GIRL MATH: SPARADE PRECIS 70.000…!

Allmänt

Happy lille lördag mina kära bloggvänner! 

En ny härlig dag att känna tacksamhet över! Visst är det en underbar känsla?

Jag tänkte på det här med fåtöljen jag köpte häromdagen som kostade mindre än jeansen jag köpte från Lois i helgen… Att mixa billigt och dyrt har alltid varit min grej. Jag kan ha dyra fina kuddar från Pottery Barn i en soffa från IKEA, billiga dricksglas från Dollar Store till dyrare tallrikar från Mateus osv osv…  Och en dag hoppas jag att min förmåga att lyckas med dessa matchningar blir något som jag kan få dela med ännu fler än med er bloggvänner.  Lite som då jag stylade sidor till Kamille och Kamille Mor & Barn. För jag tror att det är många där ute som behöver tips, råd och hjälp nu inför student, konfirmation, middagar, midsommar, skolavslutningar, sommarfester osv…   Tänk vilken dröm om jag tex fick hjälpa några av er med personliga tips och råd, som ett jobb, online! Ett exempel: du skickar mig bilder av rummet som ska dekoreras på mejl inför tex studentmottagningen, jag återkommer med mina tips och råd om vad som ska till, utan att det blir för dyrt, och ger dig länkar etc om vart allt kan köpas och BAM! så är du i box med saken och kommer att få det sååå fint!  Och ja, självklart så måste jag ta betalt för detta då det är ett jobb för mig, men priset ska vara OK och i proportion till uppdraget.  Vad tror du? Skulle du kunna tänka dig att anlita mig för att få personliga tips på dukning, dekor och outfit online?  För mig vore det en dröm att få hjälpa dig som kanske inte bor i närheten av mig! för om det är något jag brinner för så är det att få dela tips och att göra fint till fest!

Som på morgon tex så fick jag en fråga på sms: varifrån kommer klänningen som X hade på sig på ELLE galan? På några få minuter så skickade jag ett svar tillbaka med länk till var klänningen kan köpas.  Det är många som använder mig till sånt, de har sett något de önskar men vet inte var de får tag i det… , men det vet (nästan) alltid jag!  Så jag blir som en personlig vän, stylist och shoppingsyster, i ett!,  online. Och nu har jag plats till fler!

 

 Onsdag 17:e april. Jag var på en riktigt härlig inspirationsrunda då jag hämtade J´s fåtölj på Jysk ute i Sandvika och stoppade bl.a. på Bolina i Stabekk på vägen. Bolina har alltid varit en stor inspiration för mig, de som driver butiken är otroligt duktiga på att styla vackra utställningar. Men, sedan en tid tillbaka så har de dock blivit mer beige / brun i sin stil än tidigare vilket inte matchar mig lika bra, men jag blir ändå väldigt inspirerad när jag är där… 

 

Plötsligt så ser jag att det står en ganska så lik fåtölj som den jag precis hämtat på Jysk i deras utställning! Vad är oddsen liksom?  Den stora skillnaden är dock priset… 

 

… för den här kostar 71.500 kr. Exakt 70.000 mer än den jag precis köpt. Det är i såna lägen som “girl math” slår till och jag känner att jag har sparat 70.000 på min shoppingtur! ha, ha. 

 

Guldsandaler + fina smycken är mina tips till då du vill uppgradera din sommargarderob!  Jag har i princip bara guldfärgade skor för de matchar mina väskor och allt i min garderob. Sen har jag alltid varit otroligt svag för vackra smycken… för ett par fina örhängen, ett amazing armband eller ett glammigt halsband gör varje outfit till en fest! 

Och jag köpte faktiskt ett par nya örhängen på den här rundan, men på Glitter. Pengar spart där också…!

 

Nu fångar vi den här dagen och skapar extra festlig stämning för familjen i kväll för det är ju trots allt lille lördag!

 

P.S igår skrev jag om kaoset i det rum som är vår walk-in-closet.. well, på morgon så rasade hela mitt ena klädstativ, det knäcktes för det var så överfyllt, så om det var kaos igår så är det ingenting mot det kaos som det är där inne nu. Ha, ha…. livet händer verkligen… 

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

45
Kategori: Allmänt | 15 Comments

15 responses to “GIRL MATH: SPARADE PRECIS 70.000…!”

 1. D says:

  Kunne gjerne betalt for hjelp med stylingtips til feks konfirmasjon. Men spørsmålet er om du hadde tjent nok penger på det? Ser for meg at du hadde gått skikkelig i dybden og brukt masse tid for å finne de perfekte løsningene, så kanskje ikke så lønnsomt for deg? 🙂

  Ble veldig inspirert av Jyskstolen. Trenger en stol til kontoret mitt, kanskje må bli en sånn 🙂
  I dag skal vi hente vårt nye sofabord etter jobb, gleder meg sånn!

  Ha en fin dag!

  • gizmolina says:

   Exakt det som är mitt problem med denna tanke… att jag antagligen hade lagt mer tid än det ger pengar på uppdragen eftersom jag hade gått så “all in” med alla förfrågningar… Så du tänker exakt som mig och de vänner jag pratat med detta om. Jag måste tänka till lite mer! och just därför sätter jag otroligt stor pris på din feedback D så från hjärtat: tusen miljoner TACK!!! 🙂

   Och ja men visst är stolen fin! tycker absolut att du ska se på den till ditt kontor. Tyvärr är kampanjen över nu så den säljs till fullpris igen men Jysk kör kampanjer hela tiden så om du väntar lite så dyker den nog upp till 1.500 igen…

   Kooos dig med henting av nye sofabord! Det är amazing med förändring!

   Stor tacksam klem! 🙂

 2. Karolin Hammarbäck says:

  Jag tror tyvärr inte att det är något vinnande koncept med allt som går att googla fram plus att det är enkelt att bildsöka och få fram var saker är köpta. Jag tror tyvärr att ditt klientel kommer vara väldigt begränsat till människor som har “god ekonomi” och lite tid att själva söka reda på inspiration. OCh då tror jag att du måste göra väldig mycket reklam för dig själv för att var den de väljer… Det låter dock en ett fantastiskt roligt arbete. Och om det är vad du önskar tycker jag ändå att du ska försöka!

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner TACK för feedback! Jag håller med dig i allt du skriver Karolin! Men – jag tänker att man inte kan googla fram hur man ska dekorera sitt egna kök till tex en middagsbjudning då man inte riktigt får ihop det själv och inte vet vad som saknas för att det ska bli det där lilla extra… Och när man står där framför spegeln med 3 olika outfits att välja mellan till en fest så kan inte google svara på vilken som blir bäst och vilka accessoarer som du har hemma som kan matcha…

   Utmaningen är att det kan vara svårt att prisa en sån här tjänst eftersom det är svårt att förutse tidsåtgången. Men jag tänker att det är många som betalar månadsprenumerationer för tex träningstips så varför inte göra det för dukningstips / stylingstips / daglig pepp ? Jag ska fundera lite mer på saken så får vi se vad jag landar i…

   Önskar dig en magisk dag vidare!

   Stor tacksam kram! 🙂

   • Tina says:

    Såg att någon på insta hade en form av prenumerationtjänst. Att vissa inlägg vara är till för de som betalar. Vet inte vad man kan tjäna per prenumerant eller om du ens har instagram men det kanske är nått att titta på.

  • Lena says:

   Tror lite som du, fin idé. Har ett barnbarn som tar studenten i år, finns massor på nätet om man bara googlar.

   • gizmolina says:

    Svar till Lena:

    Tusen tack för din feedback Lena! Ja det finns hur mycket inspiration som helst idag online via google, på instagram, pinterest, alla online magasin etc men det hjälper inte alltid. Ibland behöver man någon att prata med, någon som kan tipsa om hur man kan fixa till det som allra finast hemma hos sig själv.

    Önskar dig en magisk dag vidare!

    Stor tacksam kram! 🙂

    • Tove says:

     Finns massor av inspiration och ändå köper folk så mycket fult 😉 Jag tror absolut det kan finnas en marknad men att folk generellt inte riktigt är beredda att betala för vad det egentligen kostar.

     • gizmolina says:

      Svar till Tove:

      Ha, ha, exakt precis så är det! vilket födde min idé. Men precis som du skriver så är nog kanske inte de som behöver mina råd och tips som mest beredda att betala för det. För de kanske inte ens ser att de behöver mig min hjälp från början?

      Önskar dig en kväll fylld av feelgood och tusen miljoner TACK för din feedback Tova!

      Stor tacksam kram! 🙂

 3. Nilla says:

  Jättekul ide, för tänk att kunna få inspiration och hjälp med att styla/matcha kläder och smycken vid olika tillfällen av dig.

  Jag har en överfull garderob, och tyvärr hänger det många plagg där som jag inte ens har tagit bort prislappen på.

  Jag ser så mycket fint på nätet hos många bloggare, köper hem men får sen inte till det.
  Har en bild i huvudet men tycker inte att det är “jag” när jag ser mig själv i spegeln.

  Jag trivs bäst i lite sportiga kläder, tycker även att ett par snygga jeans, sneakers, en skjorta och kavaj är supersnyggt, men det blir sällan som jag tänkt.

  Men hur du ska ta betalt är sen lite klurigare, kanske per timme som du jobbar med ett ärende?

  Jag tycker iallafall att din ide är jättebra.

  • gizmolina says:

   Åh jag blir så otroligt glad och tacksam över din fantastiska feedback och magiska pepp Nilla. You know me well! 🙂 och inget peppar mig så mycket i mitt bloggande som när ni som följt mig länge skriver till mig.

   Sen så sätter du verkligen huvudet på spiken i det du skriver. Många ser saker / plagg som ser fina ut hos andra och kommer sen hem med det till sig själv och får då inte riktigt ihop det… Och vi är många som har plagg i garderoben med prislappen på som kanske hade blivit en favorit om man bara fått till att styla de rätt…

   Men precis som du skriver så blir betalningen av mitt koncept det kluriga… men, per time kan absolut vara en riktigt bra lösning! så tusen tack för tipset!

   Du gör mig så glad då du skriver till mig för du skriver alltid så fantastiskt trevligt och peppande. Och jag har bara inte hunnit svara dig ang. solstolarna i Phuket men alltså hjälp ! jag svimmade nästan av… Ska svara på din kommentar i det inlägget då jag uppdaterar det med bilder.

   Önskar dig en magisk dag och en weekend fylld av happiness!

   Stor tacksam kram! 🙂

   • Nilla says:

    Men tusen tack Anna-Stina för ditt fina svar, nu gjorde DU min dag ska du veta
    Men att få hänga med i ditt liv och få så mycket positiv och härlig inspiration i allt från resor, kläder, presenttips och inredning gör mig så glad. Igår, startade min helg med negativa människor som höll på att förstöra all min helgfeeling, MEN då tänkte jag på dig, och bemötte dom som du hade gjort, med ett leende och en önskan om en trevlig helg. Vet inte om det fungerade direkt, men för mig kändes det ändå bra, hellre glad och positiv än att ”ge tillbaks” med samma mynt. Ha en fortsatt fin helg!

 4. Tilda says:

  Fin och bra tanke men tror idén är lite sen i tiden tyvärr. Idag är vi många som använder oss av Pinterest och annat för inspo och gör egna collage. Kanske finns en kundkrets hos de med egentligt mindre intresse för inredning och styling som ändå tycker det känns prioriterat och kan betala för detta?

  Man vet heller inte förrän man testat ☺️

 5. Malin says:

  Tycker att det verkar vara en jättebra idé. Jag hade gärna fått hjälp med att styla inför studenten!

 6. L says:

  Vilken super idé! Hade behövt din hjälp många gånger om 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *