SKOLAVSLUTNING – CHECK!

Gooodmorning darlings! 

Åh jag skulle precis skriva Happy Lördag! men så kom jag på att det är torsdag! Ha, ha.  För då Johanna hade sin skolavslutning igår så kändes det verkligen som en fredag så därför känns det  helt otroligt lyxigt att det är fredag i morgon och att vi har “vunnit” en extra dag!  Och tänk att sommarlovet 2020 startar idag! Det är verkligen en helt magisk känsla över det.  Och vilket speciellt sommarlov vi alla har framför oss nu p.g.a. Corona… Inget blir som planerat (vi skulle resa till Thailand, Grekland och Oslo…) men vi får gå in för att det ska bli riktigt BRA ändå!

Och det var ingen vanlig skolavslutning igår där vi föräldrar fick vara med. Istället spelade Johannas klass minigolf på morgonen och sen var det betygsutdelning i klassrummet och kvällen innan kände jag hur trist det skulle bli för eleverna att sitta där i klassrummet på sin vanliga plats på en så speciell dag så – jag mejlade väldigt spontant J´s mentor och frågade om jag fick bjuda klassen på fika efter golf + lunch och innan betygsutdelningen?  Och det fick jag! Så – Johanna satte igång att baka muffins och sen sladdade jag förbi och köpt ballonger på morgonen igår innan jag åkte till skolan och satte igång att fixa.  Åh jag är så glad över att jag fick möjlighet att bjuda klassen på en extra festlig avslutning och då jag satt där ute i korridoren och hörde “Den blomstertid nu kommer” sjungas inne i klassrummet kom tårarna…   För SOM Johanna har kämpat den här terminen p.g.a. allt som hänt! Jag är så obeskrivligt stolt över henne och nu ska de 10 veckors ledighet som ligger framför oss verkligen n.j.u.t.a.s. och fyllas med härlig feelgood och lyckliga stunder!!! 🙂

 

Skolavslutningsdagen startade så här… Med att jag dukade upp med ett par present till Johanna till frukosten. Också var det extra mycket flower power på bordet eftersom jag köpt blomsterbuketter till klassens 2 mentorer.

När J gått iväg till minigolfbanan där klassen hade samling k. 09.30 så fixade jag det sista med presenterna till mentorerna.  Vi gav ett personligt tack från oss för terminen som gått. 

Sen körde jag iväg och köpt ballonger mm. på väg till skolan också satte jag igång att pynta klassrummet. Det är inte så lätt att få till dekorationer som “gör rummet” på ett snabbt och enkelt sätt så ballonger är verkligen räddningen!  Alla blir glada  av ballonger och de skapar festlig stämning direkt !  

Vi bjöd på muffins, kex och dricka… Simple as that !  (den där äpplejuicen är föresten min personliga favorit just nu, älskar den! smakar exakt som Tropicana men kostar hälften…).

Också möblerade jag om hela klassrummet så det var dagens trim. Ha, ha. Jag fixade ett långbord för 21 elever också dukade jag upp med servetter + koppar från Clas Ohlson (ett tips! så sommarfina och till riktigt BRA pris!, finns en matchande bricka också) och blomsterbuketterna till lärarna fick krydda bordet + en svensk flagga så klart !  Åh det var så härligt att få se hur glada alla elever blev då de klev in genom dörren.  Tänk så lite som ska till ! 

Och så stod hon plötsligt där i entrén till skolan med sitt betyg i handen och isin nya super fina topp från Designers Remix + jeans från Gina Tricot. Min älskade duktiga omtänksamma fantastiska amazing dotter som precis gått ut 7:an.  Och i mitt kort till henne igår skrev jag att hon ska ta med sig att “Kill them with kindness” verkligen is the shit!   

 

Bye, bye school ! Nu kör vi sommarlov 2020!!! 

 

Efter avslutningen hade vi mamma & H här på tårta ute på terrassen för att fira dagen men mer om det i nästa inlägg.

Här sover fortfarande min skatt och solen strååålar från klarblå himmel. Bästa starten på sommaren! och jag är såå redo för att gå ut och lägga mig i solstolen.

Önskar dig bästa dagen!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Skolavslutnings tips | 12 Comments

12 responses to “SKOLAVSLUTNING – CHECK!”

 1. D says:

  Herlighet så snill du er som fikser sånn for klassen! Særlig siden det tydeligvis ikke har vært barebare på skolen for Johanna. Supermom er hva du er! Og går fram med et godt eksempel på kill them with kindness! Det er ikke alltid lett, i dag skal min datter i bursdag til en som ikke alltid er så trivelig og som «blikker» og sier frekke ting, men jeg mener at man fremdeles må gå i den bursdagen og være the bigger one! Vanskelig, men eneste måten å gjøre det på syns jeg!

  Her skal der også handles inn avskjedsgaver til bhg da minstemann snart har sin siste dag *snufs*! Og datterens favorittlærer slutter, så hun må også få en gave! Masse inspo å hente her:)

  Ha en fin torsdag! På hjemmekontoret i Oslo stråler sola!

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Wow så fint! Det är verkligen som de säger omtanken ligger i detaljerna. Så fantastiskt fint att få vakna till en sån fin frukost och sen fortsätter hela dagen så fint! Vilken härlig start/avslut på terminen för både barn och lärare, så omtänksamt av dig! Jag hade verkligen känt mig så firad och omhändertagen, som sagt känner man verkligen kärleken i alla detaljerna. Sen måste jag säga med så fina muffins hon bakar din tjej, ser så goda ut! Så fint av dig att ordna för klassen, det behövs alltid och speciellt nu, underbart med de som du som gör livet till en fest! På tal om ofest och resa. Lidl har erbjudande som börjar idag på munskydd 10 för 129 kr, vi va där om på förmiddagen, då vi fortfarande håller tummarna på att komma i väg och i sådana fall antar/gissar jag att det kommer va krav med munskydd. Stor kram

 3. Lena says:

  Du är verkligen FANTASTISK!!!

 4. Karin says:

  Oj, så fint du gjort i klassrummet! Jag tror att eleverna känner att du bryr dig om dem. Och med tanke på vad ni har gått igenom den sista tiden, sträcker ni på ryggen och går vidare. Starkt gjort av er. Du ger bra signaler till din dotter. Hon är redan en stark personlighet. Heja er!

 5. Mia says:

  Så fint gjort av dig och vilken fantastisk förebild du är för din dotter! Och för oss som läser din blogg!

 6. M says:

  Så fint du gjort för dem!! Ibland fantiserar jag om att jag också var hemmafru & hade tid & energi att fixa så mycket. Men samtidigt uppskattar jag att få jobba & känna att jag bidrar med min del i samhället. ( sjuksköterska sedan 27 år tbx) Önskar er ett magiskt sommarlov med långa sovmorgnar, bruna ben & umgänge med nära & kära. Visst är det trist att inte få besöka Oslo… jag har också vänner & halva släkten där. Krams m

  • Mia says:

   Till M: Hej! Vad har ditt heltidsarbete med Anna-Stina göra… och varför väljer du att kalla Anna-Stina för hemmafru? Även Jag har ett heltidsarbete och har alltid hunnit med att vara klassförälder, ordnat kalas och bjudit hela dagisgrupper och klasser. Dessutom har jag flängt runt som golf-, hockey-fotbolls-, cheerleading, boxningsförälder. Jo, jag har även en sjuk dotter så jag är även sjukhusförälder…. Nej M, fundera själv över varför du inte hinner med att göra något extra för dina barn. Skyll inte på jobbet!
   Ett råd: Tänk efter ordentligt över vilka ord du använder och hur de kan tolkas. Du kanske inte håller med i min tolkning men det är så här ditt inlägg kan tolkas…Livet är ingen tävling…

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Mia: jag håller med dig helt. Alla kan utifrån sina förutsättningar skapa trivsel och att man gör sitt yttersta utifrån det man har är beundransvärt precis som Anna-stina. Jag va precis på kalas för en praktikant på mitt jobb som va ensam med två barn, jobbade extra har studerat heltid, och vi blev bjudna på arabisk buffé, herregud så hon måste ha jobbat i köket omg och dessutom hade hon köpt en liten present till alla anställda, så oerhört fantastiskt fint! Jag tycker det är de som Anna Stina alltid förmedlar så fint om det lilla extra och sen är det ju klart att de är olika utifrån ens situation vad man har för möjligheter, men de flesta kan göra något. Kan va så enkelt som att skriva ut ett kul quiz till kollegorna som man kan sitta och göra tillsammans. Stor kram

  • C says:

   Jag heltidsjobbar, har varit heltidsstudent, varit ensamstående, är gift med en man som jobbar 24/7 – jag har varit klassförälder i flera läsår, tränar min dotters fotbollslag, är med min andra dotter på ridning, går i kyrkan varje söndag då min son hittat sin roll som kyrkvärd (är inte alls kristen men vill delta för att stötta honom), lagar i princip all mat, fixar kalas (har tex bjudit hem alla tjejer i min dotters nya klass inför hösten) osv – allt beror ju på hur man prioriterar sin tid? Alla har exakt samma tid på ett dygn, så det handlar ju om hur man väljer att använda den!
   Att kalla ngn ”hemmafru” är inte en komplimang…

 7. Mia says:

  Ou, M ursäkta om mitt inlägg blev lite skarpt. Nu när jag skickade iväg det och läser det så blev det inte så bra. Kram!

 8. C says:

  Så konstigt att en del omedelbart måste träda till ALs försvar innan hon ens själv hinner reagera. Tror knappast att någon tar illa upp av att bli kallad hemmafru om man nu själv valt att vara det, åtminstone till största delen av tiden. En annan sak som jag vill rikta direkt till dig AL. Jag tycker inte alltid som du och har ibland tyckt att du visar en lite naiv inställning till hur ditt resande och din konsumtion påverkar klimatet och därmed oss andra. Men jag är verkligen SÅ imponerad av ditt sätt att hantera den mobbning eller vad det nu är J tyvärr blivit utsatt för. Inspirerande!

  • Mia says:

   C: Jag har alltid varit sådan som sagt ifrån om någon annan blivit illa eller orättvist behandlad eller mobbad. Har uppfostrat mina barn till att också säga ifrån och inte tyst titta på. Det är så vi utrotar mobbing…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *