SAME SAME BUT DIFFERENT.

Surin Beach söndag runt kl.16.

Du skulle höra regnet nu… det fullkomligt vräker ner. Inte för att jag kan se det i nattmörkret, men jag vet hur ett monsunregn låter 😉  Och ja, egentligen borde jag sova men så upptäckte jag att Kronprinsessan Victoria´s firande på Öland sänds på SVT World kl.02.45 och då blev jag så sugen att se…  speciellt då jag såg att Alcazar är med… Älskar kungligheter och disco! En perfekt kombo om du frågar mig!

Men nu var det egentligen inte det jag tänkte blogga om utan om vår brunch igår, uppe på Twinpalms. Den underbart goda brunchen som avslutades med bubbles nere på Catch Beach Club.  Allt var fantastiskt men ändå inte eftersom det var så otroligt märkligt att se Surin Beach efter att armén städat upp.  Jag förstod så klart att alla de lyxigt vackra dubbel-sol-sängarna var borta men – jag var helt säker på att den vackra baren med tillhörande bord etc. var kvar så gissa om jag blev snopen då ALLT, precis ALLT var borta! Ja, allt förutom det som är på andra sidan vägen, själva huvudbyggnaden där buffén brukar stå uppdukad och där VIP-rummet + toaletterna är.  Och inte bara det, ALLA andra strandrestauranger var också borta så jag kände knappt igen mig. Det blir väldigt intressant att se hur beacherna i Phuket ser ut då high season drar igång i oktober. Blir ju en total ny-start!

Darlingen kom på en genial idé för att slippa sand mellan tårna: sina nya coola boots. 

Det ser ju inte speciellt fräscht ut med alla de där sandsäckarna

Vad hände? 

Här har det varit f.u.l.l.t. av både restauranger och solstolar så ja, detta var en märklig syn…

Här var den ursnygga baren och borden till restaurangen. Tänk att tvingas att riva allt? Galet! Du kan se hur lyxigt fint det var här i bl.a. det HÄR blogginlägget och det HÄR. Åhhh vilka härliga minnen jag har därifrån! 

Idag är det bara detta kvar av hela Catch… 

Från lyxiga solstolslounger för 10.000 bath per dag till detta: några kuddar + beach towels.

Discokulan var i alla fall kvar. Thank god! 😉

Det här inlägget blev kanske internt för oss som brukar resa till Phuket men jag tänkte att det även är intressant för er som kanske planerar att resa hit och ni som följt mig länge vet ju att detta är ett av mina absoluta favorit ställen här på jorden så ja, var bara tvungen att visa. Men som sagt: mycket kommer helt säkert att ha hänt innan oktober gör sin entré….!

Oj, nu är Vicorias födelsedagsfirande igång så ska ta och logga av och titta en stund innan jag dyker i säng.

Njut kvällen och miljoner TACK för alla fina kommentarer. Ni gör mig väldigt, väldigt glad!  🙂

P.S så kul att äntligen få se snygga Kevin Walker, första gången jag ser han på scen efter Idol. Det är mer drag i hans framförande än i Måns..Men så synd med regnet, kunde inte fixa ett litet tak över Kungafamiljen till nästa år? 

GoDnAtTkRaMaR!

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “SAME SAME BUT DIFFERENT.”

 1. Titti says:

  Jag hade fått ett mail från Twin Palms om stranden men inte trodde jag själva baren skulle vara borta…..har varit där varje gång vi besökt Phuket…….så många fina minnen.
  Blev allt besviken…hoppas den kommer tillbaka.
  Vi åt i alla fall lunch där.
  Middag på Oriental Spoon.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Så bra att de mejlat er och informerat! Jag såg att de även bytt ut bilderna på deras hemsida. Det är precis så det ska vara då man bor / besöker en så lyxigt flott resort som Twinpalms! Och jag förstår att du blev besviken, det blev jag också… Och tyvärr tror jag aldrig att beacherna bli så som de varit igen så vi får vara glada över alla fina minnen vi har !

   Hoppas att du, trots omständigheterna, får fantastiska dagar här i Phuket! Kram! 🙂

 2. Erika says:

  Förstår din besvikelse.

  • gizmolina says:

   Ja, det var ju inte riktigt som jag tänkt mig… Men det var ändå underbart att sitta där vid havet… 🙂

   Kram!

 3. Jonas says:

  Men åh, hoppas de bygger upp nått till nästa säsong jue!

  • gizmolina says:

   Jag veeeet…. men tyvärr tror jag inte det… Tänk att de rivit allt. Helt galet ju! Och du vet den beach-club som vi hamnade på invigningen av… heeela den är stängd. Får ta och testa Nikki beach en dag! den är kvar!

   Puss!

 4. Sofie says:

  Åh, jag har helt missat kanske men varför har armén städat upp på stränderna?

  • gizmolina says:

   Armén tog över styret i Thailand för en tid sedan och de genomför en hel del förändringar i landet. En av dem är att de rensar upp i den maffiaverksamhet som pågått, bl.a. här i Phuket, under “alla” år. Denna verksamhet har bl.a. inkluderat uthyrningen av solstolar på beacherna / diverse strandbarer / massage etc. Så – de har nu rensat alla beacher i Phuket från all sån verksamhet vilket betyder att du idag inte kan hyra solstolar på någon strand här nere.

   De har även rensat upp på flygplatsen, stängt olagliga butiker etc. i ankomsthallen och stoppat olaglig taxi verksamhet.

   Alla åtgärder de gör är väldigt bra, men det är så klart trist då ens favoritställen plötsligt försvunnit….

   Kram!

 5. Mussi says:

  Tar de en ordentlig oppryddning nå for så og tillate at man leier ut og bygge opp igjen på lovligvis da eller??? De er jo avhengig av turismen

  • gizmolina says:

   En del pratar om att det kommer att ta ca 3 månader innan det blir solstolar på beacherna här nere igen, andra säger att de inte tror att det blir solstolar på beacherna igen… Så inte lätt att veta?! Min personliga teori var att de genomför dessa åtgärder nu för att sedan gå all in med solstolar / restauanger etc. igen under mer ordnade former. Men som sagt, en resortmanager på Kata som jag snackade med igår tror inte att det kommer att ske så, time will tell… !

   Kram! 🙂

 6. Mussi says:

  Hilsen en som hadde tenkt å dra og nyyyyte litt luksus etter jul 🙂

  Klem

  • gizmolina says:

   Catch hade rensat bort allt på 2 dagar och sen körde de “ny invigning” med stort opening party för att markera förändringen. Tror tyvärr inte att vi kommer att få uppleva det stället på samma sätt igen, men man vet ju aldrig?! Du kommer helt säkert att få en underbar ferie oavsett!!! Och – Nikki Beach är fortfarande öppet så kan kanske vara idé att testa det? 🙂

   Klem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *