P.Å.S.K. TIPS!

Allmänt

10325325_10153384538650796_2973501716034955652_n

Snapshot i spisestua på morgon.  Älskar vår-påsk-känslan alla blomster ger! 

Happy sunday sunshines! 

Alltså hur härligt är det inte med en solig söndag morgon? Love, love, love it!!! Och vi girls kör en riktigt soft star på dagen. Jag städar undan gårdagens super trevliga taco-Mello-middag tillsammans med våra fina grannar och J hon sitter och påskpysslar.  Men alltså Mello… jag är fortfarande sååååå besviken på att det inte gick bättre för min absoluta favorit Robin och kan inte helt komma över att Frans gick och vann.  Känns som en liten konspiration eftersom ALLA medier utsåg honom till vinnare redan innan finalen gått av stapeln. Men hur som helst – låten är bra! absolut! men, jag är lite besviken det får jag erkänna… Vad tyckte du själv?  Var det rätt låt som vann?

Nej, nu lämnar jag Mello för den här gången också får vi återta snacket inför ESC den 14 maj!  Så över till något helt annat: för några dagar sedan lovade jag att bjuda er på lite tips inför påsken så på morgon passade jag på att knipsa lite pics. Hoppas jag inspirerar! 🙂

10653327_10153384625050796_6827915681409924865_n

Min lilla J älskar som ni vet att pyssla och denna super söta prinsess kyckling  slängde hon ihop på morgon då jag gräddade pannekaker. Pysslet kommer från Panduro Hobby och de har många fina färdiga pyssel-boxar med påsk tema i butik nu så ett tips: köp hem ett par pyssel-boxar inför påsken och duka fram till de små dagar då vädret inte bjuder in till utelek.  Ägget med en kanin som softar på hittade jag föresten hos Søstrene Grene och påskharen pysslade J hemma hos kära vänner i Oslo.

10547545_10153384622665796_3414088948875249106_n

Det tog mig många år att börja gilla påskliljor men nu fullkomligt älskar jag dom!  och det är ju så häftigt att de blommar ut så otroligt fort och så mycket!  Som den här uppsättningen tex. den var bara knoppar då jag köpte den häromdagen och nu blommar den magiskt vackert!  Denna blomst är föresten en helt perfekt gå-bort-present nu i påsktider. 

1621877_10153384626260796_2404675727223336161_n

Här är det påskypyssel + påsk-presenter jag köpt på mig so far.  Allt det söta godiset har ni sett tidigare (det kommer från Lagerhaus, men säljs tyvärr inte i deras butiker i Norge), och påskäggen som man målar själv har jag hittat hos COOP + Dollar Store. De är inte bara ett fint pyssel, det är även en fin present att ge bort. Fyll det med godis så får mottagaren både pyssel + godis  i ett! 

10325512_10153384625645796_8516925493978399158_n

Butiken TGR har så mycket söta fina billiga saker! vi var inom där då vi var i Oslo och fyllde shoppingkorgen med bl.a. dessa super cute måla-hare-set. kycklingarna på klypor och påsktejpen.  Och de glittriga globusarna + omålade hararna kommer från Søstrene Grene och de kommer att krydda dukningen här hemma i påsk. Hararna kan barnen dessutom pimpa med färg + bling bling om de vill… ! 

Nu närmar sig klockan 12.40 och jag har inte ens kommit till dusch ännu, det mina vänner händer i.n.t.e. ofta så dags att piffa till sig så vi hinner sticka ner till is-borgen och åka lite rutschkana / sklie innan J har uppmöte med sin kör inför dagens konsert i domkyrkan.

Önskar dig en super duper mysig dag fylld av solsken & skön avkoppling! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “P.Å.S.K. TIPS!”

 1. Titti/Umeå says:

  Frans=tråkig, så tyckte jag.
  Härligt påskpynt du visar.
  Köpte en del i Krakow som blir påskpresenter o pynt här hemma.
  Påskliljor finns hos mig också , ännu blommar de ej.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Eller hur, jag tycker också att Frans låt är allt för seg för Mello…. Så kul att du har med dig påsk shopping hem från resan! och blommor, vad hade ett hem varit utan blommor? De lyser verkligen upp! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin start på veckan Titti! Kram!

 2. Mari says:

  Så fine påskeblomster! Blir glad av å se på bildet! Men du, hvorfor bruker du ikke den fantastiske tulipanvasen fra Ittala..?

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för härlig feedback Mari! 🙂 Och ja, jag använder oftast Ittala vasen till mina tulpaner men ibland varierar jag med cylindervas, speciellt då jag har riktigt många tulpaner (nu hade jag 30).

   Önskar dig en magisk start på veckan! Klem!

 3. Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip says:

  Håller med dig, Robin var bättre än Frans. Och vilket ögongodis dessutom! 😉

  Härligt påskpynt du bjuder på. Tror det är dags att leta fram mina kycklingar och se vad jag kan hitta på till barnen i år. KRAM och ha en härlig söndag

  • gizmolina says:

   Ja, snacka om ögongodis deluxe! 😉 Jag är fortfarande helt övertygad om att hans låt hade gått långt internationellt. Och ja, fram med kycklingarna och kicka igång påskpyntet för tiden går så fort och plötsligt är påsken över… !

   Önskar dig en riktigt glittrig vecka Lotta! Kram!

 4. Ullis says:

  Jag instämmer , det känns lite uppgjort med Frans låt. Den är helt ok men vi kommer nog inte gå så långt med den. Wow vad mäktigt när Måns sjöng låten Heros med barnkören. Den är fortfarande bra! :)Vilka fina påskgrejer ni har gjort!! 🙂

  • gizmolina says:

   Tusen tack Ullis! 🙂 Och jag håller med dig om att Måns framförande var helt magiskt! Tänk om vi fått skicka det till ESC! då hade han vunnit – igen! 😉

   Njut din måndag och fånga de lyckliga stunderna i veckan! Kram!

 5. Jezza says:

  Tyvärr håller jag med dig.
  För mig var Oscar Zia vinnare, vi röstade som tokar på honom här hemma 😉 men det hjälpte ju inte riktigt 🙂

  Vi får hoppas Frans chockar oss i finalen o att det går bra för honom där!!

  Kram o ha en fin söndagkväll!!

  • gizmolina says:

   Ha, ha, ja, det vore ju kul om Frans chockade oss med att gå långt i finalen men jag tror faktiskt inte det… But you never know….! 😉 Och jag håller med dig om att Oscar Zia var bra. Men inte lika bra som Robin. Herregud, jag har blivit trollblindad av honom och hans låt. Ha, ha.

   Önskar dig en magisk start på veckan Jezza! Kram!

 6. Regina says:

  Har läst din blogg i flera år, minns att jag hittade hit inför en kommande Thailandsresa (Bangtao) och sökte efter tips & bilder via nätet, och då dök din blogg upp och sedan dess har jag följt den. 🙂

  Man blir så glad av att komma in här och läsa, alltid fina och färgglada bilder, precis som i detta inlägget. Så härligt påskpynt!

  Önskar dig en fortsatt trevlig söndagskväll, och hoppas du får en fin start på kommande vecka!

  • gizmolina says:

   Åhhhh nu gjorde du verkligen min måndag här Regina! Tusen 1000 miljoner T.A.C.K. för fantastisk feedback och fina ord. Jag smiler från öra till öra! 🙂 Det finns inget bättre än att höra att du följt mig i flera år. Det peppar mig enormt i mitt bloggande!

   Önskar dig den bästa veckan fylld av glitter & solsken! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *