SKOLEFRI & LUNCHDEJT.

Allmänt

Dagens reminder !

Heeey sweeties!

Gud så lyxigt skönt det var att slippa stressa till skolan på morgon. U.n.d.e.r.b.a.r.t.!!!

Det är nämligen skolefri för Johanna idag p.g.a. att det är val i Norge. Har man ledigt då i Sverige också? när det är val?  Men, AKS har öppet hela dagen så hjärtat är där och just nu undrar hon nog var jag är ? för jag lovade att hämta kl.15 så lite efter schemat…   Sitter bara så inne i jobb + att jag ville säga hej till alla er fina bloggvänner innan jag går iväg ut  🙂

Har haft en supermysig snabb lunchdejt med min fantastiska vän Gry idag. Hon är verkligen unik!  Vet ni tex vad hon gjorde igår? Hon körde till Sverige och handlade åt mig.  Obeskrivligt snällt !

Nej, bäst jag går och hämtar J nu så jag önskar dig riktigt BRA fortsättning på den här måndagen!

LoVe!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “SKOLEFRI & LUNCHDEJT.”

 1. Solveig says:

  Hej! I Sverige har vi val på Söndagar.Haha, inget extraledigt här inte.
  Nu på söndag är det kyrkoval och nästa år val till Riksdagen.
  Kram från 75+

  • gizmolina says:

   Det var så det var ja! 🙂 herregud, jag har bott utomlands för länge… 😉 Här i Norge var det val både söndag+ måndag. Önskar dig en strålande onsdag! Kram!

 2. Camilla says:

  Hei!
  I Norge har noen skolefri på valgdagen fordi mange grunnskoler blir benyttet som valglokaler. Utover dette er det vanlig arbeids -og skoledag for de fleste. Alkohol er det også forbudt å selge i butikker på valgdagen, og polet er stengt (jf Lov av 2. juni 1989 nr. 2 om omsetning av alkoholholdig drikk mv.) Men restauranter er fritatt for denne lovbestemmelsen.
  Godt valg!
  Hilsen
  Camilla 🙂

  • gizmolina says:

   Helt rätt! Johannas skola var val-lokal så det förklarade fridagen! 🙂 Tack för mycket bra info. ! Önskar dig en fantastisk vecka! Klem!

 3. Pia says:

  Finland är som Sverige – val på söndagar så att inga arbetsdagar går till spillo. Vad skönt med ledig måndag!

  • gizmolina says:

   Här var det helt vanlig arbetsdag men skolefri som sagt. Fast Johanna var på AKS (fritids) så att jag kunde jobba i lugn och ro. Happy onsdag! Kram!:)

 4. line says:

  Hos oss er det ikke skolefri i dag så avhenger vel av om de trenger å bruke skolen til valglokale. Ha en fin valgkveld.

  • gizmolina says:

   Jag upptäckte att det inte var alla som hade fri då jag lunchade med en veninna som sa att hennes sons skola inte var stängd. Men – Johannas skola var valglokale så det förklarade saken 🙂 Önskar dig en strålande dag! Klem!

 5. Silje says:

  Må si som kommentatoren over her. Det er bare noen skoler som holder stengt, hvis de benyttes som valglokale. Her i Tromsø er det mange ungdomsskoler som benyttes som valglokale,mens i min lille hjemby stemmes det på samfunnshuset,og følgelig har ingen skoler stengt. Valgene i Norge er alltid andre mandag i september. 2år mellom hvert valg,stortingsvalg hvert 4år,kommune og fylkestingsvalg hvert 4år.

  • gizmolina says:

   Jag fick klarhet i detta då jag mötte en veninna vars sons skola inte skulle vara stängd så det var helt enkelt för att Johannas skola skulle vara valglokale som hon hade fri. Man lär sig något nytt varje dag… ! 😉 Önskar dig en strålande vecka ! Klem!

 6. Gry Jonassen says:

  Takk for vakre blomster og bok i dag vennen

  • gizmolina says:

   Varsågod fina du! 🙂 den där boken är som sagt världens bästa så den hoppas jag att du ska tycka om . Och det är ju jag som ska tacka dig för att du hade handlat åt mig. SÅ snällt Gry !!! Njut din dag! Klem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *