PEPPARKAKE-BAK-PREMIÄR.

7edbb3fa388d54261f03aaf293dab718

Goooodmorgon sköna bönor! 

Ny dag, nya möjligheter men alltså jag är  SÅ trött…zzz… för det är såååå mörkt ute…  Och det blir aldrig riktigt ljust på dagarna så redan runt kl. 13.30 känns det som att klockan är  strax efter 21….zzz…  Jag minns att jag tyckte att mörkret var jobbigt då jag växte upp här också så ja, I was made for sunny days!!!  Därför känns det underbart att vi lyfter mot Thailand snart. Och på tal om det så m.å.s.t.e. jag boka får flight till Oslo idag. Oh yes, vi reser därifrån så vi hinner mysa med våra norska vänner en stund nästa vecka och det ska bara bli såååååå lovely!

Och igår hade vi pepparkake-bak-premiär här i Casa Gizmolina och SOM Johanna längtat. Hon älskar verkligen att baka pepparkakor och xtra kul var det så klart att baka tillsammans med ett par söta vänner.  Men alltså pepparkakedegen från Nyåkers. Är det den som gäller? (det är den enda jag hittat i butiken här uppe och det stod att den är “bäst i test”).  Vi tyckte att den smulade sönder så mycket så det var stor skillnad på konsistensen mot den jag brukar köpa hos Baker Hansen i Oslo… (den kan jag verkligen rekommendera!)  Vilken pepparkakedeg köper du? 🙂

12308682_10153196155380796_5416820761398448764_n

Ho, ho, pepparkakor in the making! 

12341616_10153195276075796_7892772728954018594_n

Den senaste formen till vår samling är det stooora hjärtat. Det blir fint att göra ett hål i så att vi kan hänga upp det sen.

12311170_10153196156230796_1581905835259526446_n

Men alltså det gick i.n.t.e. speciellt bra med första plåten…  Vi snackar brännskada deluxe! Ha, ha. Men efter att jag sänkt graderna och tagit ut de resterande plåtarna efter 5 min så gick det såååå mycket bättre (thank god).

Nej, nu måste jag hoppa i duschen och ta tag i dagen.  Har världens längsta to-do-list  och sen ska jag försöka klämma in en premiär-fest också. Åhhh så kul det ska bli med lite mingel!  och efter skolan ska vi pynta pepparkakorna och i kväll kommer JIG tillbaka… Hej & hå vad det går….!

Önskar dig en riktigt, riktigt härlig dag fylld av kreativitet & positiv energi! 🙂

Ha, ha, nu gör de egen pepparkakedeg på Nyhetsmorgon / Mitt Kök. Lustigt sammanträffande! Men nej, jag köper färdig. Passar mig bäst.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 20 Comments

20 responses to “PEPPARKAKE-BAK-PREMIÄR.”

 1. Titti says:

  Vår ica hade gjort egen i bageriet som vi bakade hus på i helgen. Lättjobbad och jättegod. Lät du den stå i rumstemperatur ett par timmar innan bakning? Det är annars ett bra tips

  • gizmolina says:

   Ja, den stod i rumstemperatur 🙂 (stod på förpackningen att den ska förvaras så och den stod även i rumstemperatur i butiken…). Den jag köpt i Oslo i alla år var också , precis som din, från ett privat bageri och den var bara magisk… ! Och så kul att ni bakade hus! det har jag lovat Johanna att göra innan vi reser för det hus vi gjorde i Thailand stod upp 1 dag innan det rasade ihop p..g.a. luftfuktigheten. 😉

   Önskar dig en riktigt fin dag! Kram!

 2. Lena says:

  Tips! Gör egen deg – det är mycket enkelt. Smular inte..

  • gizmolina says:

   Jag föredrar som sagt tyvärr att köpa färdig deg…. Och den jag köpt tidigare, i alla år, har varig magisk ! 🙂 så vi hade nog bara otur med den från Nyåkers….

   Njut din tisdag Lena! Kram!

 3. Ida says:

  Den fra IKEA er også bra 🙂 Å god 🙂

  • gizmolina says:

   Det har du helt rätt i Ida! IKEA´s deg har jag också varit super nöjd med! Problemet här är bara att jag har 13 mil, enkel väg, till IKEA… annars hade jag kört dit pronto! 🙂

   Happy onsdag! Kram!

 4. Titti/Umeå says:

  Köper Nyåkers, den brukar fungera bra.
  Ska baka idag, få se hur det går…..kanske har de ändrat något i degen?
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Ha, ha, jag trodde jag första Titti som kommenterat var du! 🙂 Du får höra av dig efter baket så att jag får veta om er deg var bättre än vår!?

   Önskar dig en underbar dag! Kos dig med bakningen! Kram!

 5. Åh så härligt med pepparkaksbak. Jag riktigt känner doften☺jag brukar oftast bränna sista plåten, då tycker jag liksom att jag är klar

  • gizmolina says:

   Ha, ha. härligt att höra att jag inte är ensam om att bränna… ! 😉 Och så mysigt att du känner doften… Pepparkakebak skapar verkligen julstämning!

   Önskar dig en underbar weekend! Kram!

 6. Elin says:

  Jag köper alltid på vårt lokala bageri, kanon!

  • gizmolina says:

   Låter som en god idé Elin! 🙂 jag måste försöka hitta något lokalt bageri här i Luleå.

   Happy weekend! Kram!

 7. Smile says:

  Härligt, jag kör också alltid köpedeg. Inte hunnit än i år dock. Ett tips för att få jämnare “bränning” är att ha ungefär samma storlek på formarna per plåt. Dvs inte blanda stora och små pepparkakor på en och samma plåt. 😉

  Jag brukar dessutom kavla på bakplåtspapper och lyfta bort degen runt om figurerna. Då kan man kavla dem riktigt tunna. De tenderar gå sönder när man lyfter tunna ogräddade pepparkakor från bakbordet till plåten.

  Allt som gör livet lättare gillar jag. 🙂 Lycka till! Härligt att mellan raderna läsa att du verkar ha “landat” mer i ert nya liv.

  • gizmolina says:

   Åh vilken bra idé att lägga stora & små på olika formar! Tack!!! det ska jag absolut göra! 🙂 och smart också att kavla ut dem direkt på bakplåtspappret! Det ska vi testa. Och jag håller med dig 100% om att vi gillar allt som gör livet lättare! Sen ang. att jag har landat… hmm… inte helt tyvärr… men jag har bestämt mig för att ge det en ärlig chans så försöker hålla humöret uppe! 😉

   Önskar dig den allra bästa helgen! Kram!

 8. Johanna says:

  Måste bara fråga om det var din dotter som var med på radio i fredags på morgonen tror jag det var? Tänkte det måste vara hon då hon berättade att hennes mamma har en blogg

  • gizmolina says:

   Åhhhh nej, det missade vi ! Så otroligt trist…. Ja, det var Johanna! för hon har berättat att hon blev intervjuad inför 1:a advent. Åh nej så dumt att vi glömde bort att checka då det sändes… Vet du vilket program det var? Kanske jag kan hitta intervjun på nätet? Måste kolla upp! Tusen tack för påminnelsen Johanna!!!

   Önskar dig en magisk weekend! Kram! 🙂

 9. kerstin says:

  En fråga…Har Johanna anammat det svenska språket…?=)

  • gizmolina says:

   Vad kul att du frågar Kerstin! Alltså Johanna pratar b.a.r.a. svenska sedan ett par månader tillbaka. Det var helt galet så fort hon vände och gick från 100% norska till värsta stockholmskan… ! 🙂 Sen trodde jag absolut att hon skulle vända och snacka norsk då vi var i Oslo för några veckor sedan men redan på flyget så sa hon att hon glömt norskan…. och jag sa att nejdå, det kommer då vi landat. Men det gjorde aldrig det. Hon pratade bara svenska då vi var där. Barn alltså, de tillpassar sig fort! 😉

   Önskar dig den allra bästa helgen! Kram!

   • kerstin says:

    Roligt att höra..egentligen är det ju i unga år man ska lära sig nya språk då man lär sig så snabbt.=)

    trevlig helg på dig oxå

    • gizmolina says:

     Ja men eller hur?! så egentligen borde vi ju ha flyttat till tex Spanien, Frankrike, Kina, Thailand eller USA… ! Ha, ha. 😉

     Njut dagen vidare! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *