Påsk i sikte !


Snart knackar påsken på dörren.

Tyvärr så är mitt hjärta sämre än jag trodde idag…. Kräkningen har övergått till diarré och hon är så matt att hon bara vill ligga i soffan och just nu så sover hon igen.. Uff, jag tycker så synd om henne.. Hoppas, hoppas att hon sover sig frisk !

Sedan en tid tillbaka så kryllar det av påskliljor, påskgodis, påskris, påskägg etc i butikerna och jag har en fråga: Exakt NÄR drar du igång påskpyntandet där hemma?  Har du redan tryckt på startknappen? Eller väntar du till precis dagen före? Nyfiken är jag !

 
Det känns extra kul att påskpynta efter att Johanna kommit in i livet och jag ska strax tipsa er om de fina påskägg jag redan köpt till hjärtat.

Här i Norge känns påsken som en mycket "större" högtid än i Sverige och påskledigheten är dessutom längre (skärtorsdag = röd-dag i Norge). "Alla" reser på fjället och det brukar vara väldigt folktomt i city.  I år  funderar vi på att resa hem till Luleå över påsk så att vi får uppleva lite vacker "vår-vinter" 🙂

Kategori: Påsk interiör & tips! | 17 Comments

17 responses to “Påsk i sikte !”

 1. wojtan says:

  Hej

  Påsken är helt klart större i Norge än i Oslo. När jag flyttade till Oslo kom vi upp på skärtorsdagen. Fick en chock när ALLT var stängt. Vi hittade ingenstans att sova för även de flesta hotell var stängda. Lyckades till slut få ett rum på "de lite mindre fina gatorna" 🙂

  Jag är lite dålig på att påskpynta, men jag ser fram emot tips från dig.

  Åsa

 2. Pappabloggen says:

  Jag verkligen tycker om påsken…kanske för att jag älskar att äta ägg…:-)

  Men det ska pyntas trots att det är en kort period…

  /Pappa på heltid

 3. Agneta says:

  Stackars liten! Du har ingen möjlighet att få tag i vätskersättning till henne? Mitt barnbarn har haft många kräksjukor under vintern så min dotter har alltid Resorb hemma.

  Ett påskris med fina fjädrar är väl alltid roligt att hälsa påsken välkommen med. Några dagar innan helgen brukar jag pynta med tuppar, hönor och ägg! Buketter med påskliljor hör också till.

  Kram

 4. Jessica says:

  Stackars Johanna! Ingen höjdare alls. Min lilla tjej fick också magsjukan igår och ligger och sover i sängen nu. Hoppas både kryar på sig snart 🙂

 5. Johanna says:

  Låter inge vidare alls, stackars liten hoppas hon kryar på sig snabbt!

  Härligt med påsk! Vi ska också resa hem till Sverige då, blir där i 3 veckor underbart:-)

  Jag har en (väldigt konstig fråga kanske), men kanske du skulle kunna hjälpa mig. Blev sugen att göra mannagrynsgröt som mellis till Sarah, men när jag gick till butiken så fanns inget som hette mannagryn. Så nu undrar jag om du möjligtvis vet vad det heter på norska?? Det enda jag kunde tänka mig att det kanske kunde vara var: "semulegryn". Någon aning? 🙂

 6. Lotta says:

  Usch, så tråkigt att Johanna inte är bättre ännu.

  Hoppas att det vänder snart!

  Påsken i Schweiz är stor! Chokladkaniner och chokladägg säljs i massor! Vi har haft allt färdigt i butikerna sen förra veckan(chokladbutik med egen tillverkning kombinerat med skandinavisk inredning och Noa Noa mode + en liten Cafe hörna är vår koncept butiker.)och nu börjar jag att pynta hemma hos oss. Jag älskar de olika högtiderna och att pynta därefter!Förlåt att det blev så långt.

 7. pangis says:

  Påsken är som sagt större i Norge, alal drar till fjälls och det ska jag med göra. några härliga skidåkardagar i säeln ska jag och kära pojkvännen kosta på oss, utan teens:-)

 8. Hanna says:

  Vad tråkigt att Johanna är dålig! JAg rekommenderar också resorb vid magsjuka. Krya på kramar! Hanna

 9. Kari/Hestia says:

  Jeg elsker å pynte til høytidene, og påsken er inget unntak. Påskepynten tar jeg fram til helgen før palmesøndag, men allerede nå har jeg kjøpt krukker med små påskeliljer og plukket bjørk og gåsunger slik at de kan sprette ut til påske.

  Håper Johanna blir bedre snart, og at du slipper å bli syk selv.

  Ønsker dere en mandag som blir fin – finere – best!

  -klem-

 10. Elin says:

  Hej, har läst din blogg länge nu, och har förstått att du har haft en butik tidigare, men de jag inte förstått är vad du arbetar med nu?

  Jätte bra blogg, och ett underbart hem har du iaf 🙂

 11. Jessica says:

  Hej!

  Åh, stackars Johanna som är så sjuk! Skickar massor av krya-på-dig-kramar till henne!!! På mitt jobb (en förskola) har det gått magsjuka hur länge som helst, vi är nog uppe i ett par månader nu. Och det tar aldrig slut! Min minsta flicka drabbades för ett tag sedan och vi hade sån tur! Hon kräktes endast en gång på söndag eftermiddag(visserligen i hela soffan men ändå!) så vi stannade hemma de obligatoriska 48 timmarna, sedan hade jag ledig dag och på torsdag morgon var det diarré-dags. Men efter två toalett-besök var även det över. 48 nya timmar hemma, helg och så var det klart! En skön vecka hemma för tjejerna och mig, samt en vilsam skolvecka för sonen som kunde åka med skolbussen och komma hem strax före 13 (och inte vara på fritids).

  Angående påsken: jag brukar pynta lite på skärtorsdagen, då sätter jag ut ris med fjädrar på trappen också. Om påsken infaller sent och det är vårvärme ute, brukar jag plantera påskliljor och penséer i en kruka och piffa till med lite ris, fjädrar och nån höna e d. Jag har inte haft så mycket pynt, men försöker shoppa något varje år för att öka på i lådorna… Vill gärna ha allt gult till påsk (och rött till jul)! ;o)

 12. M says:

  Usch stackare! Hoppas hon blir bättre snart!

  Jag tänkte inviga påsken nästa helg. Då blir det lite påskris och sen blir det även nyplantering i balkonglådan och i sidokrukorna med lite fräsha vårblommor! Höst och vinterblommorna vill inte alls mer..

 13. jessie says:

  stackars liten, dom är så hjälplösa när dom är sjuka, jag har 4 småsyskon så jag vet hur det är.

  klart man ska pynta till påsk, jag har redan tagit in lite ris och pyntat med lite fjädrar och ägg.

  älskar alla pastellfärgerna, ser fram i mot att se hur du gör för att få påskfint hemma hos dig,

  kram

 14. erics mamma says:

  ÅHHH vad jag längtar till påsken!!! Är inte mycket för påskpynt men tänkte sätta upp vita fjädrar ute i ett träd på vår framsida. Du har en härlig sida!! Kramis M

 15. fia says:

  Påsken är ju inte alls lika stor här i sverige, vi firara iallfall inte så mycket i min fam , mer att vi träffas och äter godmat och umgås .Påskägg till barnen , nån liten påskpresent till mannen min ska jag fixa. och föresten jag gillar verkligen din blogg . Kul att titta in och läsa var dag .

  önskar dig en jätte trevlig måndag.

 16. Lilla@ says:

  Jag tycker att ni ska åka till Luleå – jag och min familj åker dit i påsk och det är en liten hemvändar-tradition. Sen blir det isvägen ut till Hindersön och där äter vi våfflor på caféet. Tack för din superfina blogg – den inspirerar!

 17. Lotta says:

  oops .. förlåt, det strulade sig med att skicka kommentaren. Ta bort alla som blev för mkt inkl. denna :)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *