Shit !

Allmänt

Igår kväll fortsatte fixandet här hemma (hmm…jag undrar vad vi fixar till? 😉  och av en tillfällighet så tog jag en titt i Johannas pass och T.U.R. var väl det för jag upptäckte att det gått ut ! och det har mitt också ! och det vore väl i och för ingen krise om det inte var för att vi ska resa bort v.ä.l.d.i.g.t. snart så : svenska ambassaden nästa !   😉

Uppdatering:  Pratade precis med ambassaden och oj, oj, som att jag inte hade nog på min lista den här veckan…  nu ska dessutom personbevis beställas från Sverige, papirer hämtas hos skatteetaten +  J´s födelseattest sökas fram ( v a r är den? hmm…)  och vi hinner inte få några “riktiga” pass utan bara provisoriska och hon jag pratade med var inte  säker på att man kan resa till Thailand med dom ? så – nästa samtal: Thailands ambassad.  Dagens tips girls :  checka dato i passet i god tid före avresa ! 

Kategori: Allmänt | 24 Comments

24 responses to “Shit !”

 1. Johanna says:

  Men vilket fint passfodral! 🙂 Kram och ha en underbar dag! Johanna

  • gizmolina says:

   Tack ! det gör att Johanna tycker att det är extra kul att visa fram sitt pass då vi är på resa 🙂 Ha en underbar dag du också! Kram !

 2. Kina says:

  Hej,

  På Blå Elefant har dom mysiga passfodral…. och många andra fina saker!
  Ha en go dag!

  //Kina

 3. Hej söta du! Jag vet du har säkert skrivit det innan men snälla varifrån kommer det fina fodralet ifrån såå sött och vi ska ju ut och resa nu i sommar så jag skulle bli väldigt glad för ett svar:)

  Ha en fin dag!

  Kram Mia

  • gizmolina says:

   Det sötaste passfodralet kommer från Lisbeth Dahl. Shoppade det för flera år sedan till lilla J och det finns tyvärr inte kvar i deras kolleksjon länge… men ! de har andra söta så checka som sagt: http://www.lisbethdahl.dk ! Önskar dig en underbar dag och en trevlig semesterresa då den dagen kommer ! Kram ! 🙂

 4. Girle says:

  Usch då vad krångligt! HOPPAS det löser sig. De provisoriska passen är ju rosa, så något positivt blir det ju hihi. Roligt föresten att notera att både du och jag är 175 cm långa och heter Stina och Maria 🙂 Mitt tredjenamn är Ingrid, men min syster heter Anna i mellannamn. Ha en fin dag!

 5. Titti says:

  HJÄLP…hopppas det löser sig…..ja det måste det göra…
  Kram Titti

 6. Casaofmia says:

  Puh! Jättefint passfodral! Kram o lycka till

 7. elin says:

  Håper det ordner seg! Hvis Johanna har norsk pass, så burde det gå raskt, vi fikk til vår datter ila 2-3 dager 🙂

 8. Tina says:

  Hej!! Strömstad!! Du hinner! 5 dagar tar det (max)och allt du behöver är att ni är där båda två samt underskrift av båda vårdnadshavare, dokument finns på polisens hemsida) och de gamla passen. Lycka till!! Kram! Tina

 9. Ida says:

  Kan vara en sån mardröm att behöva fixa med pass när man inte är i Sverige, så jag håller verkligen tummarna för att ni ska hinna få era innan ni åker!

 10. Sandra says:

  Hej fina du !!

  Åh är det Thailand som ligger i pipen ?? Härligt, jag saknar thailand !!!

  Provisoriskt pass funkar till thailand . . . det hände nämligen detsamma med mig. Min sons pass hade gått ut upptäckte jag dagen innan vi skulle resa. Vilken panik !!

 11. Ditte says:

  Provisoriska pass skall i princip gälla till Thailand. Men, det beror också på den passpolis som sitter där i Bangkok och kontrollerar inresedokumenten. Vet de som inte fått komma in, men också de som lyckats.Sen spelar det inte så stor roll vad man säger på en thailändsk ambassad i Sverige eller Norge. Går det inte snabbare om ni åker till Göteborg och ordnar det hela där hos polisen? Lycka till med allt!

 12. Christina says:

  Så bra du fant det ut nå! Les denne saken her: hun var svensk og måtte dra fra barna i Tyrkia (!!!!) Mareritt…..!!!

  http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/forbruker/maatte-etterlate-barna-i-tyrkia-etter-noedpasstabbe-3796481.html

 13. Sofia says:

  Hejsan!
  Både min mamma och lillebror flög till Thailand tidigare iår med provisoriskt pass. Inga problem. Vet dock inte hur det ser ut med ett norskt pass men med ett svenskt ska det inte vara några problem!
  KRAM

 14. Pia says:

  Tack för påminnelsen! Kollade just att mellankillens pass går ut om 2 veckor (och vi som tänkt resa ex tempore någonstans i sommar)…

 15. Katja says:

  med e-legitimation kan du hämta och skriva ut personbevis på
  http://www.skatteverket.se/4.18e1b10334ebe8bc80001262.html
  så behöver du inte vänta på posten

 16. Jennifer says:

  Ojojoj, jag håller mina tummar för att allt löser sig! Kram jennifer

 17. Emma says:

  Jag säger också Strömstad!!
  Smidigt där och då får man ju handla med sig lite svenska godsaker oxå ;).
  Mycket billigare för pass är det med än på ambassaden som är ett jäkla ställe .
  Kram

 18. Caroline says:

  Hej! Skall besöka Oslo nästa vecka och hade då sett fram emot ett besök i din butik men nu när jag läste att ni snart skall resa iväg så har du kanske inte öppet?! (Går bra att svara via mail om du inte vill svara öppet)

 19. Emõke says:

  Oh nej era stackare, vilken mardröm!! Vi åker också utomlands nu på torsdag, bestämt i sista minuten och när jag bokar biljettena kom jag på att min lilla Isabella inte har något pass ännu!! Så de var ju knapt att vi hann :/ lycka till, hoppas att det löser sig!!

 20. Darling, Åk till Strömstad & fixa det. Du måste klart sätta av en dag, men då vet du att allt är ok.
  Jag skall fixa nytt här i sommar också 😉

  Massa massa Lycka till bästa

 21. Anita says:

  Ja, det är inte lätt att komma ihåg när passen går ut. Och nu när det bara är 5 år på vuxna passen oxå. Hoppas det löser sig. Det blir Thailand förstås! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *