PÅSKINSPIRATION…!

Allmänt Påskdukning

Happy lille lördag mina kära bloggvänner! 

Nu räknar vi verkligen ner sista dagarna i februari och eftersom det är skottår i år så bjuds vi på en xtra dag i morgon: torsdag 29:e, då det enligt tradition är den dagen då tjejer kan fria till sin mann. (man kan självklart fria till sin mann vilken dag som helst på året men detta är en gammal tradition). Och det gjorde min kusin! för väldigt många år sedan så de firar nog 20 årig bröllopsdag i år. Personligen så kan jag inte tänka mig att fria, där är jag lite “gammeldags” och tycker att det är killen som ska gå ner på knä. Något min JIG gjorde för 18 år sedan men vi har inte kommit längre än till förlovning så jag brukar säga att det frieriet där har gått ut på datum och att han får fria på nytt om vi ska gifta oss en dag… ha, ha. Har du, eller skulle du, kunna tänka dig att fria till din kärlek?

Och förlåt min frånvaro igår. Jag fastnade i diverse och sen tog jag fram alla påsk!  Åh jag blir helt lycklig av att planera påskdukningar och hur jag ska dekorera upp här hemma!  Det är ett tips! att ta fram all påskdekor som du har packat ner nu så att du får en full överblick över vad du har innan du börjar att köpa nytt.  För man glömmer. Eller jag glömmer i alla fall så det känns riktigt skönt att full kontroll på den saken nu. Och jag gick dessutom igenom alla bilder från tidigare påskar i mitt bloggarkiv och på min instagram story. På det sättet är jag så tacksam för min blogg och min instagram! Om du också vill blicka tillbaka i mitt arkiv för att hitta påskinspiration så är mitt tips att du både går tillbaka till mars + april varje i år i mitt arkiv men tyvärr bloggade jag inte så mycket under påsk 2023 så passar därför perfekt att bjuda er på ett bildregn från förra påsken nu med hopp om att det inspirerar !

 

Påsken 2023, Oslo. Varje påsk tar jag fram mina “påsk outfits” (och min gula Balenciaga väska…) och den här klänningen shoppade jag hos Kapp Ahl förra året.  Jag älskar när mina outfits matchar dekoren och dukningen och mixen av gult, lila och grönt är så fin mix till påsken. 

 

Ballongerna shoppade jag hos TGR, tyvärr har jag inte sett de i deras butik i år.

 

Välkomstdrink pimpad med sockervadd är alltid en bra idé. Du hittar burkar med rosa sockervadd hos TGR och pink limmande finns tex hos Meny och ICA.  Brickan kommer från H&M Home. 

 

Påskdukningen 2023. Det är inte så mycket som ska till för att skapa påskfeelings på det dukade bordet, för mig räcker det långt med de här skålarna som ser ut som ägg som jag köpt billigt hos Ö&B för flera år sedan. En påsk-choklad-kanin från Lindh och påskliljor till det och vips! så är det påsk.

 

Jag fyllde vasen med påskliljor, favoriten viburnum och videkissar som jag hängde påskpynt på.  Kudden i soffan shoppade jag på förra årets vinterferie resa till  L.A.  Tallrikar med bubblor från svenska Mateus, glas + underlägg från Home & Cottage, vattenglas med guldkant från Svenskt Tenn. Vattenkannan som ser ut som en hare har jag köpt i L.A. för flera år sedan.

 

Jag mixar gärna dukningen så att det blir mer “liv” på bordet och de här bruna påskhararna gör verkligen det lilla extra.  Här har jag placerat servetten i dom, men de kan även användas som vas, till salta pinnar etc… Sen älskar jag de där morötterna från Lindh choklad som kan hängas på glasen. 

 

De bruna påskhararna kommer från TGR, det gör även den gula servetten som den står på. Äggkopparna har jag köpt hos Home & Cottage och den gula skålen som ser ut som ett ägg kommer från Nille.

 

De vita skålarna passar perfekt till vatten att skölja fingrarna i då man skalat räkor och det lilla fatet, med 2 våningar, använder jag till räk-toast tillbehör.  I glasskålen med öron på placerar jag skagenröra. 

 

Fatet med citron + avokado på kommer från TGR (det finns även i år har jag sett!, kostar 150 kr. – ett present tips!)  

 

Ljuslyktorna från Skogsberg & Smart kryddar alltid dukningen och det är alltid en bra idé att komplettera med pappersservetter, speciellt då man äter räkor… 

 

Träbrickorna som jag ofta dukar med kommer från IKEA, de är så perfekta att ha till bröd.

 

Det känns som att jag kommer att köra på lik dukning i år för nu blev jag så inspirerad av mina egna bilder. Ha, ha. Brukar du också duka likt till högtider år efter år eller kör du på något helt nytt varje år?

 

Nu fångar vi dagen och fyller den med positiv energi!

Kramar & kärlek!

Miss.G.

32
Kategori: Allmänt, Påskdukning | 2 Comments

2 responses to “PÅSKINSPIRATION…!”

 1. Nilla says:

  Tack snälla du för alla fina tips nu inför påsken. Älskar påsken, bara en lång helg där vi får njuta av god mat, godis och umgås med familj och vänner.
  Dina tabletter i tyg är så fina, såg att din vän K hade liknande, vart hittar man dom?
  Vore kul att hitta liknande och sen duka med dom fina servetterna som jag köpte från dig.

  Ja skottår ja, men nej jag skulle inte heller fria till min man. Vi hade varit ihop många år precis som ni, och min man hade friat för många år sen. För 10 år sen sa vi bara en dag, nej nu tar vi och gifter oss och så hade vi ett litet bröllop för bara våra närmaste, så mysigt!

  Ha en fin dag!
  Kramar!

  • gizmolina says:

   Åh så glad jag blir över din härligt peppande feedback Nilla! Tusen miljoner TACK!!! You mad made ny day!

   Ja men visst Arena de tabletterna fantastiskt fina! Mina kommer från Home & Cottage, en butik här i Norge, och min väns kommer från butiken http://www.bondstreetessientials.no Är dock osäker på om någon av dom skickar till Sverige… men checka ! Och så fantastiskt kul att höra om er kärleksresa. Vem vem, plötsligt kanske vi också får feeling och gifter oss…

   Önskar dig en underbar dag fylld av happiness!

   Stor tacksam kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *