Salt & Sill + en bloggis.


Ny incheckade på vårt hotell och Johanna hoppade direkt upp i sin säng och tog sig en titt på utsiken. "Mamma, se! en båt!" sa hon och log med hela ansiktet 🙂

Vi var som vanligt (oh yes, tidsoptimister…  😉 lite sent ute med bokning av rum på helgens bröllop i Rönnäng och efter att vi till slut ÄNTLIGEN fått rum på Bergabo där "alla" bröllopsgäster bodde så blev det något fel med vår bokning, den försvann…. Så – vi bokade in oss på ett annat hotell nämligen "Salt&Sill" och det var ångrar vi inte ! 🙂


Hotellet är byggt på en brygga och vi hade bästa utsikten från vår hörna 🙂

Jag hade inte hunnit läsa på något om stället så det blev en kul SUPRICE att hotellet var FLYTANDE, det hade vi ingen aning om. Och gissa om Johanna tyckte att det var coolt med utsikten från sin säng ! det var verkligen som att vara på en båt och jag kan bara tänka mig hur FINT det måste vara här en solig sommardag (det var ett förfärligt dåligt väder då vi ankom… blåsigt, kallt & regn, brr…).


Frukostflickor söndag morgon runt kl.10 🙂 

Dagen efter bröllopet NJÖT vi en helt underbart GOD frukost. Det var en av de bättre hotellfrukostar jag ätit och jag avslutade den med nygräddade våfflor med hallonsylt. Mums ! När vi satt där och åt och tittade ut så sa jag "tänk så lyxigt att lägga till här med sin båt och droppa in på en söndagsfrukost" också tittade vi ut på de fina båtarna som låg vid bryggan. En minut senare händer följande :

En solstråle till tjej kommer plötsligt fram och säger "är det inte Gizmolina?" och då visar det sig att det är hon, min bloggis, som äger båten som ligger vid bryggan. Världen är bra liten ! 🙂


Det kändes som att vi var "mitt i ingenstans" då vi var på vår bröllopstur för jag hade aldrig varit i området tidigare och där möter jag plötsligt en bloggis ! Hur fantastiskt som helst! TACK  Jill för att du kom fram och hälsade på oss, det förgyllde frukosten ! 🙂   (nu hoppas jag verkligen att jag skrev rätt namn?)

Efter frukosten packade vi ihop våra saker i raketfart och sen åkte vi bort till Bergabo där bröllopet avrundades med presentöppning och frukost för de som bodde där.

  
Det var inte så lätt att få tag i taxi på natten då vi skulle tillbaka till Salt & Sill från bröllopet så vi var tvunga att lämna festligheterna precis då dansen drog igång så – som "plåster på festsåren" så lyxade vi till det med en flaska bubbel då vi kom till S & S.  (men vi somnade ifrån den så den står här hemma i kylskåpet nu 😉

När vi lämnade Rönnäng & Klädesholmen så kändes det som att vi varit bortresta i 1 vecka…  Ett miljöombyte gör otroligt gott för skälen !  och jag kan VARMT rekommendera Salt & Sill om du ska besöka området, det var riktigt FINT och servicen var på TOPP . (hmm… jag borde få betalt för all reklam jag gör 😉

Kategori: Allmänt | 4 Comments

4 responses to “Salt & Sill + en bloggis.”

 1. Hej!
  vilket hotell! Häftigt att det är flytande. Klart att du ska göra lite "reklam" för det 🙂 Dit skulle man gärna åka någon gång!
  Kram.

 2. Emma says:

  Kul att ni var här på Tjörn! (bor här…)
  Trevligt att min moster, Gill, hälsade på dig på Salt & Sill också! 😉
  Ha det bra! Kram Emma

 3. Amy says:

  Vad kul att höra att ni bodde på Salt&Sill, upptäckte stället i somras då jag var där och åt lunch en dag när solen strålade från en blå himmel. Det var så perfekt. Ska bara stanna en helg där… kanske nästa sommar. Efter dina kommentarer och bilder blev jag ännu mer övertygad om att jag bara ska dit. Kram

 4. Alexandra says:

  Hej!
  Va roligt att du skriver om det här – nästan hemmaplan, bara en bro emellan 🙂 dock är min kära pojkvän från Rönnäng så vi är därute titt som tätt! Som du säger så är det otroligt fint – maten på Salt och Sill är inte heller tokig.. 🙂 Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *