STOCKHOLM DAG.2.

Allmänt Gizmolina Travels Gizmolina´s Stockholm Stockholm 2018

Godmorgon mina vänner! 

Ny dag, nya möjligheter och idag /   Dit kom jag runt kl.08.30 på morgon, sen kom jag på idéen att lägga mig på sängen med min mac och avsluta inlägget där och ja, på den vägen blev det…zzz…  Jag njuter verkligen av att få göra precis vad JAG vill den här veckan då J är på skolan (onsdag – fredag) och på morgon la jag alla stora planer till sidan och gav mig själv s.ö.m.n., något min kropp tydligen behövde så, jag sov! helt till strax efter kl.12! och nu, då jag är mitt i att fixa lunch så hittar jag J´s gympabyxor på stolen, jag lovade packa ner dem på morgon men glömde tydligen så – är på väg ut genom dörren för jag hade sån tur att de har idrott om 20 min. Snacka om flax! puh…

Lämnar er med några fler Stockholms pics från vår lördag så länge så uppdaterar jag med bildtexter då jag är tillbaka. (Done! kl.15.30.) Tänker passa på att svänga förbi Blomsterlandet på vägen också för fick precis ett sms om att de har -50% på alla gröna växter idag. Det passar mig som ska ha julgransplundring och ta bort julen här hemma på lördag helt perfekt! för då vill jag fylla upp med krispigt fräscha gröna växter både här och där! 🙂

 

På lördagsmorgonen, efter en härligt god frukost hemma hos våra kära vänner så tog vi med oss vårt bagage och gick ner med det till Hotel Diplomat där vi skulle checka in senare på dagen (vi fick vårt rum kl.15). Våra vänner bor “runt hörnet” från hotellet så det var typ en 2 min walk dit. Helt perfekt!  Sedan väntade en runda på stan för mig, J och V.

Och sedan sist vi bodde här så hade de öppnat en ny butik, vid sidan om en entrén. Super fräsch! 

Butiken har entré både från gatan och innifrån lobbyn och förutom att man kan köpa med sig godsaker upp på rummet härifrån så kan man även sitta här och äta.  Love it! 

Det bästa hotell-butik-sortimentet jag sett! Yummie! 

Efter att vi spanat in Butiken så tog jag en runda inne på Svenskt Tenn (som ligger vid sidan om hotellet) men som jag skrev tidigare så är ju januari inte den festligaste shopping månaden direkt. Det känns lite som att det som är i butikerna är det som “blev över” efter julhandeln så jag blev inte så inspirerad som jag hoppats på…   Men – ser du att de dukat med snäckor? Mermaids, havet och snäckor är ju en stor trend i vår så jag tar med mig idén om att duka med snäckor från detta vackra bord.

Det är så vacker prommis från hotellet.. Älskar den maffiga entrén till Dramaten.

Sen var jag bara tvungen att ta en runda här. Har faktiskt aldrig shoppat något hos Schuterman men den här gången…

…var det nära ögat då jag fick syn på dessa godsaker från Chloé. Men det hjälper inte riktig att det är -50% rabatt när skorna kostar typ 9.500 kr… *suck*…  Så, jag gick tomhänt ut.

Att gå runt med dessa snyggingar på stan innebär en hel del fotostopp.  Ha, ha.

Jag älskar vackra skyltfönster som sticker ut…

…och det här är ju bara helt underbart!  Love it!!   Och så gick eftermiddagen fram till att jag gick tillbaka till hotellet för att checka in innan jag mötte upp kidsen och tog med mig de till Riche… Men, för att det här inte ska bli tidernas absolut längsta inlägg så kör jag ett eget inlägg från resten av dagen senare, ett del 2 av dag 2 helt enkelt. 

 

Uppdatering kl.15.35: Så där ja, nu är bildtexterna + fler bilder på plats och här hemma pågår playdate då en av J´s bästa vänner blev med hem efter skolan.  Och min blomstershopping gick inte riktigt så bra som jag hoppats på för de växter jag planerade att köpa (rosenskärm) var typ de enda som i.n.t.e. var på -50%. Hur typiskt? Ha, ha. Men 1 fick bli med hem trots allt. De är de vackraste jag vet om!

Önskar dig bästa torsdagen! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Gizmolina Travels, Gizmolina´s Stockholm, Stockholm 2018 | 3 Comments

3 responses to “STOCKHOLM DAG.2.”

 1. Charlotte says:

  Åh- köpte min första rosenskräm i helgen!
  Behandlar den som min bebis☺️

 2. Charlotte says:

  Jag har läst din blogg sen första början och hittade hit från Josefins blogg, jag älskar de fina bilderna och all glädje du sprider och din blogg är liksom som lite extra glitter i vardagen.

  Jag vill inte alls att du tar illa upp utan detta skrivs i all välmening – när ngn skriver en kommentar som är otrevlig eller som kan uppfattas som ifrågasättande eller som helt enkelt bara är en rak fråga (som min fråga i inlägget under) så tar du (detta är alltså min tolkning av dina svar) väldigt illa vid dig och blir ledsen. En del skriver säkert kommentarer för att såra medan andra, som jag, aldrig skulle skriva ngt för att såra dig eller för att göra Johanna ledsen osv.

  Jag vet egentligen inte vart jag vill komma med min kommentar mer än att jag skulle önska för din egen skull att du enbart fokuserade på alla fina kommentarer du får istället för att bli ledsen över en kass kommentar samt att du inte tolkar kommentarer på ett negativt sätt (tex min kommentar var inte alls elakt menad, dock skriver i farten så att säga)….det du gör är fantastiskt och det du delar med dig av är så otroligt härligt och fint att kika in på!

  Av alla bloggar jag läst är det enbart Josefins, Blondinbella och dig som jag liksom alltid läser – så ja, ta pt dig av allt fint!

  Stor kram⭐️

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så härligt det ser ut. Man behöver komma i väg och andas storstadsluft ofta, tyvärr gör jag det alldeles för sällan. Stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *