SKÖNA SÖNDAG.

Allmänt

tumblr_nn0ufaKV8N1shcqiqo1_1280

Glad söndag sköna bönor! 

Det blev en tidig start på dagen för oss girls idag och sen har vi packat upp ett hav av kartonger inne på det rum som ska bli Johannas pyssel- / lek-rum. Ja, jag veeet… det har gått några veckor nu, närmare bestämt 5 stycken, men vi har absolut inte kommit i ordning ännu.  Vattenskadan i källaren satte käppar i packa-upp-hjulet och sen har jag fullt upp bara med att aklimatisera mig till vårt nya liv här uppe. Det är en stor omställning att flytta hit efter 22 år i Stockholm & Oslo så ja, jag behöver helt enkelt tid….och vissa dagar känns bättre än andra…  Så därav lite sämre uppdatering här än vanligt. Ibland vet jag inte ens vad jag ska skriva ? för en av de saker som jag märker har påverkat flytten en hel del kan jag inte skriva om av hänsyn till de som är inblandade, men ja, allt blev inte riktigt som jag hade föreställt mig och det är en sorg. (en dag ska jag berätta mer för det kan vara fler som varit med om något liknande och då kan det vara fint att dela… men ja, lite Änglagård är det över just denna sak… ni vet då hon kommer hem igen och vissa vänder henne ryggen…).

Men idag är det söndag och Johanna sitter och pyntar muffins såååå fint vid min sida och om ett par timmar timmar ska hon iväg på street dance. Vi var inte helt nöjda förra gången men man har prov-veckor de 2 första så vi ger det ett nytt försök idag så får vi se sen hur vi gör.

10378079_10153058711285796_6630340158759579544_n

My little darling älskar att baka. Idag dekorerar hon muffins som hon ska bjuda söta vänner på….  Och check out vår nya äggklocka. Cuteness overload!

10646664_10153058709010796_2664611645217251793_n

Och när J bakar så tankar jag inspiration… Åhhh nya härliga magasiner är verkligen pure feelgood för mig!  Och dagens tips är att du klipper ur allt du ser som du tycker om och klistrar upp det på ett moodboard, ett för interiör & ett för fashion. På så sätt får du en tydligare bild av hur din dröm garderob och ditt hem ska se ut i höst.

Nu ska jag gå tillbaka till kartongerna, ska bara mumsa i mig en muffins först (jag föredrar min utan dekor, tycker att de är godast så).  Och du – bara så att du vet så betyder kommunikationen med er bloggläsare massor för mig så jag är så enormt glad & tacksam över att ni skriver till mig. Det är bland det bästa jag vet då jag tittar in på bloggen och hittar en ny kommentar så:  tusen miljoner tack!!!  Jag är lyckligt lottad som har just DIG som min bloggläsare! Och till dig som kom fram till mig på stan häromdagen och sa hur modig du tycker att jag är som flyttat upp – du berörde mig enormt! så, T.A.C.K.!!!

Önskar dig en riktigt soft & skön dag fylld av lyckliga stunder! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 24 Comments

24 responses to “SKÖNA SÖNDAG.”

 1. Line says:

  Tusen takk for all god inspirasjon, både når det gjelder mote og hjem. Men mest setter jeg pris på din positive innstilling, og at du deler visdomsord som hjelper meg g til å sortere tankene :-)Dette er til god hjelp når hverdagen av og til blir uoversiktlig og det føles som utfordringene står i kø.
  Ønsker deg en herlig søndag 🙂

 2. L says:

  Tack för fina ord till oss bloggläsare, följt din blogg i minst 5-6 år, så mycket fin inspiration! Glädjer mig en söndag full av tårar, ibland går det inte att hålla tillbaka alla känslor, hoppas solen kommer imorgon och gör allt i en ljusare dimension!
  Stor Kram, hoppas du kommer känna dig mer och mer hemma i norr.

 3. C says:

  Som jag tror jag kan föreställa mig hur du känner, och går igenom. Alltså här pratar vi väldigt blandade känslor!

  Känner igen mig i dig på lite olika vis. Har själv “bara” ett barn, en dotter på snart 6 år. Dessutom bor jag sedan mer än tio år från det som faktiskt är hemma och andra familj. Just nu gnager och tär det enormt, och jag har dessutom blivit sjukskriven på kuppen av all stress och känsla/vetskap om att det inte finns någon lösning för mig..har verkligen trasslat till mitt liv och det är en alldeles för stor sorg…

  Jag vågar inte flytta. Min dotter har ju så mkt av sin trygghet, ja i princip allt här. Hur ska jag kunna leva med att jag dragit henne från denna plats? Hör ger du mig så mkt inspiration! Men samtidigt, där jag kommer från är en såå liten håla..som ligger så isolerat från närmaste större stad. Och vem vet, kanske blir inte ens livet bättre där?! Har jag då gått o längtar efter något i alltför många år som inte ens existerar.. Det är nog svårt att förstå, men dessa tankar tar ju knäcken på en. Tänk om jag bara hade en spåkula..vart blir min dotter lyckligast… Jag tänker också att det hade varit lättare att flytta om hon haft ett syskon.. 🙁 hur har Johanna anpassat sig/hur mår hon?

  Stor kram!

  • Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip says:

   Hej, förlåt att jag lägger mig i din kommentar, men jag vet vilken sits du sitter och jag förstår dina tankar, men du – tänk om livet blir mycket bättre där, men du stannar kvar där du är? Och då går livet utan att du får veta hur bra det kunnat bli? En flytt är ju inte för evigt och det finns ju inget som säger att du måste bo på den platsen resten av ditt liv? Man kan ju flytta igen?
   Och barn ja, vi flyttade 30 mil när vår dotter var 4 och ett halvt. Hon gick på ett sååå fint dagis och trivdes som fisken, min ångest var enorm när vi flyttade. Men, för henne gick det hur bra som helst och hon fick nya vänner direkt. Hon var då ensambarn och med en förlorad lillebror när vi flyttade. Skapar man trygghet för sin barn genom att vara där så klarar de mer än man tror.
   Hoppas du inte tycker jag är påflugen, men ibland måste man bara våga chansa och lite på att allt löser sig.
   Lycka till,
   Lotta

   • C says:

    Hej Lotta och stort tack för din kommentar, som absolut inte är påflugen utan jag uppskattar den mycket. Just att du skriver att du förstår vilken sits jag har o hur jag tänker. Du kopplar det till egen erfarenhet och det är värdefullt för mig att läsa. Jag är så rädd (alltså livrädd) för förändringar men vill samtidigt nog inte bo hör livet ut…ja ursch.

    • Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip says:

     Livet är så, det sker förändringar hela tiden. Och vill du inte bo där du bor så flyttar du, och trivs du inte dit du flyttat så kan man alltid flytta igen! Inget är skrivet i sten och det går att ångra sig! Visst är det då tråkigt att din sambo ska behöva pendla så långt, men sådant går ju ofta också att lösa. Jag veckopendlade 70 mil i veckan i 3 månader när jag flyttade till min man, och när vi flyttade söderut igen så gjorde han samma sak. Det går ett tag, men det är ju inte roligt under tiden.

     C – allt löser sig alltid. Det bara är så.

     Hoppas du finner ro och beslut och kan känna dig trygg i det.

 4. C says:

  En sak till….som nog är lite likt..är att sambon vid en flytt skulle pendla också ca 70 mil till jobb en vecka och sen distans en vecka…nä jag vet varken ut eller in som sagt..hade bara velat ha inre harmoni och vetat vart jag vill bo etc…nu känns allt så tillfälligt och jag är “livrädd” :-/

 5. tonje says:

  Heisann

 6. tonje says:

  Heisann

 7. Nilla says:

  Fina du, om du bara visste vad mycket din blogg betyder för mig och många andra. Har skrivit det flera gånger förr, men det tål att upprepas 🙂 Du inspirerar, peppar och har alltid en positiv inställning till saker och ting. Sen är det jättetråkigt att läsa att flytten inte riktigt blev som du tänkt och hoppats på. Kan känna igen mig i det du skriver, en liten “kom inte hit och tro att du är nåt” anda. Jag vet inte, men lite så kände jag när jag flyttade tillbaks till min stad där jag växte upp. Hoppas att du kan sålla bort dom som vänder ryggen, tror bara att det är avundsjuka människor som blir lite rädda när dom ser vilken stark och framåt kvinna som återvänder. Tack för att du ändå berättar och delar med dig, för även om det mesta i livet rullar på och känns bra, så är det ibland skönt att läsa att allt inte är perfekt och glatt hos andra. Du verkar ändå vara en tjej som står med stadiga och trygga fötter på jorden, fortsätt med dig, och glöm inte att du är den jag alltid tittar in hos det första jag gör varje morgon (med kaffemuggen i ena handen), och sen flera gånger under dagen. Känns som du är en go och kär väninna som jag fikar med flera gånger om dan :-). Stå på dig!! Kram och ha en fortsatt mysig söndagskväll <3

 8. Camilla says:

  Elsker bloggen din og håper at du/dere finner dere til rette snart. Alltid feelgood å titte inn her med din positive innstilling og herlige tips, Klem

 9. Miss D says:

  ❤️❤️❤️❤️

 10. Maria says:

  Tack för tipset med mood boarden!

 11. Petra says:

  Kramar till dig, du är otrolig❤️❤️❤️

 12. Massa stora kramar Anna-Stina, det tar tid att landa när man bryter upp från ett ställe man bott länge länge.
  Jag tycker du är så jäkla modig att jag dör ibland, för själv hade jag nog aldrig klarat flytta tillbaka till Stockholm igen, inte ens över gränsen i Sverige.
  Jag tyckte Halden var ett jätte steg från Oslo & då snackar vi 14 mil liksom…..

  <3 //Sessan

 13. Elisabet says:

  Kram till dig och jag förstår att det är en jättestor omställning för dig och familjen! Hoppas det vänder och ni får många nya vänner! För oss har skolan varit ett jättebra sätt att lära känna folk, som också bor i närheten och som man har mycket gemensamt med. Varm och omtänksam kram till dig, som alltid brukar vara så otroligt sprudlande och bubblande:-)

 14. Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip says:

  Finaste du – det är banne mig inte lätt att packa ihop ett hem och flytta. Jag har, efter 20 år, återvänt till min gamla hemstad, men de vänner jag har i dag, de har jag skaffat mig nu. Och de vänner jag lämnat, ja, de var egentligen inte så många och det visar sig lite att vi kanske inte var så nära vänner som man trodde!
  Vissa dagar får kännas sämre än andra, men förhoppningsvis blir de sämre dagarna färre och färre snart. KRAM finaste du och oroa dig inte för bloggen – du ÄR inspiration, oavsett.

 15. Astrid says:

  Lykke til Du gir oss alle glede med dine ideer og positivitet Du er en flott mamma og en kreativ person som klarer dine mål Må de vonde tankene forsvinne og at du trives der du er Klem

 16. Ge det tid, tiden kanske inte läker men den ger iaf ett annat perspektiv på saker och ting! <3

  Här hemma har vi också bakat (eller ja, shake and Bake- haha) och dekorerat muffins idag- de tycker det roligaste är dekoreringen så då är såndär bakmix perfekt 🙂

  Önskar dig en finaste måndagen! <3

 17. karin says:

  Åh va tråkigt att höra , kan de va den svenska avundsjukan , den är verkligen inte klädsam , sänder många kramar och bara fortsätt va den du är för du är verkligen fantastisk:)tror du hjälper många här på bloggen , fler än du tror bara genom att du är så positiv, har skrivit det innan o skriver det igen …..Man blir glad av dig , stor kram

 18. Vet ju inte vad som hänt men människor förändras. Vissa till det bättre och vissa till det sämre tyvärr. Jag förstår att du sörjer om det är folk som du trodde var vänner som svikit men att flytta så långt är ett äventyr. Johanna har redan fått nya vänner och nu är det din tur. Det är apsvårt att få nya vänner som vuxen men det går. Jag önskar dig frid och lycka till!

 19. Joss says:

  Du är bäst! <3

 20. Anna says:

  Hej Anna-Lena!

  Jag kan så väl relatera till vad du skriver. Flyttade själv tillbaka hem till Norlland efter några år i Oslo.. I mitt fall blev jag vänd ryggen och tillslut helt alienerad. En del sk vänner ville verkligen VISA att jag inte skulle komma hem till något. Som att jag svikit dem innan? Såklart kom jag hem som någon annan än den som en gång flyttat, en naturlig utveckling. Men hade gärna velat att människor kunde se på det annorlunda, som något positivt, att man kan lära av varandra och varandras erfarenheter istället för att se någon annans resa som ett hot.
  Jag hade inget annat önskat än att ha en sådan driftig och inspirerande kvinna som du som min vän. Du är fantastisk!

 21. Jessica says:

  Hej, tråkigt att det blivit så men några gamla vänner. Du är en stark personlighet och deras beteende kanske bottnar i avundsjuka? Ingen ursäkt men en dum orsak till deras beteende. Du har ett så fint hus, ska bli så roligt att följa er framöver!
  Hoppas ni kommer att stortrivas i ert nya hem i er mya stad!
  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *