DAGEN EFTER…

Allmänt

3b68a5d531668f443bf3c302eeca340b

Dagens tänkvärda.

Gooodmorgon sweeties! 

Vilken dag det var igår. Så många känslor, så mycket tankar och så många…kommentarer här på bloggen! Tusen miljoner T.A.C.K. för att ni delar och engagerar er och finns där ute. Det betyder verkligen massor för mig!   ting väcker så mycket känslor som politik & religion, det är 2 av de starkaste krafterna vi har i världen.  Vi hade t.o.m. en stor diskussion här hemma vid matbordet igår jag och Johanna, min dotter på 10 år (!) för hon hade minsann fått höra i skolan att nu kommer det att bli ett 3:e världskrig, Trump är en galning, han har en knapp han kan trycka på och skicka iväg bomber osv osv.  Och jag vet inte vad ni säger men i min värld är det inte så god idé att låta barn får höra sån här skrämselpropaganda från sina föräldrar vid middagsbordet för det bidrar till att barnen blir enormt rädda och oroliga och – jag vill i alla fall inte att min dotter ska lära sig att hata andra.

Så – jag fick lugnt och fint berätta om min syn på saken, förklara att hon i.n.t.e. behöver oroa sig för krig och säga att jag tror att detta nog kommer att bli bra och framförallt: att vi måste ge alla människor en chans innan vi dömer ut någon. Hon var INTE enig kan jag säga för det hade minsann i.n.g.e.n. annan sagt så ja, en diskussion blev det och i natt drömde hon mardrömmar p.g.a. allt hon hört från andra. I.n.t.e. bra!  Själv lyssnade jag på både Hillarys & Obamas helt fantastiska tal igår och jag väljer fortfarande att ha tro på att allt nog inte blir så illa som många befarar med Donald vid makten. Min syn på saken provocerade några av er igår men jag tänker som Petter Stordalen om ni såg hans uttalande i VG? Nu är det som det är och då får vi hålla fast vid tanken på att mannen nog skäller mer än han biter och framförallt så får vi ge honom en chans innan vi dömer ut honom…! 🙂

MG_4997

Hillary Clinton sa så fina saker i sitt tal i går, bl.a. denna hälsning till alla unga flickor: tvivla aldrig på att ni är värdefulla och mäktiga och att ni förtjänar varje chans och möjlighet i världen att uppfylla och uppnå era egna drömmar.  (foto: bästa Jonas).

Idag vaknade till 1:a riktigt snöiga dagen här uppe i norr och igår satt JIG fast i snökaoset i Stockholm. Hans flight skulle landa i Luleå kl.22.30 men han var hemma 02.15… Crazy!  Nej, nu ska jag duka fram frukost här och sen ser jag fram emot en effektiv och inspirerande dag. Känner mig så full av energi om dagen. Underbart!!!

Önskar dig en magisk dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “DAGEN EFTER…”

 1. Anna says:

  Låt mig få rekommendera en riktigt intressant artikel ang. det som händer i världen just nu… Hoppas ni orkar läsa den – det är värt mödan och tiden tycker jag. Enligt artikeln är vi inne i fas “crisis” just nu, vilket de 1997, förutspådde skulle börja runt 2005 “give and take”. Världen snurrar snabbare och faserna blir kortare. Vi får respektera valet de har gjort i US och som du skriver göra det bästa av situationen och förhoppningsvis skäller han mer än han biter.

  https://www.reddit.com/r/PoliticalDiscussion/comments/2t9hd6/strausshowe_generational_theory_and_its/

  • gizmolina says:

   Tusen tack för att du delar Anna! 🙂 Jag ska läsa artikeln. Och precis som du skriver så är vi verkligen inne i en speciell fas i världen just nu…

   Önskar dig en riktigt fin dag ! Kram!

 2. Lena says:

  Hej bästa du. Det bästa inlägget jag läst på länge!!
  Ha en fin dag i norr med all snön….
  Lena

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack för härligt peppande feedback Lena! 🙂 Jag blir så otroligt glad då jag får respons från er läsare.

   Njut din torsdag och fyll den med positiv energi! Kram!

 3. Anette says:

  Hejsan!
  Jag har länge läst din blogg men aldrig förr kommenterat. Jag håller verkligen med dig om att det är så viktigt hur vi talar och uppför oss som föräldrar/vuxna inför våra/andras barn. Det är annars så lätt att överföra sina egna rädslor eller fördomar till barnen. Tack för en bra blogg som innehåller lite av det mesta, både “glitter” och “tänkvärda inlägg”. Jag gillar också att det alltid skrivs med en positiv och “peppande” ton.

  • gizmolina says:

   Men åhhh så fantastiskt härligt det är att läsa din kommentar Anette! Tusen 1000 miljoner TACK för underbar feedback & fina ord som verkligen inspirerar mig till att fortsätta med mitt bloggande! 🙂 Och att du skriver till mig för 1:a gången värmer mitt hjärta så – t.a.c.k.!

   Jag önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder och hoppas att jag hittar fler kommentarer från dig i framtiden! Varm kram!

 4. Pia says:

  Kanske att vi inte skall dela alla våra tankar och farhågor med våra yngsta familjemedlemmar. Vi måste stödja dem och ge dem en trygghet som ger en framtidstro.

  ha det så bra i snön här i Stockholm har det redan börjat bli varmare så det är slaskvarning först ca 60 cm snö och nu någon plusgrad jag vill ha snö och ca -7 grader.

  Önskar dig en fin dag!

  • gizmolina says:

   Men skojar du? 60 cm snö???? det är ju heeeelt galet! 🙂 Då har ni mycket mer än oss här uppe i norr! Men här har vi de -7 grader som du önskar så den snö som kommer nu blir… Och precis som du skriver så ska vi vara försiktiga med vad vi delar med våra barn för de suger till sig allt som svampar och våra åsikter blir snabbt deras…

   Önskar dig också en riktigt, riktigt fin dag Pia! Kram!

 5. Emma says:

  DN har en artikel nu om tips hur man pratar om det som händer i världen.
  Jag föredrar at se det positiva precis som du. Men ärligt vet jag inte hur det kommer påverka oss i Sverige. Men jag tänker nog att hans pengar är en bidragande faktor. Så jag skulle nog vilja säga, allt är möjligt men har du gott om cash ökar dina förutsättningar. Jag tänker främst att driva kampanj etc.
  ha en fin dag! Kram

 6. Emma says:

  Med barn alltså. Artikeln 🙂

 7. Anna says:

  Jag har så otroligt svårt för när man ger barn en förenklad världsbild, särskilt när den urartar till onyanserad skrämselpropaganda. Som de förmodligen tror på. Jag tycker att det är bra att diskutera världshändelser och politik med barnen, men då får det vara på ett balanserat sätt, helst så att de slipper att få ångest av att höra det.
  Tycker att du var klok som talade med Johanna och försökte att föra fram både positiva och negativa saker.

  Ha en fin kväll! 🙂

 8. Vi har diskuterat presidentvalet här hemma men jag var noga med att framhålla att alla förtjänar en chans och att det inte innebär slutet för mänskligheten såsom många får det att låta – jag vill visserligen att mina barn ska vara realistiska men samtidigt är de barn och ska inte känna sig otrygga och rädda för ngt som de inte ens fullt ut förstår! Att skydda mina barn ser jag som min största uppgift!

  Och ja, mycket handlar om hur omvärlden väljer att se på Trump och då han är folkvald (vilket många verkar glömma) så förtjänar han sin plats och en chans!

  Kram och ha en fin kväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *