Anna says:

  Knasigt att inte allt kom med..

  Wow vilken underbar påskpepp du bjuder på idag!:) Älskart!!!

  Ha en fortsatt magisk dag!
  Puss

  • gizmolina says:

   Åhhh så kul att du gillar min påskinspo.! Tusen miljoner t.a.c.k. för fantastiskt härlig feedback Anna! Nu blev jag glad! 🙂

   Happy torsdag!!! Kram!

 6. Ingrid says:

  Digger at du går all inn på pyntingen til en hver fin anledning! 🙂 Jeg lar meg hvertfall inspirere av alle dine tips til pynting og kreativitet til barna. Keep it coming! Gull verdt for oss småbarnsmødre som ikke rekker sjekke hvilke butikker som har den fineste pynten. 😉

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner TACK för fantastisk feedback Ingrid! Jag blir SÅ glad då jag läser att jag inspirerar så nu smiler jag från öra till öra här! 🙂 Lovar att bjuda på fler påsktips i tiden som kommer för jag fullkomligt älskar denna högtid!

   Önskar dig en dag fylld av solsken & lyckliga stunder! Klem! 🙂

 7. Cecilie says:

  Vi har shoppet så mye likt påskestæsj

  • gizmolina says:

   Men åh så kul att vi shoppat likt! 🙂 De har ovanligt mycket fint hos både TGR & Søstrene Grene i år tycker jag.

   Happy torsdag!!! Klem! 🙂

   • Cecilie says:

    Enig! Veldig mye fint.
    Sto ved siden av deg på søstrene Grene ibogstadvn noen uker siden
    Nettopp i partystæsj hjørnet

    • gizmolina says:

     Men åh du skulle ha halsat så att jag fick se dig! 🙂 Lova att du gör det nästa gång. Jag hänger ofta i partystæsj hörnet i den butiken! Ha, ha. Går alltid dit då vi är i Oslo.

     Njuuuut din dag Cecilie! Klem! 🙂

 8. Nina says:

  Åh ingen kan gå all in som du. Och blev ju typ hur såld som hemskt på tingen från sostrene grene. Finns ju typ bara i Malmö och Strömstad i Sverige. Och båda ligger hopplöst långt från mig. Men kom på att jag har ett jobbmöte i Malmö i början av april så hoppas hoppas att det fina några godbitar kvar till mig då! Stor Kram

  • gizmolina says:

   Ha, ha, ja, jag älskar att gå all in! tar alla tillfällen jag kan! 🙂 Och så fantastiskt bra att du har ett jobbmöte i Malmö så att du kan besöka Søstrene Grene. Kryssar fingrarna för att några godbitar finns kvar till dig då.

   Njut din torsdag och fyll den med glädje! Kram! 🙂

 9. Jag håller med alla ovan, din mamma är verkligen så cool – verkligen en färgstark kvinna!

  • gizmolina says:

   Åh du alltså… Tusen miljoner TACK för fina ord ang. min mamma. Hon läser som sagt alla kommentarer och hon var så glad över alla komplimanger igår. Så – hon hälsar och tackar! 🙂

   Önskar dig en magisk torsdag Charlotte! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *