SOMMARPRESENT TIPS!

Gavetips / presenttips!

Goodmorgon mina solstrålar! 

Vilken skillnad det är att vakna till stråååålande sol! Looove it! och tänk – idag är det sista skoldagen för J i 5:e klass och när hon står där i kyrkan och sjunger Den blomstertid nu kommer i morgon så är det hennes 6:e sommarlov som kickar igång eftersom hon gick 3:e klass 2 gånger (p.g.a. flytten mellan Norge & Sverige).  Tiden går SÅ fort!!

Och vad ska vi då göra i sommar? Well, vi ska faktiskt starta med att vara hemma längre än vi någonsin varit en enda sommar på typ 10 år, nämligen helt fram till 4:e juli.  Johanna ska gå på Dance Camp till veckan, sen firar vi midsommar och sen, när vi kommer till Thailand så ska hon gå på Internationell Summer School och SOM hon längtar!  Det blir en perfekt “try out” för hur det är att gå på Internationell skola för vem vet, kanske tar vi 1 år utomlands på sikt… ?  Livet är fullt av möjligheter!  Men tillbaka till morgondagens avslutning… jag är i full gång med att fixa i ordning sommarpresenter och igår då jag “test-packade” och matchade etc. så passade jag på att knipsa några bilder i farten med hopp om att de ska inspirera er som också är igång med present-fix!  Och de här presenterna är ju även perfekta gå-bort-presenter i sommar, istället för en blomma…och då man vill ha med sig något till barnen man besöker… ! 🙂

 

Vi har väl aldrig sett så mycket meloner och flamingos som i år. Det är som att det toppar sig! ha, ha.  Och det bästa är att vi kan hitta fina flamingo saker riktigt, riktigt billigt (det kunde vi inte för ett par år sedan…) så  – de här uppblåsbara dryck-hållarna är ju bara underbara och billigare än 9,90 kr / styck kan de ju inte bli! (du hittar de hos Rusta).  Jag ställer i bubbel i den jag ger till veninnan och… 

…om jag vill maxa presenten så lägger jag till ett flamingo champagneglas (79 kr hos Lagerhaus) och en super fin beach towel som det står : You´re one in a melon på. (på rea hos Hemtex: 99kr), sen packar jag in allt i den fina presentpåsen från Lagerhaus (29kr).

Flamingoglasen är perfekta presenter i sommar, fäst ett kort på foten och skriv :  Be a flamingo in a flock of pinguins och ge bort glaset tillsammans med en flaska bubbel när du ska bort på middag / sommarfest… !   Och samma sak med badhandduken: perfekt till både stora och små vänner. 

Till barnen byter jag ut bubbel mot en drickflaska med meloner på.  Sen kryddar jag barnens present med krabb pennvässare / blyantspisser (10 kr hos TGR) och hur fina är inte snacks burken!? den kommer också från TGR (10 kr).  Drickflaskorna hittade jag hos Nille (i Oslo), de kostar 20 kr.

Packa in sakerna i cellofan (billigaste cellofanet på rulle har jag hittat hos Rusta), knyt igen med en matchande band och fäst ett Happy Summer kort med personlig text (ska visa hur jag gjort mina när jag är klar…) och voilá ! du har en riktigt fin sommarpresent till ett riktigt bra pris!  Krydda föresten gärna med godis också…  det är alltid uppskattat.  Och – ett annat tips är att ge bort den vänstra drick-behållaren till de vuxna i familjen (kostar bara 49,90 hos Rusta) med servetter som matchar barnens flamingo-present.  Jag tänker pimpa drick-behållaren med stickers, ska visa när jag är färdig! 

 

Oj, tiden flyger och ja har en avtale kl.10 så got to go… !   Men hoppas att mina tips inspirerar och jag ska bjuda er på fler senare.  Ska knipsa pics när jag packar in i eftermiddag… !

 

Önskar dig den bästa torsdagen! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Gavetips / presenttips! | 13 Comments

13 responses to “SOMMARPRESENT TIPS!”

 1. Thea says:

  Det er ingen som er så god på gjennomførte presanger som du!! SÅ fint og inspirerende 🙂

 2. Joss says:

  Du inspirerar VERKLIGEN!

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Wow så somrigt och vackert, en sån present hade jag blivit riktigt glad för, man blir lycklig bara av att se dem på bild här på bloggen! Stor kram

 4. Lena says:

  Du är verkligen superproffs! Vet ingen som får till det så fint som du 🙂

 5. Nina says:

  Åh så fint! Ingen kan tipsa som du!
  Krsm

 6. Pia says:

  Vilken kul idé, får bli en tur på stan imorgon!
  Kram

 7. Anna Linnea says:

  Du är helt otrolig på att hitta på bra presenter till bra priser! jättekul att få tips! Tack för en fin och trevlig blogg.Kram

 8. Helene says:

  WOW! Ble inspirert:) Synes allikevel at tipset om å gi bort i papirposer er mye bedre enn cellofan, skal man ha litt miljøfokus midt opp i alt også. Ikke ta det som kritikk altså – mer som tips til deg som når så mange lesere.

  • Lisa says:

   Kred till dig som försöker lyfta miljöfrågan. Men ska man tänka miljö är det nog inte främst cellofan i sig som är problemet utan all överkonsumtion av onödiga prylar i stort. Personligen får jag lätt panik över alla plastgrejer (leksaker och annat krimskrams (=skit som ingen behöver egentligen) som inte är långsiktiga eller fyller någon funktion mer är för stunden (som “present”)- denna typ av prylar åker det garanterat in i ett skåp för att sen slängas. DET är miljöproblemet, inte främst hur man packar in den. Ingen “kritik” alltså – bara som upplysning 😀 Ingen kan ha missat problemen vi har med tex plast i haven idag och VILL man bidra till sådant – Varsågod!
   A-S du är skitduktig på att fixa fina presenter – det är inte det – vi har bara olika smak på innehållet 😀

 9. Mirja Vikajärvi says:

  Äntligen någon som vågar opponera mot att använnda allesamns krims krams av plast mm som en mycket kortvarig tillfredställse , lyckopiller.Saker som hamnar i sopkorgen väldigt snabbt, som ingen behöver mer än att få en kortvarig lyckorys, att det ser snyggt ut.Jag är verkligen inte emot att göra fina presentomslag mm. och är inte på något sätt avundsjuk, då jag varit med här i livet ett tag. Men som sagt allt känns som väldigt billigt engångs material.Men som sagt smaken är som baken, men om man ska tänka långsiktigt och på vår miljö, SÅ

  • Kerstin says:

   Instämmer helt. Inte något som går i arv direkt av dessa saker. Men som sagt smaken är som baken…och tur är väl det.

 10. Conny says:

  Mycket miloner och flamingos i år. Okej det visste jag inte.

 11. Johanna says:

  http://www.klimatkalkylatorn.se

  Gör denna och börja vakna upp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *