SOFTA CHILL DAGAR.

Thailand 2020

Gooodmorning mina fina vänner! 

Solen strååålar och vi sitter ute på terrassen och äter frukost. Kanske för sista gången för den här gången? För i eftermiddag eller i morgon bitti lämnar vi vårt hem och det tar alltid emot… Jag älskar verkligen just dessa stunder ute på vår terrass, det är så fantastiskt skönt att sitta här och jag är så otroligt tacksam för vårt home away from home.

Och igår var det action här kan jag säga!  Precis då jag postat gårdagens inlägg så ser jag vår ena trädgårdsmästare rycka upp ett av parasollen vid poolen och springa efter en gigantisk orm.  Alltså hjälp vad stor den var!  Han högg med parasollet efter ormen och security killen kom cyklande, slängde cykeln och hjälpte honom att jaga ikapp odjuret…  Det var lite av en show och till slut såg vi hur de lyckades fånga den och bära iväg den. Men här i Thailand så dödar de ju inte djur så de bar iväg den, levande, och släppte sen iväg den utanför vår resort. Men vad säger man: alla djur hittar alltid hem, eller?  Hjälp! och det äckligaste av allt var att de hittade den i poolen ! innan den slingrade sig iväg över marken…  Man ska verkligen se upp var man sätter fötterna, that´s for sure! för det här var den 3:e ormen vi sett sedan vi kom hit.  Vilket är väldigt ovanligt! Men som sagt: man ska vara uppmärksam var man sätter fötterna, ett tips är att lysa med mobiltelefonens ficklampa när du går där det är mörkt på kvällarna här i Thailand, att inte gå barfota i gräs (en vanlig orm här nere är knallgrön, den är inte giftig, men  ändå läskig…) och att skaka joggeskorna på morgonen om de stått ute över natten… samma sak med barnvagnar: checka så att ingen har flyttat in där på natten…  Men förutom denna ormshow så är det sååå lugna och super sköna dagar här och vi girls tankar verkligen energi och fokuserar på att “bara vara” vilket är otroligt välbehövligt.

Något av det bästa med att ha ett eget hem här nere? Vi slipper springa ut och paxa solstolar ! Alltså när vi bodde på Katathani häromdagen så var det FULLT vid poolen då jag kom ut kl. 09.15 ! och en i personalen sa att gästerna är ute strax efter kl. 07 för att reservera sina stolar så att kl. 08 finns inte en enda ledig stol… Det är ju bara för galet!  Här hemma hos oss såg det ut så här då vi kom ner kl. 12 igår, det var bara vi! Och just precis det är ju bara hur lyxigt skönt som helst!  

 

Nu ska vi gå ner och mysa i ett par solstolar vid poolen!

Önskar dig den bästa dagen!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Thailand 2020 | 4 Comments

4 responses to “SOFTA CHILL DAGAR.”

 1. Alltid lika trist lämna andra hemmet.
  Önskar er härlig tid tills ni lyfter mot Norrland.
  Sol idag men ISIGT!
  Kram Titti

 2. Josefine says:

  Åh fy vad läskigt med ormen! Jag är rädd för både ormar och ödlor så varje resa till varma länder håller jag stenkoll på omgivningen.. I övrigt ser ni ut att ha det fantastiskt! Längtar tills vi reser i mitten av februari!
  Kram!

 3. Spindelulla says:

  Tack, då åker jag aldrig till Thailand 😉

 4. Johanna says:

  Så underbart att få läsa dina uppdateringar när ni är i Thailand (och på andra resor också såklart). Du skriver på ett så härligt beskrivande sätt att det känns som man själv är där. Det är verkligen feel-good att läsa dina uppdateringar och se alla fina bilder. Tack för du sprider så mycket glädje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *