S.T.O.L.T.!

11138539_10152741462155796_391916474814268052_n

Pressklipp från 1993. Då hade jag jobbat som biochef i 3 år och artikeln kom till efter att jag hållit ett föredrag  för Luleås företagare i Marknadsföreningen. Check min f.r.i.s.y.r.!  (dör!) och på den tiden ägde jag inte ens ett par jeans, jag gick alltid i skjortor, kavajer och svarta byxor. (började med jeans då jag startade min butik, då var jag typ 30!).

Ibland sköljer en våg av stolthet över mig… men bara ibland alltså! Och vet ni när det är? När jag får höra eller läser att det går bra för någon av de jag en gång anställt! Åh den känslan är verkligen magisk!  Jag blev chef så ung, 21 år gammal, och plötsligt hade jag personalansvar för ca 20 personer.  Det låter kanske inte så mycket, men för en 21 åring 1991 så var det det!  Och de flesta hade sitt jobb på Filmstaden som ett xtra jobb, så det var många unga som studerade på dagarna och jobbade hos oss på kvällarna & helgerna. Det innebar även en del personalomsättning så under mina ca 6 år som biochef, i både Gävle & Luleå, så anställde jag en hel del personal och intervjuade ännu fler.

Alla de jag anställt som min assistent gick sedan vidare och blev biochefer själva och senast igår läste jag i Resumé att en av de som jag hittade bakom disken inne på Domus (herregud, levde jag när Domus fanns?) och sa “dig vill jag ha!”  till (ja, jag sökte efter de bästa) vilket resulterade i att hon började jobba hos mig precis blivit ny marknadschef på Skandia!  (you gooo Stina!).   En annan, som idag är en av mina allra bästa vänner, hittade jag också “ute på stan”. Han var den som sedan blev biochef efter mig och han har även gjort karriär på SF´s huvudkontor. (you gooo Jonas!). Och Markus, som jag anställde som min assistens i Gävle och som sedan tog över efter mig då jag slutade där, gick hela vägen till att bli försäljningschef på SF Bio.

När jag sedan – ett antal år senare – flyttade till Norge och startade min butik här i Oslo så var jag igång med intervjuandet igen och en av mina styrkor är att jag snabbt känner om personen ifråga är “the one“.  Så, jag hittade fort de jag kom att kalla mina Gizmo-änglar! och de var verkligen de absolut bästa jag kunde ha. (några av dem hittade jag via annonsering, andra var kunder som tittade in ofta och som jag till slut frågade om de ville jobba hos mig? och jag hittade även en stjärna bakom disken på en annan butik).  Åhhhh som jag kan sakna dem idag då de alla har framgångsrika jobb i helt andra bransjer (de flesta jobbade xtra hos mig och studerade vid sidan om).  Men de flesta av dem har jag kvar som vänner och det är jag enormt tacksam för!

Och en kul sak, med min lilla butik, var att jag körde ett “Gizmo University!” Oh yes!  Jag stod där med blädderblock framför mina änglar och körde en utbildning på hur man skulle vara när man jobbade hos Gizmo & Co. Det var allt ifrån hur de anställda skulle vara mot varandra till hur de skulle yta den allra bästa servicen till våra kunder och vet ni, många år senare har de tackat mig för att jag gav dem en så bra grund att stå på när det kommer till service.  Det mina vänner är det finaste jag kan få höra och det gör mig så oerhört stolt !

Idag har jag ingen personal att peppa och inspirera men jag har er, mina fantastiska bloggvänner, och med varje quote /dagens tänkvärda som jag startar dagen med  hoppas jag att jag inspirerar er också!  Ni kan helt enkelt se min blogg som ett Gizmolina-feelgood-university. Ha, ha. 😉

Nu ska jag köra på här för om 1 time är det dags att hämta skatten på AKS.

P.S ibland är det bra att påminna sig själv om sina styrkor för det är så lätt att vi hamnar i ett negativt tankemönster så dagens tips: skriv ner 3 saker som du är stolt över på en notis! och läs upp de högt för dig själv! 

Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “S.T.O.L.T.!”

 1. chattis says:

  Hej! vad roligt!! kul att det har gått bra för dom 🙂 Vad jobbar du med idag?
  Kram

  • gizmolina says:

   Ja, det är fantastiskt roligt! 🙂 Själv driver jag mitt egna företag som bl.a. erbjuder stylinguppdrag & personal shopping men mitt fulla fokus den här våren är på min coachutbildning.

   Njut kvällen! Kram!

   • Mussi says:

    Oj, som Johanne ligner på deg 🙂
    Takk for påminnelsen.Greit p se litt tilbake på hva enn har gjort og klappe seg litt på skulderen!!!
    Takk fine deg for at jeg kan titte innom deg hver dag 🙂

 2. tina says:

  Fina Anna-Stina!
  Tack för din sprudlande energi:)
  Blir så glad och otroligt inspirerad att läsa din blogg och inte minst se alla dina fina bilder från hemmet och din vackra dotter<3
  Fantastiskt att läsa om din karriär.
  Stor klem

  • gizmolina says:

   Åh nu fick jag en tår i ögat…. Tusen 1000 miljoner t.a.c.k. för helt fantastisk feedback och underbart fina ord Tina! 🙂 Nu gjorde du verkligen min dag här ska du veta! jag blir helt rörd… TACK!!!

   Önskar dig den allra bästa kvällen fylld av solsken! Stor kram!

 3. Nina says:

  Wow, vilket jobb du har gjort! Men du är verkligen en inspirerad person, man blir glad över att läsa dina blogginlägg och att du svarar på kommentarerna =)

  Ha en jätte fin kväll! Stor kram till dej!

 4. Camilla says:

  Men vad duktig du är!! Du kommer bli en suverän coach. Älskar att gå in här och läsa varje dag. Du verkar fantastisk som mamma(och fru)och måste verkligen ge en eloge till allt du hinner med hemma då du ofta inte har mannen hemma och då klarar av vardagen själv med allt vad det innebär.Önskar jag vore hälften så “pysslig” :o) Ditt hem är ju bara så underbart fint, helt i min smak.
  Kramelikram

 5. Du har verkligen all anledning att vara stolt!

  Ngt som en föreläsare sa till mig en gång (när jag började ställa massa frågor om framtiden i form av uppsatsämne osv) var “Vi är för lika, hitta ngn att bolla idéer med som är olik dej själv”…

  och ja, jag följde hans råd och hittade en annan föreläsare som är lugn, saklig och realistisk- detta var snart 2år sedan och jag mailar eller bokar fortfarande tid med den föreläsaren när jag känner mig vilse kring mina studier!
  Jag är kreativ, en idéspruta och ibland lite orealistisk i mina idéer medan han då lugnar ner mig och får mig att se saker ur hans synvinkel- toppen!

  Mitt kvällstips till alla som läser din blogg blir alltså att om man ska anställa ngn eller hitta en mentor så ska man ta ngn som är motsatsen till sig själv- oftast letar man efter likasinnade… 🙂

  Kram!

 6. Joss says:

  Du och din blogg är FAB! 🙂

 7. Jonas says:

  Åh – å vad vi ska vara glada för vi jobbat ihop 🙂

  You go!

 8. Birgitte says:

  Du er helt rå! Kjempemorsomt å høre om din fortid 🙂 kan du fortelle mer om den forretningen du åpnet i Norge? Har du noen drømmer og planer for fremtiden? All mulig lykke til videre:) stor klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *