CELLPROVTAGNING.

C2oXET7UUAABX6q

Dagens tänkvärda. 

Go´förmiddag mina kära vänner! 

Åhhh vilken fantastisk bloggdag det var igår! Jag fullkomligt älskar när kommentarsfältet fylls av dialog med er läsare. Det är det som gör bloggandet så vansinnigt roligt & inspirerande!  Så – TACK för igår!!!

Och vet ni vart jag är på väg nu? Till Gynekologisk Cellprovtagning alltså blääää…..! jag hatar sånt. Tycker att det känns så olustigt att ta av sig där nere inför främmande människor och sen lägga sig i den där hemska stolen… Också väcker det lite dåliga minnen för mig som opererade bort en bit av min livmoder 2006 p.g.a. cellförändringar. En läkare sa till mig att jag skulle gå hem och ställa in mig på att jag med största sannolikhet inte kommer att kunna bli gravid och få barn i mitt liv efter operationen. Men allt gick bra och efter operationen som ägde rum i juni så mötte jag JIG i juli och blev jag gravid med Johanna i oktober! Jag fick gå på täta kontroller de första åren efter operationen men allt har sett bra ut så nu var det säkert 2 år sen jag var på check.  Hur som helst – kallelsen jag fått går ut till alla kvinnor i ålder 23-64 år i Sverige så det är inget jag bokat.  Själv hade jag föredragit att gå till min bästa läkare i Oslo som genomfört den här typen av kontroller på mig de senaste 15 åren. Det är en av baksidorna med att flytta, att man tappar många av sina uppbyggda fina läkarkontakter och måste börja om från noll….  En mindre kul sak för en som mig som älskar att bygga lojala långsiktiga relationer.

Nej – nu måste jag åka. Ska vara där kl.10.

..och fort var det gjort!

Nu är klockan 10.25 och jag är hemma igen!  Alltså skönt!!!  Jag smiler från öra till öra här och är  stolt av mig själv för jag var sååååå nära att boka om tiden bara för att det tog emot att åka dit.  Gick in på deras hemsida, checkade andra dato men så kände jag bara att nej, lika bra att ha de gjort så jag slipper gå och gruva mig till det i flera veckor till. Och glad är jag för det! för jag mötte en riktigt trevligt gynekolog och hon skrattade gott åt mina…

17022308_10154250120020796_8801062912082192949_n

….kanintofflor!  Ha, ha.

Ja, jag tog med mig mina sötaste tofflor för att hon skulle slippa se mina o-piffade fötter (jag har ju fortfarande borta en stortånagel, inte så stylish…) och – för att jag skulle ha något festligt att vila ögonen på då jag låg där. Ett annat tips, förtuom att ta med sig tofflor, är att jag alltid tar på mig en lång topp / överdel då jag går på den här typen av undersökningar så jag slipper känna mig så naken….

17021593_10154250123050796_3839326489309718192_n

Jag gick för min favorit från Kapp Ahl. Lång och dessutom med stor polokrage som jag kan mysa ner mig i. Och håret, TACK för all fantastisk feedback jag fått på håret!!! Ni är underbara!  idag åkte det upp i en väldigt snabbt fixad uppsättning. 

Nu ska jag röja på vårt hemmakontor för skrivborden vi har där ska flyttas över till den nya lokalen och vårt hemmakontor ska ä.n.t.l.i.g.e.n. snart förvandlas till en walk-in-closet istället. Wohooo!!!

Önskar dig en magisk dag!  Och du – gå på undersökningen du också då du blir kallad. Lika bra att bli färdig med saken! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “CELLPROVTAGNING.”

 1. Pia says:

  Vet du om att endast 30% av de kvinnor som blir kallade kommer, så sa de i alla fall till mig här i Sthlm. En bra gynekolog är guld värt och speciellt för dig som haft problem.

  Ha en bra dag !

  • gizmolina says:

   Jag läste din kommentar precis innan jag skulle in för provtagning så jag frågade gynekologen om det bara var 30% som mötte upp här i norr också? Men det stämde inte! Här är det närmare 80% som möter upp! 🙂 Och ja, en bra gynekolog är guld värd så jag fick faktiskt tips om vilka som finns här i stan av hon jag mötte idag.

   Önskar dig den bästa dagen Pia! Kram! 🙂

 2. desssan says:

  Haha vad roligt att du tog med tofflorna. Jag brukar ha lång tröja lr lång kjol vid dom där besöken. Ett tråkigt men viktigt besök!

  • gizmolina says:

   Ha, ha, ja, det gäller att krydda ett sånt besök med det man kan…! 😉 Och som du skriver så är besöket tråkigt men nog så viktigt. En investering i sig själv.

   Önskar dig en underbar dag! Kram! 🙂

 3. Anna says:

  Alltså på riktigt. Du är heeeelt fantastisk! Snygg, sprudlande, klok, härlig, piffig och alldeles alldeles underbar!! <3

  Och håret. Allt klär en skönhet!:) Men det här lite kortare är såå snyggt, classy och samtidigt sexigt liksom. Love it!

  Tack för alla tips & pepp & inspiration! Du är helt amazing!!!
  Puss

 4. Jessica says:

  Nu har jag läst ikapp lite på bloggen… så, hör kommer en liten sammanfattning 🙂
  Vad fin du är i håret – klassiskt snygg! Vad spännande med ditt nya projekt, nu vill vi veta mer!
  Å väskan – såå fin.
  Ha det gott i snön, jösses så mycket ni har! Här i Bromma är det inte mycket kvar, tjoho!
  Kram

 5. Majalena says:

  Ha ha jag kände igen mig lite, jag brukar ha roliga, söta sockar på fötterna och en extra lång tröja. Det finns flera bra gynekologer i Luleå.

 6. Lena says:

  Vad bra du passar i uppsatt hår. Det tycker jag du ska köra med oftare 🙂

 7. Anna says:

  Vad fin du är i håret! Och kul att piffa till till och med det tristaste men viktiga besök med tofflor! Du är fab. Ha en underbar fredag! Kram

 8. sandra says:

  Vad är det för lokal? Vad ska du ha den till? 🙂 Så nyfiken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *