SOL & PÅSKPYSSEL TIPS!

Allmänt

Snapshot från köket här i Casa Gizmolina tidigt på morgonen.

Goooodmorgon alla mina fina bloggläsare!

Det blev en tidig start på oss girls idag och här pågår full lek nu. Eller inte här, men nere i källaren, Johanna och grannen är på skattejakt. Väääääldigt spännande…och lite läskigt…  Och själv har jag precis fått ett facetimesamtal från JIG som fortsatt är på businessresa i Asia.  Tänk så fantastisk tekniken är!  Och  hur  u.n.d.e.r.b.a.r.t. är det inte med SOL, från klarblå himmel!  Love, love, love it! 🙂

Jag lovade ju att visa er den super CUTE shopping som kom åkandes med DHL i veckan+ det påskpyssel som vi gjorde här hemma häromdagen så varsågoda, här kommer bilder på allt. Hoppas det inspirerar till kreativastunder med barnen!

Alltså exakt HUR söt är inte den här personliga kaninen som Johanna ska få fylld med godis + en present till påsk? Jag dog faktiskt lite då jag öppnade paketet från Pottery Barn för det är ju en sak att se den på bild och en heeeelt annan att se den irl. Och alltså jag är sååå IMPONERAD över hur snabbt jag fick varorna trots att jag beställde de flesta med Johannas namn på. Tror det tog typ 5 dagar?!  (så du hinner beställa de till påsk om du blir sugen… och! jag ska visa de andra ting jag också beställde senare…).

Här är det påskpyssel vi gjorde på den lilla påskeverksted jag har hade för Johanna och hennes vänner häromdagen. En fin girland att hänga upp på väggen, på fönstret, från en vägg till en annan… allt beroende på hur lång man väljer att göra den. Och, vi gjorde även några kaniner med ansiktet/kroppen framåt och knöt silkeband-rosetter runt deras halsar. Super sött! Så – låt fantasin flöda! 

Jag gillar enkla pyssel som många lätt kan göra tillsammans så detta var perfekt! Hittade tipset då jag googlade (vad hade vi gjort utan internet?) och kopierade direkt idén.  Materialet köpte jag hos Panduro Hobby men dessa ting hittar du i den lokala bokhandeln / pappershandeln också eller du kanske t.o.m. redan har allt hemma?

Du behöver :  lite hårdare kartongpapper i olika färger (jag gick för ljusrosa / mörkrosa + offwhite), limstift, saxar, snöre och eventuellt silkeband (vi knytte rosetter längst ut på varje sida som ett fint avslut, köpte silkebanden hos Systrarna Grene) , vita “bomullsbollar / tussar”  till hale / svans (dessa köpte jag i 20-pack hos Panduro men! det går ju även bra med bomullsbollar som kan köper på parfymeri) och! en liten hålslagare att göra hål till snöret med (jag hade ingen så liten så jag stack hål med en nagelsax…).

Och barn är ju sååå kreativa så Johanna gjorde kom plötsligt på att hon skulle göra påsk-kort också! och det var ju en strålande idé! 🙂

Hjärtat använde samma mall som till girlanden och limmade fast en kanin på framsidan av kortet….

….och en kanin på insidan!

Mallen till kaninen hittade jag på internet och min plan var att gå och förstora den / kopiera upp den hos Allkopi men det fick jag inte tid till… men nästa gång ska jag göra det så att vi får ännu större kaniner i de girlander vi ska göra!

Varsågoda! Här är mallen vi använt! klar att printa ut! eller – gör som jag gjorde… jag placerade ett A4 ark mot min skärm och tecknade av den. En enkel quickfix då man inte har en fungerande printer hemma 😉

Sooooolen får mig att känna lite stress att gå UT men idag är det fullt fokus på  hemmafix innan vi ska ta en tur down-town.  Och sen, i kväll, blir det norsk Grand Prix final middag här hemma tillsammans med fina vänner.

Hoppas att du också får njuta vackert väder idag och att din dag blir riktigt fin & fylld av kreativitet! 🙂

LöRdAgSkRaMaR!!!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “SOL & PÅSKPYSSEL TIPS!”

 1. Lena says:

  Kanonfina pysselgrejer 🙂
  Jag gillar också ENKLA pysselprylar, inte för mycket pill…. har tyvärr inte tålamod 😉
  Thailand snart ?
  Ha bästa helgen.
  Lena

 2. Nilla says:

  Halloj goa du!!!
  Vet du, här går förskolefröken fullkomligen bananas över dina pysseltips!! Nu vet jag vad vi ska göra på måndag :-)Tack för fina tips, och framförallt, tack för din fina feedback när vi skriver till dig.
  Ha nu en härlig helg, solen lyser och det kan ju inte bli bättre :-)) Kramar <3

 3. Johanna says:

  ÄLSKAR pottery barn. 🙂 Har beställt lite därifrån bland annat en julstrumpa med monogram. Men nu hittar jag ej den kaninbagen som du har köpt till J. Hittar den i rosa men vill ha beige eller grå :(. Får mejla om det ej är något tillfälligt. De kan väl inte redan ha tagit slut? 🙁

 4. Linda says:

  härligt med lite pyssel!
  supersöt kanin till Johanna!
  Kul med så mycket inspirerande bilder!

 5. Emma says:

  Är det dyr frakt,tull etc? Har funderat på att handla men ej kommit till skott! Fina saker! Kram

 6. Jeanette says:

  Jamen, så FINT påskepynt, og sikke et SØØØØDT påskekort din fine datter har lavet 🙂 Og farveskalaen er jo PRÆCIST Gizmolina-farver!
  Há en fantastisk søndag 🙂
  Kram Jeanette

 7. Ja men, guuuuud så fint ni gjort det!!!!! Jag kommer absolut att klicka hem den söta kaninen också, så tusen tack för tipset! Vi har inte börjat med påskpyntet ännu men jag vet inte hur länge jag kan hålla mig… skrattar Fjädrar är inköpta och små söta porslinskaniner och jag skulle gärna börja bums!

  Hoppas att du får en härlig start på nya veckan, sötaste Miss G!

  Kraaaaaaaaaaam

  Angelica

 8. PB Kids says:

  Åh jag har också tokbeställt påskpynt från PB Kids! 🙂 Och nu är dotterns rum inrett i endast saker från PotteryBarn kids, beställde en säng därifrån senast. Önskar så att vi kunde få hit en PB kids butik till Sverige! Man skulle tjäna så mycket på att slippa tull och fraktkostnader.

  Ha en trevlig kväll!

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *