PRESENTER TILL VÄRDFAMILJEN…!

Happy tisdag mina kära bloggvänner! 

Vakande upp till FaceTime med Johanna som redan var uppe, klädd och redo för dagen då jag ringde! Solen strålade lika vackert över Bath idag som den gör här i Oslo och efter att jag nu har om möblerat hela vardagsrummet efter allt festligt 17-års firande så är jag redo för en lång härlig walk + diverse uppdrag.  Och om väderprognosen stämmer så är det här den sista riktigt fina dagen på en stund så det gäller verkligen att passa på att vara ute för soliga septemberdagar är magiska!!!

Sen måste jag säga att det känns otroligt BRA att det första intrycket vi hunnit få av Johannas värdfamilj känns fantastiskt! Hon packade upp ALLT då hon kom fram igår kväll till sitt ljusa fräscha rum i huset,  värdmamman har stuvat undan hennes tomma resväskor, allt är organiserat, de tavlor Johanna målat (!) hänger på väggen,  sängen är bäddad med hennes egna rosa sängkläder, den stora sminkspegeln som vi kämpade ner i resväskan (du vet den fina vita med små lampor runt från Clas O.) står på skrivbordet, ljusslingor är uppsatta för att skapa härlig stämning och alltså lyckan över att badrummet är super super fräscht !!! För man vet aldrig riktigt hur det är med den saken i England, de kan ju t.o.m. ha heltäckningsmattor där inne.. ha, ha.

Och vilken 1:a kväll hon fick! Sönerna i familjen skulle resa iväg på College studier i Skottland idag så de hade vänner över ute på gården och där satt Johanna och hade en super trevlig kväll till väldigt sent. Och presenterna som hon hade med sig hade de älskat! Åh det gör mig så otroligt glad!!! för vi valde att inte gå för traditionella norska presenter eftersom de haft norska studenter boende hos sig de senaste åren (jag tänkte att de redan fått “allt”) och istället hade Johanna med sig mer personliga gåvor till alla med saker som de verkligen kan ha glädje av !  🙂

 

Till de 2 döttrarna i familjen på 15 & 17 år gick vi för ett “kit” med ting som vi tycker matchar dom (vi utgick från bilderna vi sett och vårt Zoom möte… ) så det blev en liten “pouche” till små ting som läppstift, penna, handcreme osv… , en notatbok , en kalender för 2024 (från TGR), en penna, ett par örhängen och ett blå hårstrikk från Kknekki (de bästa!), striden glömde jag dock att fota..  Sen packade vi in allt och placerade paketen i en gavepåse från Söstrene Grene. 

Och just det ! jag fäste en sticker med första bokstaven i deras namn på notatboken ! Och – vi gick för en lite större 2024 kalender men jag glömde fota allt innan jag packade in de så fick bli denna mini på bilderna… 

Till mamman gick jag för en kökshandduk där namnet på alla kryddor står på norska (från Home & Cottage), en pakke riktigt fina servetter, en “pouche” i en härlig rosa/lila färg i sammet som hon kan ha i handväskan dagligen med små ting i som pennor, läppstift, handcreme, notatbok etc… också ett “pennställ” med Mumin på eftersom hon jobbar som lärare.  Och alltså vad är oddsen att det visar sig – när Johanna överlämnat presenterna – att hela familjen är helt GALNA i Mumin och ÄLSKAR de! Så ja, alla presenter blev verkligen succé ! 

Alltså min LYCKA igår kväll då jag fick den här bilden av Johanna av värdmamman tagen precis då Johanna överlämnade hennes presenter! Jag packade in allt i olika paket med silkesband som matchade färgen på “pouche” + servetter, fäste en blomma på det ena, också skrev jag ett personligt kort. 

 

Och förutom dessa ting så överlämnade Johanna även en presentpåse med norskt  (Kvikk Lunsj + Freia choklad hjärtan) & svenskt godis (Ahlgrens Bilar, Gott & Blandat) och pappan i familjen fick en gåva från JIG´s brand Northug.

Det är inte alltid så lätt det här med presenter men mitt bästa tips till dig är att utgå från personen du ska ge gåvan till mer än att utgå från anledningen till att du ger den. Som i detta tillfälle så hade det varit mer naturligt med en bok om Norge, en osthyvel och lite choklad. Men – hur mycket blir egentligen souvenirer använda? Många hamnar bara på en hylla…  Saker som dessa kommer de däremot att ha glädje av varje dag i tiden framöver !

 

Nu fångar vi den här vackra dagen och håller fokus på positiv energi! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

41
Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “PRESENTER TILL VÄRDFAMILJEN…!”

 1. Caroline says:

  Roligt inlägg! Som du säger, så mycket bättre med personliga gåvor som man kan använda än de symboliska trista sakerna man inte vet vad man ska göra av.. var är den rosa pouchen köpt? Skulle behövt en sån!
  Ha en fin dag!

 2. Åh tusen miljoner tack för härlig feedback Caroline! Nu blev jag glad! Den fina pouchen har jag köpt hos butiken Anouska på CC Vest här i Oslo. Du hittar deras webshop på : anouska.no

  Önskar dig en magisk dag ! Stor kram! 🙂

 3. Lena says:

  Vilka fina och bra presenter!! Du är toppen på att fixa och dona med detta!
  Kul inlägg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *