SKOLAVSLUTNING PRESENT TIPS!

Allmänt Fröken present tips Gavetips / presenttips! Sommarpresent tips!

Happy lille lördag mina kära bästa bloggvänner! 

Jag ber från hjärtat om ursäkt för att bloggen har blivit så åsidosatt senaste tiden…  det skaver hos mig varje dag och jag somnar alltid med ett otroligt dåligt samvete de dagar jag inte bloggat men det är helt enkelt saker som händer i mitt liv som jag inte kan berätta om här men som innebär att jag prioriterar familjen först. Sen så har vi dessutom varit iväg på årets 1:a resa och njutit värdefull familjetid så har jag loggade av helt i 4 dagar och har “bara varit” och tankat värdefull energi vilket har varit ren MAGI på alla sätt!!!

Vi bokade först en Stockholmsweekend tidigare i vår men Corona läget fick oss att boka om den så därför var vår resa extra efterlängtad! Men det är med otroligt många kluvna känslor att vi reser i corona-tider, vi tänkte oss om miljoner gånger men landade till slut i att det kändes OK och att vi faktiskt helst reste från Luleå p.g.a. att det är högst smitta i landet här uppe. Så – om någon måste få ur sig skit för att vi har rest så ska ni innan ni skriver veta att det var för hälsans och familjens bästa vi reste och vi, om några, har varit extremt noga med att följa restriktionerna sedan corona gjorde sin entré.

Oh my… jag blir helt slut av att jag känner mig tvungen att förekomma spydigheter och elakheter här inne på bloggen och det är bl.a. därför det varit glesare med mina inlägg senaste tiden. Jag fick mig en riktig smäll då kommentarerna i en period var som elakast och kände att jag helst undvek att gå in här…  Och så ska det så klart iNTE vara! för jag ska kunna  leva mitt liv på mitt sätt utan att behöva be om ursäkt för det men jag är inte mer än människa jag heller och vissa perioder i livet är det tuffare än andra att ta till sig påhopp.

Men hur som helst –  jag har haft årets BÄSTA helg!!!  och världens BÄSTA Stockholm weekend!!! och det är jag så obeskrivligt super tacksam, glad och lycklig över för det här var precis den energi boost som jag behövde just nu!  Och ni ska självklart få höra allt om våra magiska dagar men först vill jag – enligt tradition – tipsa om skolavslutningspresenter för jag vet att ni alltid är många som efterfrågar det den här tiden på året!  Och tänk- redan i morgon är det skolavslutning för Johanna och jag blir alltid lika rörd då jag tänker på att ännu ett skolår avslutas…  Johanna går ut 8:e klass och har bara 1 år kvar i grundskolan. Nej men det är ju helt vilt ! för det känns som att vi flyttade hit nyss också är det här hennes 6:e skolavslutning i Luleå. Så otroligt otippat att det skulle bli så! 🙂

Köp en picknick korg och fyll den med godsaker! Den här korgen kommer från Lagerhus men jag såg igår att Clas Ohlson har en helt lik till ett lägre pris (den lilla kostar 150 kr på Lagerhaus och 99 kr på Clas O.)  Bilden är från då jag gav min bästa vän en sommarpresent för ett par år sedan men tänk… bubbel / lemonade + beachtowel + blommor till läraren…  ! 

Till Johannas lärare gav jag ELLE mat & vin (hennes ena mentor är hemkunskaplärare) + en liten bricka med jordgubbar på + matchande servetter (båda från Clas Ohlson) + bubbel då hon gick ut 7:e klass.  Också ett personligt handskrivet kort!  Och – jag har klippt ur klassens siffra + bokstav från glittrigt ark från Panduro och limmat på påsen varje år.  Då blir presenten extra personlig! 

Jag tror att de har samma servetter + bricka på Clas O i år också?! men inte helt 100 på det… Annars hittar du liknande frukost / fika brickor på Lagerhaus. Brickan är perfekt size till  då man ska ta med sig sin frukost ut på terrassen i sommar… 

Att ge bort en fin drick-kopp, kyl-kloss och godis är också alltid en riktigt bra idé!  Placera allt i cellofan (säljs på rulle hos tex Rusta och Lagerhaus) och knyt en rosett runt som du fäster kortet i.  Fina isklossar hittar du billigt hos tex Rusta och den här drick koppen kommer från Lagerhaus (förra året). Den här presenten går på totalt ca 100 kr så bra pris för mycket fint! 

 

Just nu har de -40% på alla beachtowels hos Hemtex och jag är i full gång med att fixa med årets avslutnings-presenter idag så jag återkommer / uppdaterar med fler tips senare under dagen / i kväll.

 

Jag är  som sagt inte klar med årets presenter ännu men : denna beachtowel (som även finns i blått + gult) från Hemtex (249 kr också -40% rabatt på det) + servetter (från H&M Home 19,90 kr) + tändstickor (även de på rea hos Hemtex) är ett tips! Matcha med blommor i samma färger och lägg allt i en pick nick korg eller en fin gavepåse ! 

 

Nu njuter vi vår lille-lördag och det fantastiska sommarväder som verkligen strösslar happiness över oss!  🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

78
Kategori: Allmänt, Fröken present tips, Gavetips / presenttips!, Sommarpresent tips! | 11 Comments

11 responses to “SKOLAVSLUTNING PRESENT TIPS!”

 1. Maria says:

  Är det alkoholfri bubbel? Om inte så du funderar jag om det är lämpligt att ge alkohol till skolpersonal? Jag anser att det inte är lämpligt alls, även om ni säger det är ju bara lite bubbel -alkoholhaltiga drycker är alkoholhaltiga drycker. Vad anser ni andra?

  Tack Gizmolina för din fin blogg och att du sprider glitter i vardagen <3

  • Sofie says:

   Nej, jag är också väldigt försiktig med att ge bort alkohol om det inte är till någon jag känner väl.. Man vet aldrig dels om någon har alkoholproblem eller som min man som helt enkelt inte dricker alkohol .. Vet inte hur många dyra vinflaskor vi hällt ner i nån sås 🙂

   Men annars massor av superbra tips 🙂

 2. Elisabeth says:

  Fantastisk at dere har hatt en fin Stockholm tur!!! Jeg vil å reise, men vet ikke helt om vi fra Norge må sitte i karantene i Sverige? Lengter etter tur nå! Håper du driter i alle sure oppgulp- sjalu mennesker som sikkert ikke har noe godt i livet!
  Du er fantastisk!!!! God onsdag❤️

 3. Eva says:

  Försök att strunta i alla negativa kommentarer. Du gör som du vill, det är din blogg. Finns alltid folk med pekpinnar….., de behöver inte läsa det de inte gillar. Jag gillar dig och din blogg, fortsätt som du gör. Du är fantastisk!
  Kram Tummelisa

 4. Christina says:

  Tack Anna-Stina för finfina blogg, du är en riktig inspirationskälla ❤️❤️❤️
  Trevlig att träffa dig också i kungliga huvudstaden – Kram Och fortsätt med ditt

 5. Lena says:

  Det bästa vore nog om du skriver att du uppdaterar när du har tid, familjen går så klart alltid först. När det gäller resande är det inget jag själv skulle prioritera just nu. Man kan så klart ta hand om sin familj hemmavid också. Själv har varit på ett frisörbesök sedan pandemin bröt ut, shoppingcenter har jag heller inte varit på. Hade jag bott där ni bor, med väldigt hög spridning hade jag inte ens funderat på att resa och eventuellt utsätta andra. Vi gör alla så gott vi kan men viktigt är ändå att vi följer restriktioner som utfärdats. Ta hand om familjen och uppdatera bloggen när du har möjlighet. Vill också, som någon annan undrade, är det alkoholfritt bubbel är det ok att ge bort, annars inte.

 6. Madelene says:

  Om man inte dricker alkohol kan man ju alltid ge bort flaskan själv om man vill …eller bjuda bort den till nära och kära…Man kan väl inte alltid behöva tänka OM eller SI eller SÅ..Ska man försöka att eventuellt inte kränka någon så skulle man inte kunna göra något annat än att försöka undvika det…Jag tror att många uppskattar presenten och tanken…Oavsett vad presenten innehåller!

  • Sofie says:

   Jag håller helt med dig, förutom när det gäller just alkohol. Det kan ställa till med så fruktansvärt mycket … 🙁

  • Lena says:

   Man har ingen aning om personen som man ger flaskan till kanske har alkoholproblem. Kan ju trigga igång något. Sen tycker jag inte det passar överlag att ge bort just bubbel till lärare. Gå-bort-vin till nära vänner är nog en annan sak, då har man förhoppningsvis kolla på just deras vanor.

 7. Nina says:

  Vi diskuterade detta en vända för ett tag sedan i kommentarsfältet. Det är så lätt att komma med pekpinnar om hur andra ska göra eller ej, det är ens eget behov av att upplysa världen. Det ligger hos en själv. Vi gör alla olika val vare sig det är bubbel, koschermat eller husvagnssemester. Ett tips är att tänka innan man talar, vad är syftet med att jag säger detta? Och är jag den enda sanningen i detta?

  Världen blir roligare då om man inte är så kritisk mot omvärlden!

  Allt gott

 8. Vera says:

  Tror nog att A-S är medveten om att folk man inte känner väl kan ha alkoholproblem och köper nog alkoholfritt till dem. Fin blogg och roligt med present tips. Skriv när du har tid och lust. Ingen press.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *