SKAPA EGNA TRADITIONER!

Goood lördag mina vänner! 

Tänk -idag är det sista lördagen i förjulstiden 2021! för på fredag smäller det! Då är den här, en av årets mest magiska dagar då vi drömmer om att allt ska vara så där perfekt…  Barnen ska vara glada, granen ska stå så grön och grann i stugan, klapparna ska ligga vackert inslagna under granen, julmaten ska stå perfekt framdukat och alla ögon ska glittra…  Men så brukar det verkligen inte vara hemma hos oss! Alltså jag har sååå många år stängt in mig i ett rum och slagit in julklappar sekunden innan tomten ska knacka på dörren, mina gäster har fått vänta och vänta på att julmaten ska komma fram då jag stressar runt i köket och allt julpynt brukar jag aldrig bli helt färdig med innan julen är över… ha, ha.   Men det har gått bra det också !!! Jag tänker att vi måste sluta skrolla sönder oss själva på Pinterest och instagram och se alla dessa p.e.r.f.e.k.t.a. julhem 24/7. Det blir helt enkelt övermäktigt att ta in allt och sedan försöka realisera något liknande. Charmen med julen tycker jag är att vi alla skapar våra helt egna traditioner som är rätt för just oss !

Och en sak som kommit att bli en tradition för mig och mina J det är att vi alltid öppnar de flesta julklappar på juldagen 25:e december.Det startade med att det blev så i Thailand där vi firat de flesta av våra jular och sen fortsatte det så de 2 jular vi firat i Luleå för på  julafton är det så mycket annat att njuta av! och oftast har vi besök då också och eftersom vi alltid delar ut paketen ett och ett och väntar till den som fått ett paket har öppnat det så alla får se vad det var i ? så tar det tid ! Speciellt med alla rim som ska läsas också.  Och när vi sparar flera av våra egna paket till dagen efter så förgyller det juldagen på ett magiskt sätt och det är ju dessutom då den största delen av världen öppnar sina paket. Så it´s very American style !

 

Dagens tips! passa på att knipsa julbilder nu, före jul, så att du bara kan sitta i soffan med ett glas bubbel på julafton och posta bilderna i lugn och ro. Bilden är från 2019. 

 

Nu kom precis J ner så nu ska vi titta på julkalendern. Bästa morgonmyset!

Önskar dig en lovely sista förjulslördag fylld av lyckliga stunder!

Och tusen miljoner TACK för alla kommentarer på mitt förra inlägg. You make me very happy och er respons kryddar mitt bloggande och inspirerar mig att fortsätta att posta inlägg !!!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

46
Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “SKAPA EGNA TRADITIONER!”

 1. C says:

  Är tydligen ingen större skillnad på ländernas dödlighet enligt forskarna. https://www.dn.se/varlden/norska-forskare-ger-tegnell-stod/

 2. Tina says:

  Haha så olika alla människor är – tack och lov! Vad tråkigt det skulle vara annars. Här är alla julklappar inslagna sen länge. Maten beställd. Allt är pyntat så mkt det går innan själva julhelgen. På torsdag bärs granen in och kläs, den sista maten förbereds och julafton är precis som vi vill ha den. Jag förstår inte varför man ska stressa, julen, födelsedagar etc kommer aldrig som en överraskning, man har ju hur mycket tid som helst på sig att förbereda! Hoppas ni får en frisk och mysig och stressfri jul!

  • Kerstin says:

   Exakt sp känner jag oxå…varför stressa? Edtersom julen alltid kommer samma tid varje år har alla och envar möjlighet att vara ute i god tid. Min jul börjar ofta i augusti med ett julklappsinköp jag råkar ramla över…1 advent är allt klart. Har alltid varit. December ska njutas. Hemligheten är planering…..

 3. Nilla says:

  Tack för att du tar upp just detta, att inte fastna i alla fina bilder på instagram och pinterest. Jag har känt lite ångest att inte få till just sådär som “alla” verkar ha det, men så tänker jag att vi har det så mysigt ändå.

  Vet du, i söndags satt jag och kikade på alla dina videos som du har lagt ut, och snälla kan du inte göra en video till oss hemifrån dig?
  Det vore så mysigt att få “komma hem till dig” och uppleva allt fint som du gör.

  Ha nu jättefina dagar fram till jul!
  Kramar från mig!

 4. Ida says:

  Yes, älskar detta inlägg! Jag brukade slita så mkt att jag inte kunde njuta över att få ihop ett svenskt julbord den 24e & ett kanadensiskt den 25e. Nu kör vi scones & champagne på julafton & bara ett “best of” på juldagen. Inte så traditionellt men minimerad stress & maximerad njut!

 5. Linda says:

  Vad roligt att du nämner just detta, för jag och dottern pratade igår om att man borde öppna klapparna juldagsmorgonen istället. Först uppesittarkväll 23:e där man fixar mat och klappar färdigt. sen endast fokusera på mat och njuta och vara här och nu med familjen 24:e och fira julen så. Och sen julklappar 25:e på morgonen. Perfekt när man har barn, så är de sysselsatta hela dagen. På så vis skulle man kunna sitta ner och njuta mer utan rastlösa barn runtomkring som bara vill öppna julklapparna. och man springer runt för att hinna allt 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *