THAILAND GÄSTER.

Allmänt

Happy onsdag & lille-lördag darlings! 

Åh vilken trevlig kväll vi hade igår!  Vi hade besök av grannar från Thailand och fick äntligen fira Berit som fyllde 75 i januari (!), ja, det var verkligen bättre sent än aldrig! eller ett tidigt 76-års firande, man kan välja själv… Ha, ha.  Också var Thaikungen och hans Helena i stan! Snacka om att vi blev överraskade då vi såg de i mammas gata i söndags…! (de bor i Västerås). Det är så fint att ha så fina grannar när vi är nere i vårt “andra hem” och Berit är som en xtra “mormor” till oss där nere, hon plåstrar om Johanna om hon ramlat, tvättar sår, syr i knappar som lossnat, lagar pannkakor till J och bjuder alltid på god mat på deras terrass.  Bra grannar är en stor trygghet då jag bor själv så mycket med hjärtat nere i Phuket!

Och varje gång vi pratar om Thailand så kommer längtan att resa ner igen… Tänk, innan J började skolan så bodde vi där nere 3-4 månader per år. Det är egentligen ganska mycket! men då tog vi det för givet…  I år är vi, för första gången på 10 år (!) inte helt säkra på att vi kommer att resa ner till jul, vi funderar på andra alternativ…, men ja, vi får se…  Suget efter Thailand blev i alla fall stort igår eftersom alla våra gäster snart reser ner för att vara där i ca 5 månader. Lucky them!!! 🙂

 

Jag kör vidare med “sommarens dukning” så länge servetterna matchar kuddarna ute på terrassen. Och nej, jag fick inte tid att knyta en fin rosett med en grön liten kvist runt dem…  men det fungerade ändå. 

Jag körde namnen på vinglasen som placeringskort. 

 

4 glada, trevliga & väldigt ungdomliga pensionärer och min lilla skatt.  Jag älskar att ha vänner spridda över alla åldrar. Det berikar livet!  Och hör bara på det här: vår vän Ö, som snart fyller 80, valde att byta ut sin nya husbil mot en annan då han upptäckte att den hade separata sängar.  För han vill så klart ha en dubbelsäng i bilen så att kan han ligga sked med sin fru. Alltså… hur underbart ?!?  Man blir lycklig! 

 

Som ni vet så är det inte många rätter jag “kan”,  så jag körde på en klassiker: min räk-curry-pasta.

 

Hipp, Hurra för Berit 75!  Också Thaikungen! han är bara för härlig!  Han och hans Helena reser runt med sin husbil och idag körde de vidare norrut. 

När man bara slänger in allt från terrassen… ha, ha. och – konstaterar att gästerna har dukat av hela bordet när jag var uppe och sa God Natt till Johanna. Alltså vilken LYX!!! 

 

 

Och då middagen var avslutad och gästerna tackat för sig så var den här lilla sötisen på sitt allra bästa bus humör och bjöd mig på en riktig skrattfest då hon jagade den rosa bollen… !  Lilla hjärtat, hon är verkligen en sötchock.

 

 

Solen strååålar och nu ska den här dagen njutas!  🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “THAILAND GÄSTER.”

  1. Anna Wessberg says:

    Hej Anna-Stina!

    Funderar ibland på att skaffa en katt för barnens skull men har så svårt för djur-hår överallt….Hur är det för er? Ser att kissen är överallt, i sängar b.l.a. Hårar hon mycket? Kör du damm-sugare hela tiden eller hur funkar det? Hon är väldigt söt för övrigt Tack för en fin och inspirerande blogg! Hälsn Anna

  2. Astrid says:

    Herlig å lese din blogg Den beste og din herlige positivitet Og så søt en liten pus Kos dere Klem fra Oslo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *