Svensk jul-delikatess!

Allmänt

168397-1552
En svensk delikatess vid sidan av min söta "vinterflicka" från Sia.

Igår kom JIG hem från Sverige med JULMUST!! 🙂 Ååå det är ju bara SÅ gott! Vi skålade i varsitt glas så man kan väl säga att vi "skålade in julen" för nu är drycken här för att stanna fram till nästa år.

Julmust är väldigt svenskt och finns inte att köpa här i Norge (fick en liten chock första året jag bodde här och upptäckte att ingen visste vad julmust är?!)  så varje år åker jag till Sverige och shoppat med mig "hur många flaskor som helst" för det är min absoluta favorit dryck heeela julen lång!

JIG tyckte föresten att det var riktig julstämning här hemma för den rosa stjärnan lyste så fint i mörkret. Tänk att en stjärna kan skapa så mycket stämning! 🙂

Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “Svensk jul-delikatess!”

 1. Angel says:

  Nej så gott *tihi* får tvinga sambon köpa med sånt hem hahaha å jag som klagar på att julen kommer tidigt. Men julmust är ju toppen

 2. Sarah says:

  äntligen har årets storfavorit anländit till affärerna!! FInns det något ljuvligare än julmust? Hoppas han tar med sig massor från sverige till er i jul 🙂

 3. Stina says:

  Jag älskar must! I somras när jag var gravid var det en av mina största cravings. Som tur var testade Apotekarens ett nytt koncept, Sommarmust, just denna sommar. Tur för mig. Jag var nog sommarmustens största fan, vill inte ens fundera över hur många liter jag drack! Längtar till första sippen julmust och första biten lussekatt.

 4. Anastasia says:

  Åh, gud vad jag längtar till jul!

 5. Hilde says:

  Ligner det på eplemost eller? Hva kan du sammenligne med her i Norge?

 6. Lisa says:

  gud va gott! julmust och lussebullar är det godaste under julen (men inte tillsammans :P)

 7. cissi says:

  Jag köpte min första “innan jul” must igår och jag njöt av varje droppe! 🙂

 8. Stina says:

  Är din JIG svensk eller norsk? Verkar vara mycket resande till Sverige för er båda, härligt 🙂

 9. Petra says:

  Gud vad gott med julmust! Längtar SÅ efter julen! Har redan shoppat julpynt! Bästa högtiden! GUD vad fin din “vinterflicka” var från Sia, där. Vart kan man få tag i henne här i Stockholm :)?

 10. Jennifer says:

  mysigt, julmust är ju lite av tradition också 🙂

 11. anna-lena says:

  ååååååååh, ja det saknas mig nu! ska snart hemåt och bunkra upp! det är så gott! vad mysigt ni har det! 😉

 12. Mirva says:

  Håller med dig! Köpte 2 små flaskor här nere i Småland igår =)

 13. AnnaStina says:

  Vad UNDERBART att ni är lika glada i julmust som mig! 🙂 Det är ju bara sååå gott!!:) Och jag håller med Stina & Lisa – kombinationen julmust + lussebullar = PERFEKT! 🙂 Min sambo JIG är norsk och eftersom han driver företag i Sverige så blir det många turer fram och tillbaka..! Hilde – tyvärr finns det ingenting som
  likar julmust i Norge. Äpplemust är långtifrån detsamma.. Detta är en dryck som ser ut som coca-cola i färg, men smakar helt annorlunda. Svårt att förklara..
  Vinterflickan från Sia sålde jag i min butik men det kan ju hända att de har kvar den i sortimentet. Sia har en egen butik vid Stureplan i Stockholm så checka med dom! 🙂

  Skickar en “julmustskål” till er alla från mitt kök här i Oslo! 😉 Kram på er! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *