S.Ö.N.D.A.G.S.M.Y.S.

Snapshot från vår lounge i köket lördag runt kl.14. Johannas favorit jeans kommer från Lindex.

Det blev en riktigt soft söndag på oss vilket passade mig perfekt. Är nämligen så galet trött eftersom allt som heter sovmorgon har lyst med sin frånvaro hela helgen…zzz.. Jag somnade t.o.m. nyss då jag och J satt på golvet och lekte med Barbie.  “Mamma sover du?!?” vaknade jag till och insåg att jag t.o.m. hunnit drömma. Crazy! 😉  Men innan jag gick in i koma så har J och hennes söta vän bakat muffins och vi har varit ut en tur på Loppmarknad på skolan men när vi kom dit så insåg jag att det inte var så god idé att girlsen tagit med cykel + sparkcykel för så fort vi parkerade dem på skolgården så kom direkt en mann fram och ville köpa dem. Så jag fick stå där och vakta sakerna när tjejerna gick in och en stund senare kom J ut med ett Barbie kit som hon shoppat för 40 kr. Lite sött!

J har velat att jag ska bära ner det här underbart fina köket i källaren länge nu men när de åkte ut från hennes rum så placerade jag det i köket istället och efter det leker hon och hennes kompisar mer än någonsin med det.

Efter kökslek blev det muffinsbak.

Och det festligaste är så klart att dekorera dem. Allt de satte på är ätbart.

Mission completed.

Nu sitter J och gör Monster High armband ur ett kit vi shoppade igår och jag ska kicka igång eld i öppnaspisen. Sen blir det lite soffhäng innan J ska lägga sig och när hon lagt sig ska jag mysa med att svara på era kommentarer! Är såååå g.l.a.d. över att ni skrivit så mycket till mig i helgen. Det värmer mitt hjärta och peppar mig enormt i mitt bloggande!

Njut din kväll! 🙂

Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “S.Ö.N.D.A.G.S.M.Y.S.”

 1. Karolin says:

  Vilka fina muffins!!! Och perfekt söndagsnöje! Tycker du verkar vara en underbart påhittig mamma som ORKAR en massa fast du är trött! Girlpower! Hoppas du får ro i soffan och kommer i säng i tid! Kramar

  • gizmolina says:

   Åh så snäll du är! T.A.C.K. ! 🙂 Men jag känner mig absolut inte så speciellt påhittig….men eftersom Johanna älskar att pyssla så kör vi oftast på det (istället för en tur i skogen…). Så – igår tog jag fram ALLT av strössel etc som vi hade hemma också blev det som sagt muffinsbak. Önskar dig den bästa dagen och dina fina ord tar jag verkligen med mig in i veckan ! Kramar !

 2. Tess says:

  Hej! Jag hoppas inte att du besväras av att jag frågar här på bloggen. Jag har försökt maila, men mina mail hamnar kanske i ditt skräpfilter? Jag har varit helt förälskad i din beiga Northland kofta sedan du köpte den 2008. Jag undrar om det finns någon möjlighet att du har lust att sälja den? Jag kan betala nypris för den! Love it so much! 🙂 Ha det fint, kram/Tess

  • gizmolina says:

   F.Ö.R.L.Å.T. om jag missat ditt mejl ! dåligt av mig, men min ursäkt är att min inbox svämmar över om dagen så jag hinner inte riktigt med… + att hotmail i n t e är att lita på alla gånger… Hur som helst – jag gissar att du tänker på den där bruna stora härliga koftan med knyt i livet med silkesband ? För att vara helt ärlig så vet jag inte ens var jag har den…??? men OM jag hittar den så ska jag absolut börja använda den för den är ju så fin ! Så jag är hemskt ledsen men den säljer jag inte… Hoppas, hoppas att du får tag i den någon annan stans! Önskar dig en magisk dag ! Kram ! 🙂

 3. elin says:

  Hei!
  Vi har også barnekjøkkenet på kjøkkenet, og det brukes flittig. Sist jeg bakte pizza, kom datteren på 2 løpende med sitt lille kjevle når jeg kjevlet ut deigen 😉

  • gizmolina says:

   Barn är verkligen underbara! 🙂 och ja, kök ska nog vara på kök…. om man har plats ! Men igår kväll sa J att hon vill att jag tar bort det för ALLA gäster som kommer vill alltid leka med det och hon vill hellre att de ska pyssla / leka med annat… så vi får väl se hur länge det blir kvar här… hmm…. Njut din måndag !!! Klem !

 4. Stina says:

  Var ju en riktigt bra ide att ha köket där:-)
  Vad är det för märke på schäslongerna?
  Klem

  • gizmolina says:

   Vi har köpt dem på R.O.O.M. för många år sen så jag vet tyvärr inte vilket märke de är ? Tror kanske de var R.O.O.M.´s egna? Butiken finns ju tyvärr inte kvar här i Oslo, men den finns på PUB i Stockholm så check med dem ! Om du visar bilden från min blogg så kan de helt säkert hjälpa dig ! Och ja, det var en god idé att flytta ut köket i köket ! 😉 Happy new week ! Klem !

 5. Cessan says:

  Vilka lovely cupcakes!! ❤️
  Åhh… Älskar din fina loungehörna i köket!!
  Och det underbara lekköket!! Ett sånt hade jag önskat till min lilla tjej som snart är 1 och ett halvt och har börjat intressera sig för att leka kök och röra runt i grytor 🙂 Vet du vilket märke det är? Och kanske kan minnas var du hittat det?

  Ha en härlig måndag!!
  Massor av kramar
  Cessan ❤️

  • Miljoner tack för fina ord! 🙂 Ja, detta måste vara det finaste lekköket som finns ! jag älskar det! Köpte det för måååånga år sen hos millimini.se men nu då jag tittar in hos dem så verkar de inte ha kvar det i sortimentet ? Men – jag har även sett det hos Riktige Leker här i Oslo! Märket är KidKraft. Håller tummarna för att du får tag i det!!! och jag önskar dig en magisk tisdag! Kram!

 6. Cessan says:

  Tack snälla för att du tog dig tid!! 🙂
  Jag har kollat runt på olika sidor som säljer KidKraft. Det finns inte likadant, men liknande. Tror minsann att det blir högst på önskelistan till Tomten i år! ❤️
  Kram! Cessan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *