SÅ MYCKET OTUR PÅ EN OCH SAMMA GÅNG…!

Allmänt Casa Gizmolina Oslo Gizmolina Travels

 

 

Mina kära bloggvänner!

Vart ska jag börja…? det har varit sååå mycket tokigt som hänt sedan senast jag bloggade… så mycket otur på en och samma gång… men, jag har samtidigt, mellan allt “kaos”, haft helt fantastiskt glittriga & underbara dagar i Oslo.  Vi girls reste torsdag runt lunchtid och kom hem igen igår, en dag försenad…  Oh my, jag tror jag tar det helt från början:

När vi skulle iväg till flygplatsen på torsdag så lyckades jag få med mig fel kort då skulle ut och göra några snabba sista minuten ärenden inför resan, ett kort som gått ut på dato, och då kom jag på att vi fått ett nytt i posten. Frågan var bara vart jag lagt det…?  så – det var bara att vända upp och ner på huset och tok söka och när mammas Hans kom för att skjutsa oss till flygplatsen och jag preciiis bett Johanna söka fram ALL cash i alla möjliga olika valutor som hon har liggande så hittade jag det!  när jag skulle ta ett par skor längst ner i garderoben, så låg det där, i en hög med papper på golvet (don´t ask…).   Thank god!! för utan det hade resan blivit krånglig..

När vi sen landar i Oslo och får vår bagage så upptäcker jag att handtaget på min resväska / koffert gått sönder, det har slitits av… så – felanmälan måste göras men, det glömmer jag helt på väg ut och vips så är vi på väg hem med en resväska som nästan är helt omöjligt att bära runt på… (men nu är felanmälan gjort och jag har fått en blankett att fylla i och skicka in).

Sen, när vi kommit fram till lägenheten i Oslo så säger hjärtat: mamma, var är min telefon??.  Ehh… ja, VAR var telefonen? vi vände upp och ner på alla väskor konstaterade att hon glömt den ombord på flyget från Stockholm…  Oh nooo! den krisen utbröt för en tweenie utan telefon är ingen lek… Så, bara att sätta igång och efterlysa den! ringa, mejla och registrera den som förlorad… osv…  Och THANK GOD!!! så fick vi besked på morgonen dagen efter att de hittat den!!! Alltså sååå BRA! för det hade inte varit kul om hennes nya i-phone X varit borta för alltid…  Så slutet gott, allting gott! men lite krise dock att den blev liggande på Gardemoen och dit kom vi oss inte igen förren vi reste hem i måndags… men som TUR är så har ju jag 2 telefoner så hon kunde använda min ena i helgen.

Men inte nog med det… för sen på kvällen då jag skulle blogga + mejla ang. J´s borttappade telefon så fungerar inte min mac?! den är helt död trots att kabeln är i…!? Så jag provade 3 olika stick-kontakter innan jag  upptäckte att ledningen till min mac gått sönder!?! Alltså HUR är det möjligt då den bara legat i min L.V. väska???  Helt märkligt… men, den var i princip av, så – insåg att det bara vara var att köpa en ny….

Och här kan man ju tänka att det räcker med otur… men nejdå, det fortsatte, då vi skulle resa hem…  men det får jag berätta i nästa inlägg, annars blir det här för långt…  Hur som helst – ledningen till mac´en var som sagt sönder så jag köpte ny på fredagen men sen gick helgen och BAM! så är det onsdag och jag sitter och öppnar pakken med kabeln NU! vilket betyder att jag inte varit inne på min mac på bra precis 1 vecka.  Hur crazy som helst!!!  Så –  nu är jag super mega peppad att blogga!! för jag har saknat er, massor ! Och när vissa dagar blir fyllda av olyckliga händelser så gäller det alltid att fokusera på det som är bra, och det är jag som tur är väldigt bra på! 🙂

Det är alltid en glädje att resa med Johanna. Hon är så rutinerad och hon hittar över allt på Luleå Airport, Arlanda och Gardemoen…  Undrar hon många gånger hon klivit ombord på ett SAS flyg…?  många gånger är det.

Jag hade med mig nya mama till en bästa vän och på flyget passade jag på att skriva små kommentarer till olika saker i magasinet på små rosa post-it´s. Som en xtra surprise då hon bläddrar igenom den…  Jag har tipsat er om att göra så tidigare men påminner om det igen… det är en fin sommar-present till väninnor.

Mellan våra flights på Arlanda så passade vi som vanligt på att gå inom vår favorit barnbutik, som ligger vid gate 1-10 (Terminal 5, efter att du passerat security…) och den här gången shoppade vi presenter till söta små bästa vänner eftersom vi var bjudna på en 8-års firing på lördagen…  Och dessa Top Model böcker är ett perfekt sommar-present-tips till pysselglada barn!  Johanna har nästan alltid köpt med sig en pysselbok från dom då vi är ute och reser (speciellt då vi har långa flights till Thailand) så de är även ett resa-med-barn-tips! Köp i förväg, packa in i ett paket och ta fram det då ditt barn börjar få myror i benen och inte vet vad det ska göra ombord…  Barn älskar överraskningar! 

Vi tog flygtåget in den här gången och det passade mig perfekt för då passerade vi en Mester Grønn butik på väg till taxin. Och alltså att shoppa blomster i Oslo är pure happiness!!!! Se bara så fantastiskt vackra pioner jag köpte! (älskar att de alltid har tag 3 betala för 2 på (nästan) alla buntar).

Home sweet home!!! Efter massa fix med J´s förlorade telefon så gick vi girls ut och handlade frukostmat etc.. Klockan var strax efter 20 då och det var en underbart härlig sommarkväll… så varmt och ljuvligt…  Och ja, min lilla darling envisas alltid med att bära påsarna , hon är en riktig liten Pippi ! 

Sen njöööt jag kvällen och känslan av att vara i Oslo…. att få känna storstadspuls… och utsikten från vår lägenhet… jag tycker det är så vackert!  

 

Nu mina vänner har jag faktiskt en ny Oslo resa i sikte så jag tvättar för fullt och om allt går enligt plan så reser jag i morgon! I know, lite som att vända i dörren… ha, ha. Men jag har inte 100% kontroll på om jag kommer mig iväg ännu, har lite logistik jag måste få kontroll på…  men om allt går enligt plan så… Men först ska jag iväg på en konsert med Johannas klass i eftermiddag också måste jag ut och shoppa en fläkt till sovrummet för hjälp vad varmt det är på nätterna, jag kan i.n.t.e. sova… Men vi ska verkligen inte klaga på den här värmen för åhhh så u.n.d.e.r.b.a.r.t. det är med detta fantastiska sommarväder. Love it!

Önskar dig en fantastisk dag fylld av solsken så ses vi snart igen! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

 

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina Oslo, Gizmolina Travels | 8 Comments

8 responses to “SÅ MYCKET OTUR PÅ EN OCH SAMMA GÅNG…!”

 1. Oj det var många missöden.
  äLste på instagram om de andra också.
  Tur det mesta ordnade upp sig.
  På vår senaste Stockholmsresa lyckades jag tappa bort bankdosan.
  På fredag flyger vi till Malaga för 6 dagar i Frigiliana och Nerja.
  Ska inte ta med någon bankdosa!
  Ha en fin dag.
  Kram Titti

  • Ja, hjälp vad mycket otur vi hade… och nästan lika mycket på hemresan… oh my… Så underbart det låter med Malaga! Jag skulle egentligen också till Spanien i helgen men vi fick tyvärr inte ihop alla resor så den gick bort…

   Och ja, låter klokt att lämna bankdosan hemma. Ha, ha. Önskar dig en underbar dag Titti & Trevlig resa ! Kram! 🙂

 2. Läste ska det stå förstås.

 3. Nina says:

  Sååå bra at du minnet meg på det med små lapper og kommentarer i blader! Det skal jeg gjøre til en venninne snart
  Veldig koselig å lese om reisene deres – bra at det meste ordnet seg for dere
  Ha en strålende dag videre

  • Åh din veninne kommer att bli så glad! för det bli extra gøy att bläddra i magasinet när du har skrivit små notiser… ! 🙂 Och tusen miljoner TACK för härlig feedback Nina ! Känner att jag varit en dålig bloggvänn nu med så många dagars frånvaro så därför sätter jag xtra stor pris på de kommentarer jag får… !

   Önskar dig en riktigt, riktigt fin kväll! Klem! 🙂

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Så skönt att det mesta löste sig. Det är lustigt oftast ska allt komma på en gång. Åh så härligt hoppas du får en underbar resa. Och tack för tipset med tidningen, super bra tips. Stor kram

 5. N says:

  Oj det var inte lite otur ni fick. Jag såg på insta att ni inte kom med flyget hem då allt var inställt pga långt elavbrott på Luleå flygplats. Tur det finns hotell på Arlanda, såg du skrivit att ni övernattat där. Pust… Nu kan det bara bli bättre…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *