PÅSKEN 2022 – JAG ÄR REDO!

Allmänt Påsk interiör & tips! Påsken 2022

Mina kära bloggvänner! 

Idag är det 1 vecka sedan Ryssland, eller mer bestämt Putin, startade krig mot Ukraina och jag har inte ord för hur fruktansvärt hemskt det är och det knyter sig i magen bara jag tänker på det… Uff, det är så hemskt att ta i allt som händer och det känns både overkligt och obeskrivligt otäckt…. Jag känner stor oro inför vad som väntar i tiden framöver och när jag häromdagen drog ut en kökslådorna där brosjyren “Om Kriget Kommer” ligger så var det plötsligt aktuellt att ta fram den, brosjyren som jag när den kom mest skrattade åt . Krig?! Det kände så omöjligt att ens tänka tanken att det skulle vara något som någonsin skulle beröra oss på ett sätt som innebär att jag faktiskt ska behöva se till att vi har vad vi behöver om det kommer hit, också är vi plötsligt precis där.  På min to do list idag står t.o.m. : nödradio och vattendunkar. För ja, nu vill jag känna att vi har allt vi behöver just in case… jag köper det hellre i “onödan” nu än att jag står där sen och ångrar att jag inte såg till att vi är förberedda.

Som jag brukar skriva så ofta: livet är oförutsägbart och vi vet aldrig vad morgondagen bjuder på så nu kommer jag att hålla ett extra hårt grepp om positiv energi och positiva tankar och fokusera 100% på feelgood här på bloggen.  Men självklart så kommer jag att beröra världsläget också, allt annat vore märkligt, men – jag vill vara den oas där du klickar in för att fly verkligheten lite för en stund och får tanka härlig feelgood så att du kan surfa vidare härifrån med ett smil. That´s my mission! för vi behöver verkligen flytta tankarna från kriget ibland. Det tänker jag är en livsviktig livlina!

Så –  idag torsdag och solen stråååålar och det fyller mig med härlig energi! Och vet du vad jag gjorde i lördags? Jag drog upp ALL påsk från källaren och gick all in med PÅSKEN 2022 här hemma i Casa Gizmolina. Nej men alltså det känns sååå super mysigt och jag blir verkligen glad av allt det fina pyntet som lyser upp! 🙂

 

Oh yes, nu är det bara att maxa för-påsk-tiden och krydda huset med allt vi kan komma på som sprider glädje!  Och jag är så otroligt glad över att jag köpte denna stora Easter Bunny förra året för den makes me super happy! 

Och att köpa hem körsbärskvistar är verkligen ett härligt vårtecken! Jag köpte dessa förra veckan och jag har bestämt mig för att göra mitt allra yttersta för att de ska blomma ut så jag sprayar vatten på de v.a.r.j.e. morgon ibland 2 gånger /dag (därför är det perfekt att de står här inne i köket) sen har påskliljorna nästan hunnit blomma ut för jag köpte de så fort som de kom ut i butik och det är ett tips att förgylla hemmet med påskliljor nu för de kostar inte så mycket och sprider så härligt solsken!

Sen ä.l.s.k.a.r jag att fylla upp kylskåpet med påskmust för då blir det påsk känslor även där inne! Jag köper såna här förpackningar med  små flaskor från Aportekarnes för de stora 1 1/2 liters hinner bli så ofräsch innan vi druckit upp + att de här små är finare och mer “corona friendly” att ta med sig ut och bjuda vänner på vid solväggen.

P.S varje år frågar jag mig om det är överbliven julmust som bara får ny etikett på sig till påsk?  Ha, ha.

Och om inte solen skiner på solväggen så kan jag sitta här inne i vardagsrummet och dricka min påskmust!  Jag har kryddat min absoluta favorit fåtölj med mina favorit påsk kuddar. Den med påskharen på är köpt i L.A. och den andra kommer från Svenskt Tenn. Sen är ju “videkissar” alltid en väldigt god idé ! Dessa ska snart pimpas med lite gult pynt… 

 

Så dagens bästa tips från mig till dig: påskpynda hemmet! för tänk så glada dina barn kommer att bli när de vaknar i morgon om du har smugit fram några påskkycklingar till frukostbordet i morgon…

Nu loggar vi av från det otäcka nyhetsflödet en stund och njuter denna fantastiskt vackra dag! 🙂

Var rädd om dig och dina!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

69
Kategori: Allmänt, Påsk interiör & tips!, Påsken 2022 | 18 Comments

18 responses to “PÅSKEN 2022 – JAG ÄR REDO!”

 1. Lena says:

  Jag är absolut ingen påskpyntare, sätter ev. ett påskris på skärtorsdag den 14 april. Känns aningen tidigt att pynta inför påsken nu. Allt hinner ju blomma ut och vissna.

  • gizmolina says:

   Jag kan varmt rekommendera att påskynda extra tidigt i år för att lysa upp hemmet med glädje ! 🙂

   Njut din dag vidare! Kram!

  • Anne says:

   Lena, även om du inte påskpyntar så lyser du upp tillvaron med dina ständigt positiva och upplyftande kommentarer! Du har verkligen förmågan att lyfta fram det fina i rummet. Hoppas du ser det själv

 2. Hulda says:

  Preccccccis vad jag behövde, loooooove it, du är bäst.

  • gizmolina says:

   Åh nu blev jag verkligen såå glad av din härilga feedback Hulda! Tusen 1000 miljoner TACK !!! You make me smile !! 🙂

   Önskar dig en lovely dag vidare fylld av lyckliga stunder! Stor tacksam kram!

 3. Anna says:

  Du är rena drömmen AnnaStina
  Så fint, peppande och alldeles underbart drömmigt!! Blir så varm och glad att titta in här hos dig. Tack för att du finns och för att du väljer att sprida glädje med en sådan fingertoppskänsla. Du är som bästisen jag alltid önskat fanns.

  Ha en fortsatt strålande fin dag!
  Kram

  • gizmolina says:

   Men åh… nu sitter jag här med tårar… Din kommentar gör mig så otroligt rörd att jag inte har ord. Tusen 1000 miljoner TACK för världens absolut bästa pepp och mest magiska feedback Anna! 🙂 Åh om du bara visste hur mycket dina ord betyder ! You made my day !!!! och mitt hjärta svämmar över av tacksamhet..

   Önskar dig en magisk söndag fylld av feelgood & lyckliga stunder! Stor tacksam kram! 🙂

 4. Hanna says:

  Uppskattar också dina pynt-frensies! Men bara en liten fråga från en som har ont om plats, hur får du plats med allt pynt när det inte är säsong? Har du en gigantisk källare? 😉
  Kram

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för härlig feedback Hanna! 🙂 Ha, ha. ja, jag har som tur är världens största mest gigantiska källare som jag kan fylla upp med allt mitt pynt men det börjar att bli crazy fullt… Men det är ju lite så att man får plats med det man älskar och jag älskar mina dekorationer… 😉

   Önskar dig en lovley söndag fylld av happiness! Kram!

 5. Elin says:

  Vi pynter også i god tid før påske, men ikke så tidlig som du
  Vil gjerne rekke å nyte pynten før vi reiser til svigerforeldrenes hytte i ferien.

  • gizmolina says:

   Det låter som en bra plan att ta fram pyntet så att du hinner njuta det innan ni reser bort och i år, då världen är så orolig, så är det inget att vänta på om du frågar mig ! 🙂

   Önskar dig en underbar dag fylld av lyckliga stunder! Stor klem!

 6. Caroline says:

  Älskar påsken! Firas alltid på landet. Glada härliga färger och god mat och påskäggsmålning! Längtar, men väntar med pynt och nöjer mig just nu med vårblommor.

  • gizmolina says:

   Vårblommor är också en perfekt detalj som sprider härlig stämning hemma! 🙂 Och visst är påsken underbar?! Jag älskar nästan påsen mer än jul eftersom färgerna är så vackra och högtiden matchas med solsken!

   Njut din dag och fyll den med happiness! Kram! 🙂

 7. C says:

  Påsk för mig är också 100 procent fritidshus, sparar därför pyntet till skärtorsdag då vi alltid åker dit minst en vecka! Längtar!

  • gizmolina says:

   Så härligt att ha det att se fram emot ! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin dag fylld av solsken! Kram!

 8. S says:

  Ja att inte preppa när man har barn är fruktansvärt ansvarslöst. Detta om ekonomisk möjlighet finns. Det är också solidariskt mot staten och de som saknar möjlighet så fokus kan läggas på de som inte kunnat preppa. Typ som lever på socbidrag eller av annan orsak har dålig ekonomi (alltså ej pga dåliga prioriteringar). Peppa det som ni normalt äter hemma och ställ allt i datumordning. När en burk tar slut köp minst en till nästa gång. Ta den längst fram för användning och de nya ställs längst bak. Då är det inte onödigt. Inget blir gammalt. Jag preppar: Vatten, tonfisk i olja, makrill, pasta, havregryn, havremjölk, mandlar, valnötter, torkad frukt, ananas på burk, oliver, honung, snabbnudlar, bulgur, ris, choklad, olika grytbaser, salt, kryddor, kidneybönor, tomater apelsinjuice (fr Lidl ej kylvara), sylt, kakao, strösocker, torrmjölk, grönsakskonserver, tacokrydda, tacosås, tortillabröd mm. Även lager av tändare, tändstickor, batterier, vevradio, vattendunkar, gasolkök, grillkol, ved, campinglykta, värmeljus. Det vissa skriver om att man ska tänka på andra och inte köpa så mkt stämmer inte. När krisen slår till är det ju färre som måste slåss om maten. Nu fungerar transporterna bra ff.

 9. S says:

  +pulversåser och soppor mm. Ni har ju källare. Värsta möjligheten att preppa. Glöm ej bindor och våtservetter samt handsprit.

  • gizmolina says:

   Tack för tips och “shoppinglista”. Jag är inte riktigt där ännu att jag går så all in med att förbereda oss för krig utan tänker att det förhoppningsvis ordnar sig… Men att köpa hem så att man klarar sig 1 vecka kan alltid vara en bra idé, oavsett oroligheterna i Ukraina.

   Önskar dig en riktigt fin dag ! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *